Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 травня 2021, 01:27
2247
0

Експерт прокоментував дії арбітра матчу Маріуполь - Львів

Мирослав Ступар впевнений, що в цій зустрічі потрібно було використовувати ВАР

| Оновлено 03 травня 2021, 01:27
2247
0
Експерт прокоментував дії арбітра матчу Маріуполь - Львів
УПЛ

Екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар прокоментував дії Ярослава Козика - арбітра матчу 24-го туру УПЛ між «Маріуполем» і «Львовом» (1:2).
 
- Відразу хочу сказати, що була допущена помилка по розподілу системи ВАР. У матчі «Зоря» - «Минай» вона була не потрібна, адже тут змагалися суперники з різних полюсів таблиці, одна з команд є відвертим аутсайдером УПЛ. А ось «Маріуполь» та «Львів» - бойовиті і приблизно рівні за можливостями команди. Тут система відеоповторів була значно потрібнішою. Сидячи в Італії, нелегко керувати українським арбітражем.
 
Важких для арбітражу моментів з цього матчу вистачило б на кілька поєдинків. Козик намагався відсудити на високому рівні, але, можливо, трохи не врахував настрій команд на матч. Адже вже на п'ятій хвилині Кулаков стрибнув Довгому в ноги з ризиком завдати суперникові травму. Добре, що Довгий був у безопорній фазі і уникнув травми. Козик попередив Кулакова усно, хоча варто було показати жовту картку. Це послужило б уроком для всіх учасників гри.
 
На початку другого тайму «Маріуполь» забив гол, але Очеретько ледь не «обіймав» голкіпера «Львова». Логічно, що асистент Чос зафіксував офсайд і відмінив взяття воріт. Серйозну помилку суддівська бригада допустила в момент, коли Романчук вів боротьбу за м'яч, але з протяжкою «підчепив» ногу Мішньова і завалив його на газон. Це одинадцятиметровий удар, але Козик з посмішкою просигналізував грати далі.
 
На 89-й хвилині «Львів» забив гол, чому передувало призначення кутового, доцільність якого у деяких викликає сумнів. Адже Довгому м'яч влучив у руку з відстані в півтора метри після гри головою у виконанні захисника «Львова». Але рука Довгого була в природному положенні, до того ж, якщо м'яч потрапляє в руку після безпосереднього контакту з інших гравцем, це не є порушенням правил. Тому кутовий цілком закономірний.
 
Уже після подачі кутового маріупольці намагалися вибити м'яч зі штрафного майданчику, Сагуткін, лежачи на газоні, пробив по м'ячу і м'яч влучив у руки Казлаускаса, що стояв поруч. Руки були в природному положенні, відстань - метр-півтора, тому мова про гру рукою не йде. Це було ненавмисне торкання м'яча рукою. Брікнер після цього пробив, але влучив у стійку. На підборі наймоторнішим виявився Махмутович, який і добив м'яч у сітку. Згідно з текстом Правил тут не було підстав не зарахувати гол.
 
На компенсованих хвилинах Кулаков провокував арбітра на призначення пенальті падінням у штрафному майданчику «Львова». Справедливо Ярослав Козик показав гравцеві «Маріуполя» жовту картку за симуляцію, - резюмував Мирослав Ступар.

Джерело UA-Football
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравця Динамо засуджено до 18 місяців в'язниці умовно. Названо суму штрафу
Футбол | 28 березня 2024, 17:44 4
Гравця Динамо засуджено до 18 місяців в'язниці умовно. Названо суму штрафу

Жерсон Родрігеш звинувачується в нападі та нанесенні побоїв колишній дівчині

Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 17:15 0
Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024

17 червня підопічні Сергія Реброва проведуть поєдинок проти Румунії у 1-му турі групи Е

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.