Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 травня 2021, 19:02
7189
0

Камбек Десни, геройства Буяльського і Караваєва, перемоги Шахтаря і Зорі

Найцікавіші події 24-го туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 03 травня 2021, 19:02
7189
0
Камбек Десни, геройства Буяльського і Караваєва, перемоги Шахтаря і Зорі
ФК Динамо Київ

Розв'язка все ближче: до кінця сезону залишилося зіграти лише два тури. Тим не менш, багато турнірних питань ще тільки належить вирішити. Зокрема, кому з трьох - «Десні», «Колосу» чи «Ворсклі» - дістануться дві єврокубкові путівки. Поки що незрозуміло, хто вилетить в першу лігу, хоча «кращі» шанси у «Миная». А ось «Шахтар» і «Зоря», швидше за все, забронювали в турнірній таблиці для себе другу і третю сходинки відповідно.  

Камбек туру

На 53 хвилині «Десна» програвала вдома «Колосу» 0:2. Потім один м'яч відіграла зусиллями Калитвинцева, але трохи пізніше втратила через червону картку капітана Огірю. Здавалося, і третій поєдинок поспіль підопічні Рябоконя програють. Але вони зуміли проявити справжній характер. Не в останню чергу тому, що «Колос» грав на утримання рахунку. За шість хвилин до кінця основного часу матчу у швидкій контратаці Картушов за допомогою захисника гостей Кравченка переправив м'яч в сітку воріт Кучерука. У підсумку нічия 2:2, яка не задовольнила обидві команди. Але залишила обидві команди і далі в єврокубкових розбірках.

Вболівальники туру

Матч «Десна» - «Колос» пройшов без глядачів на трибунах. На трибунах були лише представники команд-суперників. Та колишній форвард «сіверян» Філіппов. Але без підтримки «Десна» все одно не залишилася - нечисленна, але бойова група уболівальників «сіверян» розташувалася прямо на цегельному паркані, відразу за трибунами стадіону. Причому туди чернігівські фани примудрилися притягти навіть барабан.

Вибачення туру

Після матчу з «Десною» головний тренер «Колоса» Руслан Костишин публічно вибачився за свої резонансні нецензурні слова, сказані після матчу попереднього туру проти «Ворскли». Вибачення в порівнянні зі сказаним раніше - так собі. Але і на цьому спасибі.

Футболки туру

ФК Шахтар Донецьк

«Валерію ,«Шахтар» з тобою», «Жуніоре, «Шахтар» з тобою» - в футболках з такими написами вийшли на матч проти «Дніпра-1» футболісти «Шахтаря». У такій спосіб команда Луїша Каштру підтримала своїх травмованих товаришів, у яких схожі проблеми: розрив хрестоподібних зв'язок. У футболках з підтримкою травмованого Каргбо вийшли і футболісти «Олімпіка» на гру проти «Інгульця».

Іменинник туру

ФК Шахтар Донецьк

«33» - таку цифру було викладено на трибунах НСК «Олімпійський» на грі команди Каштру з командою Йовічевича. Так «Шахтар» привітав свого директора, а в недавньому минулому капітана колективу Даріо Срну з днем ​​народження: першого травня легенді «гірників» виповнилося 39 років. І команда піднесла Даріо не краватку, а перемогу.

Невдахи туру

«Шахтар» здобув перемогу над «Дніпром-1» не в останню чергу через результативні помилки півзахисника гостей Батагова. Арсеній двічі «виводив» на свої ворота нападаючого «гірників» Дентіньо, і в обох випадках «дніпряни» пропустили. Подібною помилкою в грі «Ворскли» і «Динамо» відзначився захисник полтавчан Альюн, який вже до 15 хвилини зустрічі «привіз» два голи. І «дніпрянин», і полтавчанин в результаті до фінального свистка так і не дограли.

Герой туру

За відсутності в складі «Динамо» Сидорчука і Циганкова, киян на матч проти «Ворскли» з капітанською пов'язкою вивів Буяльський. Напевно, новий статус надихнув півзахисника. Саме Віталію судилося стати героєм матчу. Вже до 15 хвилини гри Буяльський двічі вразив ворота Різника. А коли під кінець першого тайму динамівський капітан забив свій третій гол, стало очевидним, що гості виграють. В результаті вони не просто перемогли, а розгромили опонента 5:1. Цей хет-трик став для Буяльського першим в кар'єрі.

Асистент туру

У складі «Динамо» в грі проти «Ворскли», окрім Буяльського, виявився ще один герой. Якщо на рахунку Віталія три забиті м'ячі, то в активі Караваєва - три результативні передачі. Олександр двічі асистував Буяльському і ще раз - Родрігешу. Приголомшлива форма Караваєва, втім, як і Буяльського, перед Євро-2020 не може не радувати.

Насіння туру

Основні гравці «Ворскли» - Пердута і Скляр - в грі своєї команди проти «Динамо» участі не брали. З поважної причини: перший травмований і вибув до кінця сезону, другий дискваліфікований. Тому за матчем одноклубники спостерігали з трибун. Щоб час гри пролетів непомітно, товариші активно лузали насіння. Складно сказати, наскільки комфортно почувалися Ігор і Олександр в той час, коли їхніх одноклубників кияни обробляли «під горіх», але пакет насіння вони осилили.

«Однолюб» туру

Останній раз в чемпіонаті країни атакуючий півзахисник «Зорі» Кочергін забивав у листопаді. Тоді Владислав провів один з трьох м'ячів у ворота «Минаю». Чергового гола у виконанні Кочергіна довелося чекати довго. Другого травня Влада нарешті прорвало: він знову забив, і знову - «Минаю». Тільки на цей раз - єдиний і переможний гол, який на відстань витягнутої руки наблизив «Зорю» до бронзових нагород.

Видовище туру

ФК Маріуполь

найбільш конкурентний і видовищний поєдинок в турі відбувся в Маріуполі, де до команди Маркевича завітала команда Безсмертного. Приазовці лише вдруге в сезоні зіграли на рідному стадіоні: нарешті футбольне поле на арені імені Бойка привели в порядок. Але рідні стіни «Маріуполю» не допомогли. Хоча почали господарі жваво. На 31 хвилині Топалов вивів свою команду вперед красивим ударом. Але раділи приазовці недовго: через дві хвилини Семенів зрівняв рахунок ударом з близької відстані. А далі почалися гойдалки. Суперники створили чимало небезпечних моментів, але вдалося забити лише раз. Гостям. На передостанній хвилині основного часу після затяжної атаки капітан «Львова» Махмутович забив переможний м'яч, який вже де-юре продовжив для львів'ян елітну прописку на наступний сезон.

Гол туру

Чудовий м'яч в ворота «Львова» провів півзахисник «Маріуполя» Топалов. Дмитро отримав м'яч на підході до штрафного майданчика, і, як на велосипеді, об'їхав відразу трьох опонентів і класним ударом з середньої дистанції відправив «мертвий» м'яч в дальній кут воріт Ільющенкова.

Промах туру

За хвилину до перерви «Львів» отримав відмінний шанс забити другий гол у ворота «Маріуполя». Це Ренан, скориставшись помилкою захисників, вибіг фактично один в один з голкіпером. Бразилець на замаху обіграв Кудрика, і далі потрібно було лише поцілити в порожні ворота. Але не поцілив. Справедливості заради треба визнати, що Ренан перебував під гострим кутом до воріт.

Сенсація туру

Після перемоги «Олімпіка» над «Зорею» здалося, що команда Калитвинцева нарешті знайшла свою гру і подолала затяжну економічну кризу. Але, схоже, тільки здавалося. У Чернігові, на стадіоні імені Гагаріна, який на час став домашнім для «олімпійців», вони приймали сусіда по турнірній таблиці - дебютанта УПЛ «Інгулець». Ні наявність більш серйозного досвіду, та й майстерності, напевно, теж, не вберегли підопічних Калитвинцева від розгрому. Гру зробив форвард номінальних гостей Сітчінава, на рахунку якого гол і асист.

Збірна туру

Ільющенков – Кендзьора, Махмутович, Кучеренко, Миколенко – Степаненко, Караваєв, Калитвинцев, Буяльський – Дентіньо, Сітчінава.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін став найпопулярнішим українським спортсменом в Instagram
Футбол | 19 квітня 2024, 21:36 3
Лунін став найпопулярнішим українським спортсменом в Instagram

Після суперсерії пенальті в Андрія вже 2,6+ мільйона підписників

Перес дав Луніну важливу пораду після гри з Ман Сіті щодо його майбутнього
Футбол | 19 квітня 2024, 19:52 3
Перес дав Луніну важливу пораду після гри з Ман Сіті щодо його майбутнього

Українцю найближчим часом треба визначитись з майбутнім

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.