Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 25 листопада 2021, 03:45
1066
0

Олексій ЖИТНИК: «У нас з Георгієм Зубком різні погляди на хокей»

Президент «Сокола» - про взаємини з президентом ФХУ та минулий сезон УХЛ

| Оновлено 25 листопада 2021, 03:45
1066
0
Олексій ЖИТНИК: «У нас з Георгієм Зубком різні погляди на хокей»
Олексій Житник. Фото Івана Вербицького

Олімпійський чемпіон-1992 Олексій Житник розповів про недопуск до виборів президента ФХУ, а також прокоментував свої взаємини з нинішнім президентом Федерації хокею України Георгієм Зубком.

«Переконаний, що Федерація хокею України не допустила мене до виборів безпідставно. В своєму недавньому інтерв’ю новообраний очільник ФХУ Георгій Зубко сказав, що спілкується зі мною і що в нас однакові погляди на хокей. Так ось, це трохи не так. Ми не спілкуємося і в нас різні погляди на хокей.

Але відроджувати гру треба. Якщо у 2012-му, коли чимало гравців мого покоління ще виступали, залишався осторонь, то нині, в ситуації, коли Вася Бобровников, Костя Касянчук, Юра Гунько, Сашко Матвійчук, Костя Сімчук, Олег Шафаренко завершили кар’єри, а на їхнє місце не підготували нікого, байдужим зоставатися важко. Збірна скотилася в третій дивізіон чемпіонату світу і посідає там останні місця, на весь Київ є дві з половиною ковзанки, спорткомплекс «Авангард» не можуть відновити понад десятиліття. Треба щось робити. Спершу посприяв Сімчуку, Славі Завальнюку і Владові Сірику в розвитку дитячо-юнацької школи «Сокіл». Ми не маємо постійної дислокації, постійно переїжджаємо на різні ковзанки, але ДЮСШ функціонує.  

Поряд з тим, задумали заявити молодіжну команду «Сокола» в чемпіонаті України. То ідея не стільки моя, скільки Сімчука, Сірика і Завальнюка, але спільними зусиллями ми її втілили. Нам посприяла київська мерія, вдалося залучити приватних інвесторів. З урахуванням пандемії ми до останнього не знали, чи вдасться заявитися, але завершилося все виходом «Сокола» у фінал Української хокейної ліги. В ході сезону з’явилося фінансування для того, щоб підсилитися досвідченішими хокеїстами. Треба віддати належне головному тренерові Олегові Шафаренку. Він провів величезну роботу, щоб наша команда змогла конкурувати з «Кременчуком», «Донбасом», херсонським «Дніпром». Від нас ніхто не очікував перемоги над «Кременчуком» у півфіналі, а ми виграли серію всуху, 4:0. Так, «Донбас» поки сильніший, але для першого сезону ми відіграли дуже непогано. То за умови, що попередній чемпіонат України був, з моєї точки зору, найсильнішим в історії», - сказав Житник в інтерв’ю Sport.ua.

Повністю інтерв’ю із Олексієм Житником тут.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 9
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати
Футбол | 24 квітня 2024, 07:31 2
Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати

Тоні Кроос вважає, що Андреас Крістенсен притримував його під час забитого м'яча

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.