Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

CS2
| Оновлено 21 травня 2021, 17:15
19404
0

Лікнеп. Як навчитися точно стріляти в CS:GO?

У нашому спецпроекті розповідаємо про карти, де можна тренувати влучність та інші навички

| Оновлено 21 травня 2021, 17:15
19404
0
Лікнеп. Як навчитися точно стріляти в CS:GO?
CS:GO

Серія матеріалів про кіберспорт від Sport.ua і Parimatch триває. Раніше ми говорили про те, як грати на слабких комп'ютерах, розбирали, що потрібно зробити, щоб стати кіберспортсменом, радили режим тренувань. У цій статті спробуємо розібратися в основі успішної гри в CS:GO - стрільбі.

Counter Strike: Global Offensive - варіативна в тактичному плані гра. Але головне в ній - вміти правильно стріляти. Можна завчити багато різних комбінацій і схем, вміти правильно користуватися всіма гаджетами, але без точної стрільби тут не обійтися. Нижче ми розповімо, як краще тренувати свій АІМ (англ. Aim - мета) - це показник влучності стрільби. Чим точніше людина стріляє, тим вищий її АІМ.

Тренування на картах з ботами

Основа CS:GO - це чітке влучання в хітбокс противника. Хітбокс - це прямокутна ділянка тіла персонажа, потрапляння в яку гра зараховує як успішне зіткнення персонажа з об'єктом - кулею, ворогом, предметом. Простіше кажучи, гравець повинен інтуїтивно розуміти, в яку частину модельки вам зарахують влучання, а в яку ні.

Щоб натренувати стрільбу, найкраще підходять карти з ботами. Перед грою з живими суперниками рекомендується зайти в карту з ботами і потренувати свій АІМ. Найпопулярніша карта з ботами - це Aim Botz. Ця карта максимально універсальна і легко адаптується під потреби гравця. На ній можна додати багато ботів, налаштувати їхнє пересування і розташування, а також додати певні перешкоди. На Aim Botz можна тренувати все, що завгодно: спреї (стрільба чергами), стрілянину з AWP, хедшоти (постріли в голову) і так далі.

Тренування на Aim Botz від гравця NAVI Junior - m0NESY:

Схожою картою є FAST AIM/REFLEX MAP, суть її проста: ви стоїте на невеликому острівці, а навколо вас - боти. Вам необхідно настріляти якомога більше болванчиків. Головна відмінність - на цій карті вам доведеться робити це максимально швидко, оскільки тут в основному режимі вороги біжать на вас з різних напрямків.

Можна зробити себе невбиваним і просто настрілювати ботів, але набагато корисніше і веселіше буде заспавнити якомога більше модельок і намагатися вижити.

Читайте також: Лікнеп. Як перейти від любителя до професіонала в кіберспорті?

Також є карти, на яких можна відточити рефлекси. Популярною з них називається Training_aim_csgo2. У ній також можна вибрати кілька режимів, кожен з яких можна підлаштувати під себе. На карті можна поліпшити вміння ставити хедшоти в режимі, коли в рандомному місці на стіні буде з'являтися ціль розміром з голову модельки гравця. Ще один з режимів - швидка стрільба по білих цілях, що з'являтимуться.

Steam Workshop. Training_aim_csgo2

Важливим аспектом є вміння стріляти спреєм. Для цього компонента гри передбачені окремі карти, які дозволяють вивчити малюнок спрею, щоб в режимі гри з живими суперниками правильно використовувати цей варіант стрільби. Однією з кращих карт для цього є Recoil Master. На ній гравець може вибрати будь-яку зброю і подивитися, як у нього працює спрей. Після вибору гвинтівки на стіні з'явиться точка, яка показує, куди слід вести приціл, щоб контролювати затиск. Через декілька тренувань на цій карті можна зрозуміти, як саме працює спрей у кожної зброї, що допоможе в грі.

Тренування в режимі Death Match (бої на смерть англ.)

Тренуватися з ботами весь час неможливо, це просто набридає. Але відразу переходити до змагального режиму також не варто. Рекомендується чергувати з іграми з живими суперниками. Для цього існує режим Deathmatch або подібні до нього сервера. В таких іграх все відбувається досить швидко: вбив-помер-відродився. Завдання на цих картах - вбити якомога більше суперників, не вмираючи самому. Є сервери, де можна вбити суперника лише пострілом в голову, це допомагає відточити рефлекси в умовах змагальних карт і мотивує гравця в першу чергу цілитися в голову. Це якість у майбутньому дуже добре допомагає в реальних іграх у матчмейкингу.

Тренування з ботами або в режимі Death Match - обов'язкова програма у професійних гравців. На своїх стрімах багато відомих кіберспортсменів проводять тренування: спочатку на АІМ-серверах, потім тренуються в режимі Deathmatch і вже після грають в змагальному режимі або на платформі FACEIT.

Розминка s1mple в Death Match:

Що таке кіберспорт? Розібратися в базових поняттях і термінах всього за кілька хвилин можна в академії Parimatch.

Точна стрільба, правильне залучення спрею, хедшоти - все це приходить з часом. Володіючи хорошим навиком стрільби, ви станете успішним в CS:GO. Вже після цього можна переходити до розучування різних тактик, розташування димових гранат або виявлення різних подсадок і прострілів.

Відзначимо, що цей спецпроект ми проводимо з Parimatch, оскільки ця компанія приділяє багато уваги кіберспорту, а також є глобальним партнером відомих киберспортивних організацій, таких як Fnatic, Virtus.pro, Team Spirit і Hellraisers.

Наступні турніри

В даний момент проходить перший регіональний турнір для СНД - EPIC CIS League Spring. З 12 по 30 травня 16 команд з України, Росії, Білорусі та Казахстану розігрують призовий фонд в розмірі 40 тисяч доларів, а також важливі очки RMR. У турнірі беруть участь всі гранди - Gambit, Natus Vincere, Virtus.pro, Team Spirit, а також два українських колективи Akuma і Marlian eSports.

Прогнози

21.05 17:00 Natus Vincere - Gambit

Ключове протистояння за вихід в плей-оф EPIC CIS League Spring 2021. Між собою зустрічаються кращі команди світу. Gambit вже кілька місяців утримують перше місце в світовому рейтингу HLTV, Natus Vincere піднялися на другу сходинку. У цьому сезоні команди зустрічалися між собою вже чотири рази, всі зустрічі - це ключові протистояння на топових турнірах. Рахунок - 3:1 на користь «гамбітів». Російський клуб перемагав на IEM Katowice, ESL Pro League і в груповому етапі DreamHack Masters. «Народжені перемагати» обіграли суперників в останній календарній грі, в фіналі DreamHack Masters (3:0).

Після ряду проблем Natus Vincere демонструють поступальний рух вгору. Заміна flamie пішла команді на користь, новачок B1t з кожною грою відчуває себе більш впевнено. Що стосується Gambit, то команда довгий час йшла на серії перемог. Останнім часом простежувався невеликий спад, Gambit чергують перемоги з поразками. На цьому RMR-турнірі в активі клубу перемоги над Akuma і Trident Clan і поразка від Spirit. Компанія Parimatch дає на цю гру такі котирування: перемога Natus Vincere - 1.87, перемога Gambit - 1.87.

 
  • 1.87
  • 1.87
Сделать ставку

22.05 22:00 Entropiq - Virtus.pro

Ще одна цікава гра в боротьбі за плей-оф. Склад з колишніх гравців Winstrike, Entropiq, непогано виступає на EPIC CIS League Spring. Krad, Forester і компанія здобули дві перемоги над 100PingGods і Natus Vincere, в останній грі команда поступилася Team Spirit. Команда досить успішно виступає на регіональних турнірах і піднімається в рейтингу. Зараз Entropiq утримує 14-у сходинку, випереджаючи таких грандів, як Ninjas in Pyjamas, FaZe і ENCE.

Virtus.pro - топ-3 команда СНД-регіону, займає шосте місце в рейтингу HLTV. На цьому RMR-турнірі результат «ведмедів» 2:1 (перемоги над K23 і Trident, поразка forZe). На цьому турнірі Virtus.pro є одним з претендентів на перемогу, тому і в цьому матчі клуб є фаворитом. Parimatch пропонує такі котирування: перемога Entropiq - 2.21, перемога Virtus.pro - 1.60.

 
  • 2.21
  • 1.60
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 19
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 49
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.