Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 03 травня 2021, 21:18
3129
7

В'ячеслав ШЕВЧУК: «Пятов збірній України однозначно потрібен»

На тренера Андрія Шевченка чекає непростий вибір на воротарській позиції

| Оновлено 03 травня 2021, 21:18
3129
7
В'ячеслав ШЕВЧУК: «Пятов збірній України однозначно потрібен»
Getty Images/Global Images Ukraine

Екс-гравець збірної України, а нині експерт на ТБ В'ячеслав Шевчук прокоментував розширену заявку національної команди перед Євро-2020.

Шевчук вважає, що досвідчений воротар Андрій Пятов, незважаючи на відсутність ігрової практики, потрібен збірній на Євро.

«З воротарів повинен бути Бущан і Трубін. Пятов також однозначно потрібен, а Лунін в даний момент не грає, тому, на жаль, він (зайвий). Щодо захисту залізно будуть Караваєв, Забарний, Миколенко, Матвієнко, Кривцов і Соболь. Довго був травмований Тимчик. Якщо він в останніх матчах буде проявляти себе, його викличуть. Михайличенко не завжди грає в чемпіонаті Бельгії, тому будуть дивитися на зборах».

«У півзахисті їдуть молоді пацани - Судаков, Лєднєв. Тренерський штаб хоче з ними познайомитися. Я вважаю, що це обдаровані гравці, які за свої клуби дуже мало виступають. Але в майбутньому на них хочуть розраховувати, тому подивляться, як вони виступають в цьому середовищі. Тому вони і запрошуються в цей список. Іноді так буває, що один з таких самородків може себе так проявити, що він з'явиться на чемпіонаті Європи. Також не потрібно забувати про коронавірус, все може трапитися, не дай Бог хтось захворіє. Модель збірної України останнім часом видозмінюється. В нашій команді ті ж Ярмоленко, Коноплянка і Циганков постійно травмовані, тому збірна і переходить на гру з трьома центральними захисниками. Є фулбеки, які будуть обслуговувати всю бровку. Потрібні гравці, які будуть грати під «дев'яткою».

«Шевченко дивиться, хто і як себе проявляє в клубі. Для нього дуже важливо, коли команда бере участь в Лізі Європи. Якби в «Десні» або «Зорі» яскравіше виступили нападники, він би їх викликав. У тій же «Зорі» багато атакуючих гравців, але вони більше діють з глибини. Кабаєв, Кочергін, Луньов - ця трійка відмінно себе проявляє. На позиції нападника, коли «Зоря» грає в два форварда, відмінно виглядає Громов. Він має хорошу швидкість і досвід, міг би допомогти збірній України».

«Також Тотовицький добре себе проявляє в «Десні», але він отримав травму задньої поверхні. Він більше грає з глибини», - вважає Шевчук.

23 травня збірна України проведе контрольний матч проти Бахрейну.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
funcat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
terhoha
Пятак для збірної як пята нога для зайця
Sergii Sila
Давай ще тебе в збірну, ігрок ти був так собі- середньої паршивості,а язик хоть куди вставиш.
funcat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Burevesynik
Пятов и Лунин сезон на лавке. Пятова в сборную - у него лавка ширшее...
Вячеслав Самойлов
Т.е. на уровне ЛаЛиги (с командами все же ниже уровня оппонирующих Украине сборных) Лунин за два года сыграл 5+(1...2) матчей! Ни в Леганесе, ни в Вальядолиде - Лунин тоже НЕ БЫЛ убедителен. Про сам Реал (М) - я молчу вообще (вылет из кубка от ноунейма ему еще аукнется, если он из него не уйдет). Другой Реал (Овьедо) - извините, это НЕ уровень нашей сборной и ее противников!
Maкs_7777_
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил