Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 травня 2021, 20:19
4239
15

Львів в гостях виграв у Маріуполя, забивши наприкінці матчу

Переможний гол на рахунку Енеса Махмутовича. Але до арбітра Козика є питання

| Оновлено 02 травня 2021, 20:19
4239
15
Львів в гостях виграв у Маріуполя, забивши наприкінці матчу
ФК Маріуполь

Нарешті «Маріуполь», хоч і з другої спроби, повернувся з української Прем'єр-Лігою в рідне місто. Перша була наприкінці березня і тоді підопічні Остапа Маркевича зіграли внічию 0:0 з «Мінаєм». І ось нова зустріч зі своїми вболівальниками, які, до речі, мали можливість, хоч і з обмеженнями, відвідати цей поєдинок.

Для господарів поля його результат мав дуже важливе значення, адже перемога практично гарантувала їм збереження місця в еліті на наступний сезон. У «Львова» ситуація була кращою, оскільки він мав на три очки більше.

Початок матчу вийшов досить обережним і футболісти обох команд не поспішали загострювати ситуацію. Тільки на 13-й хвилині Бондаренко, увірвавшись до штрафного майданчика суперників, вирішив пробити низом, але Ільющенков м'яч забрав в руки. Гості відповіли через чотири хвилини, коли після розіграшу кутового Махмутович головою пробив вище воріт.

На 21-й хвилині хороший удар здалеку вийшов у Горбунова і знову воротар «Львова» був уважним, перевівши м'яч на кутовий. Трохи пізніше на 30-й хвилині Ременяк пробив з меж штрафного майданчика і тепер Кудрик виручив свою команду.

А потім протягом трьох хвилин глядачі побачили відразу два голи, причому в різні ворота. Спершу на 31-й хвилині забили господарі. Свою індивідуальну майстерність продемонстрував Топалов. Він отримав м'яч поблизу воріт «Львова», обіграв двох захисників і вже з меж штрафного майданчика точно пробив в дальній кут. Але недовго раділи вболівальники «Маріуполя». Вже за дві хвилини Ренан вивів на ударну позицію Семеніва і той, прорвавшись по центру, не схибив.

Той же Ренан в кінці першого тайму на 45-й хвилині міг і сам відзначитися. Він підхопив м'яч після помилки Кірюханцева поблизу воріт «Маріуполя», обіграв Кудрика і вже бив по порожніх воротах, але промахнувся.

Другий тайм активніше розпочали місцеві футболісти. Непогано увійшов у гру Очеретько, вийшовши на заміну. Але саме він опинився в офсайді, коли на 49-й хвилині забивав Кулаков. При цьому арбітр порахував, що Очеретько заважав голкіперу «Львова» і гол відмінив. Був ще один хороший момент у Кулакова для взяття воріт на 56-й хвилині. Після передачі Кірюханцева форвард маріупольців головою бив з близької відстані, але неточно.

Далі гра пішла на зустрічних курсах і забити могли як одні, так і інші. А розв'язка наступила в самій кінцівці на останніх хвилинах основного часу. На 87-й хвилині Довгий отримав м'яч у штрафному майданчику суперників, але спочатку пробити не зумів. А після серії рикошетів здалося, що м'яч потрапив йому в руку. Але Довгий встиг пробити по воротах, а Кудрик перевів м'яч на кутовий. Оскільки VAR на грі не був присутній, арбітр матчу Ярослав Козик на цей епізод не звернув уваги.

Саме після цього кутового гості забили другий гол і знову була підозра на гру рукою, тепер вже у Казлаускаса. М'яч після подачі з кута поля спершу потрапив саме до нього, а потім вже Романчук пробив у стійку, після чого Махмутович приніс «Львову» перемогу.

Але і це ще не все. В компенсований арбітром час в штрафному майданчику «Львова» впав Кулаков. Він, мабуть, розраховував на пенальті, а отримав попередження.

Ось такою видалася кінцівка цього матчу. «Львів» виграв у четвертий раз в п'яти останніх поєдинках, а у «Маріуполя» залишилося 22 очки і ще не все зрозуміло з тим, чи зможе він втриматися в Прем'єр-Лізі.

Українська Премьєр-ліга. 24-й тур

Маріуполь - Львів - 1:2

 Топалов (31) - Семенів (33), Махмутович (90)

 Біков (36), Очеретько (59), Сагуткін (72) - Махмутович (45), Романчук (72)

«Маріуполь»: Кудрик, Драмбаєв (Стасюк, 46), Биков (Мампассі, 75), Сагуткін, Кірюханцев, Мишньов, Танковський (Чех, 55), Топалов, Горбунов (Очеретько, 46), Бондаренко (Меліченко, 73), Кулаков

«Львів»: Ільющенков, Ременяк, Махмутович, Романчук, Грисьо, Довгий, Бусько (Крушинський, 89), Чірьяк (Сабіно, 89), Альваро (Нич, 63), Семенів (Казлаускас, 70), Ренан (Брікнер, 63) 

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачево)

Стадіон: імені В.Бойка (Маріуполь)

МАРІУПОЛЬ - ЛЬВІВ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Nevershot
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Леонід Леонідович
Недоклуб все глубже в будці, даже посрати не вилазить...
zelia73
СИДЕТЬ В БУДКЕ
Jeka Lukashin
Во будет неожиданность если Арендуполь вылетит в пердив
Nevershot
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DSH88
Арендуполю деньгами заплатили или они мороженным взяли...
ХВ
Заберите Остапа жевать пляцки. Найдут получше тренера и не такого пряничного.
Андрей Саламаха
А "лімо" на мій погляд, ще гірше лайно, чим маріуполь. Ганьба за те яким чином "лімо" залишилося в суперлізі.