Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 травня 2021, 20:40
6490
27

Срібло все ближче. Шахтар впевнено справився з Дніпром-1

Долю матчу вирішили два голи в першому таймі після помилок Батагова

| Оновлено 01 травня 2021, 20:40
6490
27
Срібло все ближче. Шахтар впевнено справився з Дніпром-1
ФК Шахтар

Команди підійшли до матчу в різному настрої і в різній формі. «Шахтар» програв два попередні поєдинки, причому програв «всуху». А Мораес, який забив 4 з останніх 5 м'ячів «гірників», серйозно травмувався. Його функції на вістрі атаки донецької команди був покликаний виконувати Дентіньо, який в чемпіонаті України останній раз відзначився голом ще в жовтні. «Дніпро» ж, навпаки, набрав пристойний хід. Хоча команда вже ні за що не бореться, в календарному 2021 зазнала лише однієї поразки - від київського «Динамо». І, на відміну від «Шахтаря», забивний форвард, Маріо Чуже, в строю (на його рахунку було 6 м'ячів в останніх шести зустрічах).

Гра почалася на рівних. «Шахтар» трохи більше володів м'ячем, але і дніпряни намагалися відповідати атакою на атаку. Однак в середині тайму допустили непрощенну помилку. Після чергового випаду «гірників», здавалося, команда відбилася. Батагов підхопив м'яч біля свого штрафного майданчика і віддав неточний пас - м'яч перехопив Алан Патрік і віддав пас вперед. А Дентіньо, який не «вимкнувся», в дотик пробив під ближню стійку - 1:0! Безгольова серія «гірників» завершилася на позначці у 216 хвилин ігрового часу.

Про те, що «Дніпро-1» не збирається здаватися, говорить той факт, що буквально в наступній атаці Довбик міг зрівняти рахунок, але не зумів переграти Трубіна, пробиваючи з вигідної позиції. Потім Тейлор впав у штрафному «Шахтаря» і просив арбітра подивитися повтор. Очевидно, відеоасистент підказав Шурману, що пенальті ставити не потрібно: Хочолава спершу вибив м'яч, а потім вже наступив на ногу бразильцеві. Той не на жарт розсердився і ледь не заробив червону картку: пішов у підкат ззаду проти Додо в середині поля. Рефері обмежився попередженням, заодно за розмови нагородивши «гірчичником» і Ді Франко...

Команди продовжували обмінюватися атаками, але при цьому гості частіше помилялися. І знову, на жаль, гольову помилку допустив Батагов. Він віддав пас на воротаря, але не помітив, що в штрафному залишався Дентіньо. Він міг і сам обіграти воротаря, але віддав пас на набігаючого Тете, і той в дотик поцілив у порожні ворота - 2:0. До перерви рахунок не змінився.

Другий тайм почався з атак «Шахтаря», хоча прицільних ударів було дуже мало. А приблизно на 60 хвилині черговий неточний пас Батагова привів до небезпечного випаду «гірників», і Ігор Йовічевіч вирішив замінити хавбека. Дуже невдалий день для 19-річного вихованця «Металіста». Втім, будемо сподіватися, що у нього ще все попереду, а подібні невдачі тільки загартують його характер.

Підопічні Луїша Каштру (для якого поєдинок став ювілейним, 80 біля керма команди у всіх турнірах) не форсували події. Вони володіли м'ячем і намагалися розіграти його до вірного. І хоча точних ударів не було, у «Дніпра-1» не було навіть можливостей для атак! Дніпрянам вдалося пробити по воротах Трубіна вперше тільки на 80 хвилині, але Довбик з вигідної позиції не влучив у площину. Здавалося, гра так і завершиться «сухою» перемогою «Шахтаря». Але на останній компенсованій гості зуміли забити гол. Після прострілу Тейлора м'яч у воротарському прийняв вийшовший на заміну Хобленко і пробив повз лежачого на газоні голкіпера.

2:1, і рекордна безпрограшна виїзна серія «Дніпра-1» перервалася на позначці в 5 матчів. «Шахтар» майже забезпечив собі друге місце: команда набрала 48 очок і випереджає «Зорю» на 7 балів. 6 травня «гірники» зіграють на виїзді проти «Миная». «Дніпро-1» з 29 очками залишився на восьмому місці. 5 травня дніпряни приймають «Зорю».

Українська Прем'єр-ліга. 24 тур.

«Шахтар» - ««Дніпро-1» - 2:1.

 Дентіньо, 24, Тете, 41 - Хобленко, 90+4.

Тейлор, 30, Ді Франко, 30, Когут, 45, Ярмолюк, 90+1 - Додо, 55.

«Шахтар»: Трубін, Додо, Кривцов, Хочолава, Матвієнко, Степаненко, Майкон (Маркос Антоніо, 87), Алан Патрік (Судаков, 84), Тете, Соломон (Фернандо, 78), Дентиньо (В'юнник, 87).

«Дніпро-1»: Юрчук, Тейлор, Дуглас (Адамюк, 84), Сваток, Дубінчак, Батагов (Білл, 61), Ді Франко, Булеца, Когут (Ярмолюк, 75), Чуже, Довбик (Хобленко, 84).

Арбітр: Д. Шурман (Київська обл.)

Стадіон: НСК «Олімпійский» (Київ)

ШАХТАР - ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
VAD
Главное заголовок по методичке
Nevershot
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sergiy Tonkovyd
2:1 це вже впевненно? підняли настрій
bolelschik
Какой там впевнено. Шахтер ничего не создал, еще и пропустил
Олег Мандрівник
Забавно наблюдать как максик тут сам себе пишет. Ну не верю я что есть такой же мазохист как максик
axylinam
В этом чемпионате кроты заняли второе место только благодаря продажным свистунам
sahka1981
Не в мяч, а в ногу. Фол Хочолавы не был наказан назначением пенальти.
В матче 24-го тура УПЛ "Шахтер" победил "Днепр-1" со счетом 2:1, но не обошлось без противоречивого решения бригады арбитров. Как отметил судейский эксперт, экс-арбитр ФИФА Сергей Шебек, в районе 30-й минуты в ворота "горняков" нужно было назначать пенальти. Основания были, ведь Давид Хочолава, пытаясь остановить проход Лукаса Тейлора, сыграл не в мяч, а в ногу соперника. Сергей Шебек говорит, что здесь однозначно нарушение правил, но арбитру Денису Шурману непросто было его идентифицировать из-за своей позиции на поле.
Шурману должен был помочь ассистент Семен Шлончак, ведь он находился в удобном положении и видел эпизод. Однако командного взаимодействия не произошло, не работала на матче система VAR, поэтому фол так и остался без внимания. "Шахтер" на тот момент выигрывал 1:0, и игра могла измениться. Кроме того, если бы арбитры не допустили ошибку, то, вероятно, не получил бы на той же минуте желтую карточку Лукас Тейлор за подкат в центре поля."
Что интересно даже на ахметовском канале после игры с Динамо отметили эту ошибку арбитра против Днепра...
newport
Арбитр пенальти не назначил!!!
Юрген Ілліч Грегорі-Гетманук
Якби, з такою грою, кротам на п`яте місце не злетіти.
shakhtarlox.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
SportsMan
Серебро стало ближе, это, в смысле, у Ахметова серебряную посуду сопрут?
Олег Мандрівник
Ближе, но ещё не факт
Орлов Михаил
Татарин играет в кошки-мышки ? Интригу возрождает?
Bolshoi
Счастлив тот, кто довольствуется малым. Лидерство, это путь избранных.
UPL
Яка напружена боротьба за срібло! Приємно що 2-6 команди можуть між собою один у одного забирати очка!
Александр Шевченко
Багатов поднял кеш сегодня не хилый
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Zelandia
Молодцы Шахтёр что сохранили лигочемпионовское место. Ждём летних реформ в Шахте, прихода Дзерби, Джуричича, Бога и других ребят. А Каштру спасибо за полуфинал ЛЕ, за +23, за 8 очков в группе смерти ЛЧ, но у Шахтёра амбиции гораздо больше поэтому мы с тобой прощаемся, успехов тебе в другом клубе.