Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 травня 2021, 17:44
3599
0

Мірча ЛУЧЕСКУ: «Повинні були показати чемпіонську гру»

Наставник «Динамо» підбив підсумки перемоги над «Колосом» (3:0)

| Оновлено 09 травня 2021, 17:44
3599
0
Мірча ЛУЧЕСКУ: «Повинні були показати чемпіонську гру»
ФК Динамо Київ. Мірча Луческу

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу розповів про перемогу над «Колосом» (3:0) у поєдинку 26-го туру УПЛ.

- Був матч двох суперників, які вже не особливо потребували очок — це в більшій мірі була гра амбіцій. Тим більше, що в минулому сезоні ми «Колосу» програли, а потім двічі зіграли внічию. Знав, що буде складна гра з мотивованим непоступливим суперником, тому налаштовував хлопців на складну гру з великою кількістю чоловічої боротьби.

Складний перший тайм. Після перерви ми зіграли краще. Перш за все в плані організації гри. Крім того, хлопці і в індивідуальному плані сказали своє слово. Налаштовував їх на чемпіонську гру, що вони і показали сьогодні. Для нас тільки сьогодні закінчився чемпіонат. Коли нам вручали чемпіонські нагороди, це було всього лише святом, а чемпіонат закінчився для нас тільки сьогодні, і тому ми повинні були показати чемпіонську гру.

- Ми бачили Андрієвського на матчі, і він  на милицях. Що з ним?
- Ані він, ані Шепелєв, на жаль, не допоможуть нам у фіналі Кубка України. Обидва вони травмовані, але, сподіваюся, будуть готові до початку нашої міжсезонної підготовки. Тому сьогодні у мене були переживання з приводу опорної зони — у нас для неї залишалися тільки Сидорчук та Шапаренко. І коли Шапаренко впав і не відразу зміг встати, я переживав, і тому відразу його замінив.

- Як будете готуватися до фіналу Кубка України із «Зорею»?
- Сьогоднішня перемога важлива з точки зору психології, щоб тримати переможний моральний дух команди і з хорошим настроєм готуватися до фіналу. Граємо проти дуже гарної команди, яка теж буде виступати в єврокубках. І питання тут не тільки в тому, що «Зоря» вже кілька років бореться за те, щоб піднятися вище третього місця, а й в тому, що вона добре виступає в Європі.

Так що нас чекає не тільки матч за Кубок України, а й суперництво із сильним опонентом. Очний поєдинок, в якому кожен буде боротися за своє місце під сонцем. Так що, думаю, нас чекає дуже цікава гра, в якій буде суперництво не тільки команд, але і гравців. А перемога буде важлива не тільки в плані здобутого трофею, але і в плані зростання.

- Як ви ставитеся до скасування з наступного сезону турніру дублерів?
- Складний момент. 19-річних і 21-річних гравців потрібно дуже уважно ростити через матчі і тренування — не всі тренери можуть дозволити собі грати однією молоддю, коли вони залежать від результату. Тому дуже важливо не розгубити цих молодих футболістів. Візьміть той самий «Колос»: будуючи команду, яка повинна була здобувати результат, вони взяли до складу 5-6 гравців віком за 30 років. Одними молодими футболістами грати складно — потрібен результат.

При цьому молодих хлопців, вік який 19-21 рік, не можна відправити у нижчу лігу, адже там теж зовсім інший футбол, там свої складності, там грають дорослі футболісти.

Так що тепер буде складніше зберігати цей віковий пласт.

Ванат — найкращий бомбардир турніру дублерів, але йому все одно складно перейти на такий рівень, на рівень дорослого футболу. Потрібен час, щоб випускати таких молодих хлопців, щоб вдало інтегрувати їх в команду. Це складний момент для головного тренера. І тут важливе розуміння президента клубу, розуміння балансу, коли і результат потрібен, і введення молодих футболістів.

На завершення хочу привітати донецький «Шахтар» із 85-річчям. Я довгий час працював в цьому клубі, я — частина історії «Шахтаря». І це сентиментальна частина мого життя.

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.