Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 травня 2021, 01:57
1777
6

ВІДЕО. Луїш КАШТРУ: «У майбутньому Шахтар завоює багато титулів»

Наставник оцінив два сезони в «Шахтарі»

| Оновлено 13 травня 2021, 01:57
1777
6
ВІДЕО. Луїш КАШТРУ: «У майбутньому Шахтар завоює багато титулів»
shakhtar.com

Наставник Луїш Каштру офіційно покинув «Шахтар» і підвів підсумки своєї дворічної роботи в Україні.

– Це два фантастичні сезони, два радісні роки, адже в обох ми змогли домогтися гарних результатів. У першому сезоні були спортивні результати – те, що найбільше цінується у футболі. У другому з результатами за основним проєктом «Шахтаря» не склалося, тому що в нашій команді з'явилось чимало молодих гравців. Молоді хлопці здійснили гарну роботу протягом усього сезону разом з досвідченішими футболістами. Це дає дуже великі сподівання на майбутнє. Гадаю, гарне майбутнє клубу гарантовано з появою цих молодих хлопців у команді.

– Які найяскравіші спогади у вас лишилися про «Шахтар»?
– Для будь-якого тренера надважливим є день, коли він приїздить до нового клубу, тому це, звісно ж, день, коли я прибув до Києва і коли в мене був перший контакт із клубом. Протягом двох років у «Шахтарі» сталося чимало фантастичних моментів. Назавжди в пам'яті гра в Загребі, перемога над «Аталантою», нічия на «Етіхаді» з «Манчестер Сіті», чемпіонство з 23 очками відриву від «Динамо», ігри з мадридським «Реалом» у Лізі чемпіонів і баталії на «Сан-Сіро» з «Інтером» за вихід до Ліги Європи. Також у пам'яті залишаться 14–15 молодих гравців, яких ми задіяли в нашій команді протягом цих двох сезонів. У хлопців чудові перспективи в кар’єрі. Як я вже сказав, півфінали та 1/8 фіналу Ліги Європи – це пам’ятні факти. Незважаючи на важку ситуацію з пандемією, я запам'ятаю багато моментів, які ми пережили з командою цього сезону.

– Як ви хочете попрощатися з футболістами?
– Своїм гравцям скажу, що для мене було великою честю працювати з ними. Щодня вони мене дуже мотивували. З ними ми пережили чимало фантастичних моментів. Тільки мої гравці знають, як нам було складно працювати за таких умов. Однак вони навіть у найважчі моменти сезону – а в нас їх було задосить: травми, дискваліфікації, COVID-19 – дуже впевнено дивились на всю ту роботу, що на них чекала. Завжди відмінно поводились, у нашій роздягальні відчувалась атмосфера поваги. Навіть у моменти, коли ми трохи сходили зі свого шляху, вони знали, що на нього слід повертатися і що для цього потрібно робити. Гравці назавжди залишаться в моєму серці. Крім того, що вони були професіоналами, також вони лишалися гарними людьми.

– Чи плануєте в майбутньому повертатися до України?
– Так, мені дуже подобається Україна, дуже подобається Київ. Тут було чимало складних моментів, але й багато хорошого. Я ставлюся з великою повагою до України і «Шахтаря». Клуб, на жаль, не грає у своєму рідному місті Донецьку. Через політичні конфлікти в Донецьку клубу довелося поїхати й виступати в іншому місті – зараз у Києві, а раніше у Львові та Харкові. У кожному разі «Шахтар» мені запам'ятається. Я хочу в майбутньому сюди повернутись: не кажу, що повернусь до клубу, адже, безсумнівно, клуб дотримуватиметься свого шляху, а я – прямуватиму своїм життям. Проте Київ та Україна залишаться в списку тих місць, які я захочу відвідати в майбутньому.

– Якщо ви повернетесь до українського футболу, це буде можливо виключно із «Шахтарем»?
– Я не знаю. У житті ми повинні усвідомлювати те, що треба мати чисте сумління й лишатися професіоналами. Треба з цілковитою серйозністю та великим професіоналізмом підходити до своєї роботи. Усі моменти, що я пережив у «Шахтарі», є незабутніми. Однак я також маю бути щирим із самим собою. Ми ніколи не знаємо майбутнього, не знаємо, які рішення ухвалимо в майбутньому. Зараз можу сказати, що протягом часу роботи в «Шахтарі» я полюбив цей проєкт. Я завжди ставився до роботи з великим професіоналізмом і максимальною самовіддачею. «Шахтар» назавжди залишиться в моєму серці. Я йду з чистим сумлінням, але водночас розуміючи, що я професійний тренер. Так, наразі попрацював лише з одним клубом у цій країні, проте в моїй кар'єрі може статися все що завгодно.

– Бажаєте сказати кілька слів уболівальникам, які підтримували вас увесь цей час?
– Звісно. Мені було дуже приємно бачити їхні коментарі, відгуки, надто останнім часом, коли стало відомо про те, що я йду з клубу. Уся надана мені підтримка демонструє, що вболівальники розуміли, яким був наш шлях протягом цього сезону. Сезон був складним, і вони визнали це. Мотиви доброти та побажання успіху в соціальних мережах мені дуже запам'ятались. Ніколи не думав, що наші вболівальники так добре зрозуміють зміст проєкту і всі труднощі, що були протягом сезону. Я хочу щиро подякувати й побажати непомірного щастя, міцного здоров'я вболівальникам та їхнім родинам, щоб вони боролися, прямували до своїх цілей у житті, а майбутнє в їхньому улюбленому «Шахтарі» щодня буде тільки кращим. Тут є адміністрація, яка слідкує за клубом. Зараз ми переживаємо складний сезон, проте в майбутньому «Шахтар» певно здобуде безліч титулів. З'явилося достатньо молодих хлопців, які забезпечать майбутнє «Шахтаря». Уболівальникам скажу, що було дуже приємно проживати з ними кожен день, і бажаю найбільшого щастя в житті. Тепер я також буду вболівальником «Шахтаря»!

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»
Футбол | 19 квітня 2024, 08:45 4
Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»

Екс-форвард «Челсі» виступив на захист українця

«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна
Футбол | 18 квітня 2024, 18:58 0
«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна

Джуд Беллінгем відзначив феноменальну гру українського воротаря

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mb_cdi
Через 1000 световых лет выиграет лигу чемпионов.
SEMIRAMID
Оказывается у Каштру еще и чувство юмора есть! Здесь главное, чтобы осенью Шахтеру в группу Лиги Европы Боруссия М не попала, а в премьер-лигу не вошёл Агробизнес с Пердива! И тогда есть шанс зацепиться Шлаку за третье место в Чукре и не побить свой антирекорд на евроарене!
SportsMan
«В будущем Шахтер завоюет много титулов»
Точно, завоюет очень много серебряных медалей
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ZAKARPATFAN
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Вадим Максимов
Ну хватит уже прощаться. Давайте уже нового тренера представлять