Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 травня 2021, 00:15
2993
1

Рух вирвав нічию завдяки пенальті на останніх секундах гри

Дніпряни закінчили сезон результативною нічиєю замість перемоги

| Оновлено 10 травня 2021, 00:15
2993
1
Рух вирвав нічию завдяки пенальті на останніх секундах гри
ФК Рух

Порівняно з минулим туром, у якому «Дніпро-1» зазнав домашньої поразки від «Зорі», головний тренер дніпрян Ігор Йовічевіч зробив вимушені зміни: замість дискваліфікованих Ігнатенка та Лукаса Тейлора з перших хвилин гри на поле вишли Когут та Чуже. Головний тренер «Руху» Іван Федик також зробив дві ротації в стартовому складі: замість Стаменковича і Борячука у гру вступили Зец та Литвиненко. Відзначимо і дебют в УПЛ головного арбітра матчу Геннадія Серпутька з Одеси, який до цього провів 23 гри у Першій лізі.

Господарі поля активніше розпочали гру, в дебюті якої міг відкрити рахунок Адамюк, котрий пробив головою в руки воротареві. Небезпечною була і атака «Дніпра-1» правим краєм, яка завершувалася передачею Довбика вздовж штрафного, проте Гагун встиг вибити м’яч на кутовий. Перший небезпечний момент «Руху» виник після рейду до воріт та удару Мисика, але Юрчук парирував удар суперника.

В середині тайму також на ударну позицію виходив Климчук, котрий перетримав м'яч, і захисники зуміли відібрати снаряд у нападника. Обидві команди досить впевнено діяли в обороні, перекриваючи підступи до своїх воріт. Тож, при завершенні атак в хід йшли і дальні удари, але, наприклад, Дубінчаку та Климчуку бракувало влучності. Міг забити гол у «роздягальню» Довбик, який після розіграшу кутового пробив головою вище воріт.

Під час перерви тренери обійшлися без замін, і господарі поля знову активніше почали шукати шляхи взяття воріт «Руху», таки зумівши забити гол. Чуже правим краєм здійснив вилазку до воріт, і після його удару м’яч від ноги Бандури влетів у сітку воріт. Для хорватського легіонера «Дніпра-1», який лише взимку поповнив ряди дніпрян, це був вже 7-й гол у чемпіонаті.

Гра стала більш відкритою і небезпечні моменти почали виникати раз за разом. Міг подвоїти рахунок Ярмолюк, але Зец зумів вибити на кутовий м’яч, що летів у ближній кут. Також мав нагоду відзначитися Федорчук, який зі штрафного пробивав у ближній верхній кут, і лише кидок Юрчука врятував «Дніпро-1» від голу.

Під кінець матчу рухівці намагалися уникнути поразки і виконали декілька кутових, проте надійно діяв Сарнавський, який замінив травмованого Юрчука. Для Сарнавського, до речі, це була перша у цьому році поява на полі в чемпіонаті. Іван Федик, намагаючись змінити хід поєдинку, зробив потрійну заміну. Так дебютував  в УПЛ 17-річний Марко Сапуга, син відомого у минулому півзахисника «Карпат» Андрія Сапуги.

І рахунок на табло стадіону змінився на останніх секундах матчу. Кондраков заробив пенальті, і сам же потерпілий вже 5-й раз у нинішньому чемпіонаті виконував 11-метровий удар, забивши 4-й гол. А для Сарнавського це був 10-й в УПЛ пропущений гол з «позначки» - після 18-го удару. Тож, «Рух» не програє в чемпіонаті впродовж рекордних для клубу 7 ігор: чотири перемоги та три нічиї.

Українська Прем'єр-ліга. 26 тур.

«Дніпро-1» – «Рух» – 1:1.

 Чуже, 60 - Кондраков, 90+6 (пен).

 Когут, 58, Чуже, 90 - Притула, 13, Мисик, 21, Зец, 65, Карасюк, 90.

«Дніпро-1»: Юрчук (Сарнавський, 77), Адамюк, Дуглас, Сваток, Дубінчак, Ді Франко, Пихальонок (Цуріков, 77), Булеца (Ярмолюк, 61), Чуже, Когут (Батагов, 90+2), Довбик.

«Рух»: Бандура, Гагун, Белый, Зец, Мисик, Мартинюк (Сапуга, 83), Федорчук (Карасюк, 83), Литвиненко (Кухарук, 68), Притула (Кондраков, 83), Б. Бойчук, Климчук (Руніч, 53).

Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)

Стадіон «Дніпро-Арена» (Дніпро)

ДНІПРО-1 - РУХ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Dmytro Dmytro
Симулянти. І воно ще факає,БИКУЄ...неповага до ВСІХ!!! ВПАЯТИ 5 матчів дискваліфікації!!!! Срух!!!