Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Тренування
| Оновлено 12 жовтня 2021, 11:42
8404
3

Топ-5 способів прибрати живіт за допомогою тренувань

Чому людина не звертає увагу на зростання живота в початковій стадії

| Оновлено 12 жовтня 2021, 11:42
8404
3
Топ-5 способів прибрати живіт за допомогою тренувань
Getty Images/Global Images Ukraine

Хто розраховує забезпечити собі здоров'я, перебуваючи в ліні, той чинить так само безглуздо, як і людина, яка думає мовчанням удосконалити свій голос. Плутарх

Бути струнким - значить стати ближче до здорового шляху фізичної досконалості.

Щоб стати стрункішою, хрустіти однією морквиною недостатньо.

Те, що люди найчастіше говорять про брак часу, коштів і сил, швидше схоже на виправдання своєї ліні. Існують прості вправи-лайфхаки, які зможуть підтягти м'язи живота навіть у затятого лінивця.

Найчастіше, ми недооцінюємо вплив спорту на наше здоров'я, хоча він є важливим аспектом в житті. Спорт допомагає надати тілу естетики, зробити форми більш витонченими і рельєфними.

М'язи мають пам'ять, тому через невелику кількість часу ваш животик придбає стрункі обриси. А привчивши себе до регулярних тренувань, ви зовсім перестанете шукати причини переступати поріг спортзалу.

У статті ми розберемо основні правила, як прибрати живіт; розглянемо види страв, які відсувають мрії про плоский животик далеко в майбутнє, розглянемо прості вправи для зменшення живота, а також проаналізуємо способи збереження струнких форм тіла на тривалий період

Від яких продуктів і страв росте живіт?

Незважаючи на те, що ЗМІ рясніють рекомендаціями, як миттєво позбутися і не допустити проблемних зон на тілі за допомогою правильного способу життя, люди не надають цьому особливого значення.

Коли ви стежите за здоров'ям свого раціону, то кількість жиру на животі знаходиться в нормі. Це відбувається тому, що людина споживає калорій менше, ніж організм здатний витратити. Цей процес стимулює процес розпаду жирових тканин.

Ви можете створити умови підвищеної фізичної активності, але без зменшення споживаних шкідливих продуктів харчування, ви не скоротите жирову тканину і ваш живіт буде продовжувати рости.

Який ефективний спосіб ви б не шукали в інтернеті, на жирові відкладення і проблемні зони тіла впливає споживана їжа.

Любителям жирного, копченого, солоного, алкогольного, мучного, ковбасного і солодкого, варто переглянути свої харчові звички.

У наборі ваги грає роль:

калорійність;
- здуття живота;

- високий рівень інсуліну в крові;

- порушення гормонального фону

Домогтися гармонійних форм тіла часто заважає відсутність балансу в споживаних вуглеводах, білках і жирах. Проблема в тому, що коли люди налягають на швидкі і порожні вуглеводи, настає миттєве відчуття насичення, а потім знову прокидається жага що-небудь з'їсти. Такий "оманливий" голод каже, що споживаємо недостатньо їжі, багатої білками і клітковиною.

Продукти від яких росте живіт:

- фаст-фуд (мають в складі транс-жири канцерогенного типу, які провокують запальні процеси шлунково-кишкового тракту)

- газовані напої (мають в своєму складі дуже багато цукру і цукрозамінники, які спонукають посилене вироблення інсуліну)

- борошняні вироби / здоба, крім хлібних виробів грубого помелу (підвищують рівень інсуліну, збільшує газоутворення в шлунку)

- ковбасні вироби і напівфабрикати (мають насичені жири, які провокують запальні процеси в шлунку і набір зайвої ваги; надлишок глутамату натрію - підсилювача смаку - підсилює апетит змушує вас кожен раз з'їдати на один шматочок більше; він затримує рідину в організмі і провокує появу набряків) .

Такий тип продуктів - екстремальний ризик набору зайвих відкладень, оскільки вони вимагають особливих умов для перетравлення.

Чому людина не звертає увагу на зростання живота в початковій стадії?

Щоб приховати недоліки своїх форм, люди вдаються до різних хитрощів. Так, за допомогою правильно підібраного одягу, можна і зовсім не морочитися над складками на животі.

Індустрія моди надає широкий спектр вибору одягу: включаючи колір, матеріал тканини, фасон, довжина, аксесуари і тд.

Виходить, тепер можна не тільки візуально створити стрункість, виглядати стильно, а й підкреслити навіть свої достоїнства, т.е. добавити обсягів туди, куди жир ще не добрався.

Хіба "приховати" - означає, що проблема зайвої ваги вирішена? В цьому випадку можна обдурити оточуючих, але не самих себе.

Прибрати назавжди недоліки свого силуету і зробити зовнішність ефектною можливо лише з правильним харчуванням і тоді не доведеться морочитися над вибором білизни, що стягує.

Навчиться стежити за своїм способом життя, не змінюючи себе - це теж мистецтво.

Адже після прийому шкідливої ​​їжі, створюється тимчасовий візуальний ефект збільшення живота. Зрозуміло, він проходить через кілька годин і людина про це забуває.

Але в довгостроковій перспективі неправильне харчування сприяє появі зайвих кілограмів і збільшує розмір і кількість жиру в області живота. Це пов'язано з тим, що обрана нами їжа складається з інгредієнтів, швидко трансформуються в жири. Вони не перетравлюються і не виводяться самостійно, відкладаючись в шлаки (оскільки через велику їхню кількість організм не в змозі з ними впоратися).

Стан людини при цьому супроводжується жахливим дискомфортом, метеоризмом через процес бродіння в кишечнику. До того ж, при неправильному харчуванні, маючи в своєму складі дуже багато цукру, підвищується рівень глюкози в крові. В результаті, підшлункова виробляє набагато більше інсуліну, надлишок якого призводить до утворення нових жирових клітин.

Які прості вправи потрібні для зменшення живота?

Щоб схуднути, потрібно правильно тренуватися. Головне правило, яке призведе до успішного результату - це мотивація і терпіння.

Добірка вправ для живота, які не залишать шансу жировим відкладенням:

1. Біг

Даний вид тренування має різні варіації навантаження і впливає на прес. Він впливає на швидкість обмінних процесів і насичує киснем тканини і клітини організма.В процесі бігу відбувається рясне потовиділення, в результаті чого виводяться шлаки і токсини. За рахунок цього, поступово нормалізуються функції шлунково-кишкового тракту і спалюються жирові прошарки на животі.

2. Віджимання

Це одна з найбільш ефективних вправ, яке приводить в тонус всі системи організму, розвиває витривалість. Якщо поєднувати віджимання з бігом, то можна прискорити метаболізм. Внаслідок цього буде відбуватися спалювання жиру, а м'язи стануть більш рельєфними і пружними.

3. Планка

Цей вид вправи опрацьовує все тіло, позбавляє від в'ялості шкіри, збільшує витривалість і підтягує всі проблемні місця.

4. Присідання

Це універсальна фізична вправа, яка приводить у форму весь організм. Покращуючи метаболізм і кровообіг, воно сприяє спалюванню жиру в області м'язів ніг, стегон, сідниць, живота, роблячи їх підтягнутими.

5. Прокачування верхнього і нижнього пресу

Дана вправа ефективно опрацьовує і зміцнює весь черевної м'язовий корсет.

Ці чарівні вправи, запускають метаболізм, очищає кишківник, виводить токсини і шлаки і прекрасно борються з відкладеннями в зоні живота. Важливо виконувати їх, керуючись правильною технікою і помірною інтенсивністю, на яку зробить акцент ваш фітнес-тренер.

Як харчуватися і тримати живіт в формі після приведення в порядок?

При правильному схудненні дуже важливо зберегти норму в вазі. Для того, щоб знову не набрати отримані кілограми, з раціону варто виключити цукровмісні продукти харчування. Максимальної користі від таких напоїв не досягти, оскільки вони частково зроблені з підсолоджувачів, ароматизаторів та консервантів, яке наш організм не в силах метаболізувати. А значить, все випите перетворюється на жир і зберігається в області живота.

Можливо, важко змінювати свої звички, але спалювання жиру на животі однозначно того варте.

Уникнути шкідливого в їжі, означає більшою мірою налягати на свіжі фрукти, овочі, цільнозерновий хліб, каші. Високий вміст клітковини подарує відчуття ситості на довгий проміжок часу, і як бонус, безліч поживних речовин для здоров'я і очищення організму. Клітковина стимулює моторику кишківника, що дозволяє всім шлакам і токсинам виходити з організму швидше, що теж дуже важливо для схуднення; до того ж, організм встигає це все переробити і не перетворити на жир.

Найефективнішим продуктом-помічником позбавлення від жиру на животі є білок, який знаходиться в м'ясі, яйцях, рибі.

Дотримання питного режиму також активно прибирає живіт, регулює правильну циркуляцію лимфовідтіку, налагоджується обмін речовин.

Збалансований режим харчування здатний вивести з організму надлишки неперетравленої їжі, а в комплексі з фізичними навантаженнями - зайву рідину, що забезпечує правильну послідовність розщеплення жиру.

Висновки

«Швидка» їжа містить набагато більше калорій, ніж ви повинні споживати за один прийом їжі. І тут не йдеться про дефіцит калорій. При активному процесі схуднення важливо кількість енерговитрат.

Кращий спосіб розтопити жир на животі - їсти дійсно потрібні продукти і займатися спортом.

Адже живіт - досить проблемна зона у багатьох чоловіків і жінок, яка не дає влізти в улюблений одяг.

Харчуючись правильним "будівельним матеріалом" для клітин і м'язів, а не для підшкірних запасів, ви досить швидко побачите результати, а також поліпшите своє здоров'я.

Ось, чому фізична активність "йде рука об руку" з правильним харчуванням - в комплексі вони дають реальний довгостроковий ефект.

Автор статті

Михалик Марина

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Світоліна з бубликом розгромила екс-5-ту ракетку на великому турнірі в Римі
Теніс | 10 травня 2024, 19:05 11
Світоліна з бубликом розгромила екс-5-ту ракетку на великому турнірі в Римі

Еліна у двох сетах розібралася з Сарою Еррані в 1/32 фіналу змагань WTA 1000

Стала відома суперниця Ястремської у 1/16 фіналу супертурніру в Римі
Теніс | 10 травня 2024, 23:03 1
Стала відома суперниця Ястремської у 1/16 фіналу супертурніру в Римі

Аріна Соболенко у непростому поєдинку обіграла Кеті Волинець у 2-му раунді змагань

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Милчел Авек
Жир с живота уходит в последнюю очередь.
И об этом в статье стыдливо умолчали.
А советы правильные. Если следовать им, жир уйдет со всех мест, и с живота, разумеется, тоже.