Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 травня 2021, 00:16
2390
22

Мир наостанок. Олімпік урятувався від поразки від ПФК Львів

Роман Санжар не завершив сезон у новому клубі без голів його підопічних

| Оновлено 10 травня 2021, 00:16
2390
22
Мир наостанок. Олімпік урятувався від поразки від ПФК Львів
ПФК Львів

На окремий часовий слот в останньому турі Української Прем'єр-ліги були винесені матчі тих команд, які вже не могли істотно вплинути на вигляд підсумкової турнірної таблиці сезону-2020/21. До них належали ПФК «Львів» і донецький «Олімпік», які мали серйозні проблеми під час футбольного року, що добіг до свого кінця, проте лише представник західної частини країни зумів хоч якось нормалізувати обстановку під час заключного ривку.

Прихід Анатолія Безсмертного на пост головного тренера «золотих левів» не просто надав футболістам упевненість у своїх силах у потрібний момент, а й змусив команду перемагати. Не випадково ж колись абсолютний аутсайдер чемпіонату в середині квітня почав свою видатну успішну серію і лише в попередньому матчі проти петровського «Інгульця» зазнав першої поразки за шість поєдинків (0:1). «Олімпіку» до таких показників було дуже далеко, недарма вони поміняли головного тренера безпосередньо на фінальний відрізок сезону.

Розкачати команди, яким особливо і не потрібен був цей поєдинок, виявилося не так уже й складно. Гості показали впевнений пресинг на стартових хвилинах, але Беніто зіпсував пару перспективних випадів на чужі ворота, після чого його команда пропустила вже під час першої серйозної атаки суперників. «Львову» не склало труднощів у позиційній атаці дійти до півкола у чужого штрафного, де був збитий Ернест, після чого зі штрафного на 28-й хвилині Чир'як улучив підкрученим ударом у поперечину, а на добиванні перед порожніми воротами вдало зіграв Ренан.

Відбиваючи удар суперника зі стандарту, головою об штангу власних воріт вдарився голкіпер Бетім, тому відразу після перерви його було замінено на Кичака, а суперники, треба віддати їм належне, не особливо навантажували травмованого опонента. Утім, Кичак вступив у гру, також, досить пізно, після появи на полі. Ернест і Ренан у львів'ян були найбільш помітними футболістами, але жодному з цієї пари так і не вдалося реалізувати свої гольові моменти, які приходили з лівого флангу атаки.

Справа наближалася до завершення поєдинку, а за Романа Санжара команда вперто не прагнула забивати голи. Азартний наставник відчув ситуацію повною мірою, після чого легкими штрихами прискорив своїх підопічних за рахунок виходів Тейшейри і головного джокера – Хамелюка, який тепер буде претендувати на звання автора найбільш швидкого голу з виходу на заміну. Залишимо цю справу майстрам статистики, відзначивши, що Владислав скористався для свого удару передачею Беніто з лівого флангу штрафного на 86-й хвилині. У підсумку – нічия.

ПФК «Львів» фінішував на восьмому місці, а донецький «Олімпік» ще туром раніше втратив можливість полишити передостанню сходинку турнірної таблиці.

Українська Прем'єр-ліга. 26-й тур.

ПФК «Львів» – «Олімпік» - 1:1

Ренан, 28 – Хамелюк, 86

  Ернест, 79 – Альваренга, 60

ПФК «Львів»: Ільющенков – Якимець, Романчук, Махмутович, Бусько – Довгий – Ернест (Семенів, 84), Алваро (Сабіно, 89), Чир’як (Ременяк, 89), Грисьо (Шина, 67) – Ренан (Нич, 67).

«Олімпік»: Бетім (Кичак, 46) – Альваренга, Драме, Зотько, Снурніцин, Лебеденко – Завійський (Хамелюк, 85), Бабенко, Політило – Таллес (Тейшейра, 66), Беніто.

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

Удари (у площину): 11 (4) – 8 (4)
Кутові: 2 – 3
Оффсайди: 1 – 4.

ПФК ЛЬВІВ-ОЛІМПІК.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 18°C

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Реал достроково виграв Ла Лігу 2023/24 після перемоги Жирони над Барселоною
Футбол | 04 травня 2024, 21:35 1
Реал достроково виграв Ла Лігу 2023/24 після перемоги Жирони над Барселоною

Королівський клуб набрав 87 очок після 34 турів, залишилося провести 4 поєдинки

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Італія випередила Іспанію й вийшла на 2-ге місце
Футбол | 03 травня 2024, 23:59 17
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Італія випередила Іспанію й вийшла на 2-ге місце

Україна в рейтингу УЄФА посіла остаточну 18-ту позицію

Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
the final cut
В следующем сезоне Санжар начнёт бомбить периферию))
PFCLviv
Я проти Руха нічо не маю але Рух бачу всеодно залишиться Чинниками...
Хоча і багато овець за Рух...
PFCLviv
Сьогодні на стадіоні зустрів знайомого чувака, колись глорили за Карпати разом. Він затята вівця... Кажу, о чувак, шо на фекали прийшов.
Каже, краще на фекали ніж за срух...
Тож як треба ненавидіти Козловського щоб за Львів більше вболівати ніж за Рух той чувак затята вівця!
PFCLviv
Точкове підсилення для конкуренції і всьо буде супер.
Ще прийде час !!!
Ростик Карпа
Молодці, класно в кінці сезону стартанули, на наступний рік дай Бог глядачів і на матчі Львова з Рухом будуть десятки тисяч приходити
PFCLviv
Вівці, мінусуй не мінусуй... Всеодно отримаєте у свою овечу зад......ницю, х...........й!
PFCLviv
Зараз головне питання зберегти тренера, якісне підсилення і гарно провести збори... І наступного сезону Львів наробить шороху в УПЛ, а потім у єврокубках!
Можете, якщо працюєте і маєте бажання! Молодці!
Тільки Львів!!!
PFCLviv
ПФК Львів стає головною командою Західної України та міста Львова зокрема!
Почалось формування фан руху ПФК ЛЬВІВ і що саме добре клуб всіляко підтримує фан рух. Є потужна дитяча футбольна школа, яка виховує молодих талантів і діти з маленьких років ростуть у любові до одного клубу і цей клуб у їхньому серці з малечку, цей клуб ПФК ЛЬВІВ !
Тільки Львів!
PFCLviv
Тільки Львів! Тільки львів'яни!!!
Головна команда Західної України, головна команда міста Львів!
Кінець чемпіонату потужний, молодці!!! Чекаємо єврокубки і перші позиції в УПЛ на наступний сезон !!! Можете !!!
Тільки Львів!!!
PFCLviv
Не забиваєш ти, забивають тобі... Так і зі Львовом. Треба всьо реалізовувати, реальних моментів вагон... Працюємо дальше!
Молодці! Так би грали з початку чемпіонату, з таким бажанням і запалом грали би у єврокубках. Нічим не гірші за всякі колгоспи типу Колоса чи ворскли галімої!