Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 серпня 2021, 22:26
6939
12

Рух зробив камбек у матчі з Олександрією та збільшив шанси лишитися в еліті

Ударна трихвилинка львів'ян дозволила перевернути хід матчу

| Оновлено 24 серпня 2021, 22:26
6939
12
Рух зробив камбек у матчі з Олександрією та збільшив шанси лишитися в еліті
ФК Рух

На полі «Арени Львів» зустрічалися команди, які вирішували різні завдання. А точніше, турнірна задача була тільки у львів’ян, адже «Олександрія» вже не могла ні вийти в єврокубки, ні вилетіти, тому на кону стояли хіба що престиж чи награвання ігрових схем.

Але активніше розпочали якраз гості. Гольових моментів не було, але м’яч тримався краще в ногах гравців «Олександрії».  В господарів можна згадати тільки два удари Мисика, які не досягли цілі.

Так тривало до 15 хвилини. Третьяков розігнав контратаку своєї команди, протягнув м’яч до чужого штрафного і відпасував під удар Шасталу направо. З його ударом Бандура справився, але той же Третьяков зіграв на добиванні – захисники не змогли перешкодити удару з десяти метрів у лівий нижній кут. Є перший гол в матчі!

Буквально наступної хвилини в перспективну атаку вибігав Вантух, але арбітри поспішили зафіксувати офсайд. Досить суперечливий момент.

«Олександрія» міцно заволоділа ініціативою, здавалося, що «Рух» нічого не зможе протиставити. Зробив такий висновок і Іван Федик, який вже на 38 хвилині зняв з гри пасивних Кухарука і Карасюка, випустивши Притулу і Мартинюка. Карасюк на емоціях встиг вдарити ногою тренувальну форму – нікому не подобається, коли його міняють у першому таймі. 

Відразу ж нові гравці відмітилися – Мартинюк отримав жовту картку, а Притула забив гол після відмінного пасу Федорчука і виходу сам на сам. Але тут арбітри діяли чітко – дали дограти епізод, а потім, подивившись повтори, зафіксували офсайд. Рахунок не змінився, команди пішли на перерву, причому за емоції тренер львів’ян Федик отримав жовту картку.

Очевидно, в перерві відбулася його серйозна розмова з підопічними, оскільки на другий тайм вийшов зовсім інший «Рух». Ні, звичайно, спершу, як і на початку зустрічі, активною була «Олександрія», але недовго. І на 52 хвилині господарі зрівняли рахунок – Притула вдало зіграв на випередження і замкнув пас Бойчука (простріл справа робив Богдан у стилі Караваєва) на ближній штанзі!

І тут же, через дві хвилини, відбувся другий гол. Тепер забив уже Бойчук, отримавши м’яч на лівому фланзі, змістившись вправо і пробивши низом у ближній кут! Ситуація змінилася на 180 градусів.

Від цих подій «Олександрія» опинилася у стані шоку. Це було видно і по гравцях, які моментами просто зупинялися і не догравали епізоди до кінця, і по обличчю Володимира Шарана. Він спробував оживити гру замінами, але шанс мав Третьяков – після пасу справа розстрілював Бандуру, та Олександр справився.

Почалися гойдалки, але реально гольових моментів вже не було. Можна відмітити активність Борячука (Андрієві сьогодні не вистачало техніки), напівмомент Банади і Гречишкіна – і мабуть, все. На цьому події матчу логічно закінчилися.

«Рух» ще не гарантував собі місце в Прем’єр-лізі наступного сезону, але йому може допомогти сьогодні «Минай». Якщо закарпатці програють «Зорі», львів’яни можуть починати святкувати – тоді вони точно не вилетять. 

Українська Прем'єр-ліга. 24 тур.

«Рух» - «Олександрія» - 2:1.

Притула, 52, Бойчук, 54 - Третьяков, 15.

Мартинюк, 38.

«Рух»: Бандура, Гагун, Білий (Зец, 85), Стаменкович, Мисик, Карасюк (Мартинюк, 32), Федорчук, Кухарук (Притула, 32), Климчук, Бойчук (Руніч, 90+2), Борячук.

«Олександрія»: Паньків, Пашаєв (Мишенко, 46), Бондаренко (Мельник, 58), Дубра, Вантух (Стецьков, 67), Банада, Гречишкін, Ковалець, Мірошниченко, Третьяков (Калюжний, 78), Шастал (Устименко, 58).

Арбітр: К. Монзуль (Харків)

Стадіон: «Арена Львів» (Львів)

РУХ - ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 1
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»
Футбол | 19 квітня 2024, 08:45 4
Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»

Екс-форвард «Челсі» виступив на захист українця

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pas2012
А де комітет чесної гри?!Нікого з них не девує як аутсайдери стабільно почали набирати очки).Стидно за такий футбол.
ХВ
Какие шансы-мансы? Минай уже не выползет со дна.))
pas2012
Для чого мінусувати,якщо би грали стабільно більш менш весь чемпіонат то можна було б повірити,а так зараз почали стабільно вигравати в кінці))).Дивно сильно низький кофецієнт був в букмекерських канторах) на пепемогу Руху).
cucumber
в этом чемпионате аутсайдеры не стесняются в конце чемпионата набирать очки! позорище, а не чемпионат
Владимир Копяк
Слушаю комментарии спецов на Футбол 1, и оторопь берет. Взрослые же люди и должны понимать,почему такой счет в игре... Все понимают, что Рух должен выиграть при любом раскладе, только специ наши с умными лицами ахинею несут с телеэкрана. Я вот посмотрю, хватит ли наглости Заре слить игру Минаю....
NM16071
Так, в кінці таблиці зараз цікавіше, ніж на верху. Тобто бабло робить шоу краще, ніж спорт. І ще, не вірю в кардинальну переміну команд на останні 6-8 турів. Згідна, соромно за цю пургу.
Ёкарный Бабай
Александрия сливающая игры за лавэ - классика украинской футбольной современности
Sunrise
Матч не смотрел, но не вижу ничего удивительного в том что мотивированный Рух обыграл дома отпускную Александрию. Это команды практически одного уровня. Как и большинство команд УПЛ.
В то что команды из топ-6 сливают аутсайдерам за деньги я не верю, у них на кону больше суммы. А то что середняки без мотивации проигрывают, так что тут неожиданного?
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BekXan
Молодца Рух сохранили путёву.Жаль что это дно барыжное Львов сохранило .
Володимир Підвірний
Щирі вітання Руху з перемогою. молодці. Яку пургу несуть сепари, так і хочуть поразок львівським командам. Чому повинна Олександрія зливати гру. Смішно. Сепари йдіть геть. Львівські команди є і будуть завжди у вишці.