Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 01 травня 2021, 21:05
5747
2

Бівол повертається в ринг через півтора роки, але знову не з Бетербієвим

Лев Кравців розчарований вибором суперника для чемпіона

| Оновлено 01 травня 2021, 21:05
5747
2
Бівол повертається в ринг через півтора роки, але знову не з Бетербієвим
Getty Images/Global Images Ukraine. Дмитро Бівол

Дмітрій Бівол повертається в ринг через півтора роки після останнього поєдинку. В кінці 2019 року росіянин переміг Леніна Кастільо одноголосним рішенням суддів. І на цьому все.

Наступний суперник - Крейг Річардс. Точно не той варіант, якого чекали всі.

Бівол краще за суперника у всьому, але у суперника можуть бути шанси

Від Дмітрія Бівола весь час чекають чогось більшого. І по справедливості, він може. Зараз у напівважкій ваговій категорії три чемпіони: Бівол, Джо Сміт-молодший і Артур Бетербієв. Як боксер, в прийнятому для нас розумінні вмілого, верткого, швидкого спортсмена, який ще й вдарити може, Бівол - найкращий.

Бетербієв все ж більше сильний, ніж умілий. Артур - хороший боксер, учасник чемпіонатів світу та Олімпіад, але він - типовий нокаутер-професіонал. Бере своє силою, фізичною готовністю і ударом. Сміт - та ж історія. Робочий, у якого відмінний удар і непогані навички. Джо ще й трохи еволюціонує, але не так, щоб кричати про месію і нового американця. Якщо дивитися тільки на Сміта, розвиток помітний. Якщо додати сюди загальний рівень інших чемпіонів, навряд чи.

Читайте також: Руїс яскраво повернеться після поразки від Джошуа в поєдинку з Арреолою

Бівол же просто хороший. Досить розумний і різноманітний в атаках. Важковловимий у захисті. Вміє боксувати і забирати раунди на класі. А може влучити і добити. Загалом, хороший у всьому, як не крути. Здавалося б, такий боксер повинен бути цікавий усім. Але ні. Дмітрій - не найбільш затребуваний боксер серед фанатів. Всі розуміють його рівень, але бокс Бівола не захоплює і не вражає серця.

З п'яти останніх поєдинків росіянин виграв усі. Чотири з них - одноголосним рішенням суддів. При цьому, імена досить великі, щоб оцінити: Салліван Баррера (перемога технічним нокаутом у дванадцятому раунді), Айзек Чілемба, Жан Паскаль, Джо Сміт-молодший і Ленін Кастільо (всі - одноголосним рішенням суддів). Фактично, з останніх п'яти поєдинків тільки Кастільо - ноунейм. Всі решта - відмінні боксери. Але все одно не захоплює, правда?

Getty Images/Global Images Ukraine. Дмитро Бівол

При цьому, за словами промоутера, Бівол - найбільш високооплачуваний чемпіон серед нині діючих у напівтяжах. Просто тому що Дмітрій так себе поставив. Проте, щоб заробляти, варто розважати публіку. Або класним шоу, або великими суперниками. Після карантину від Дмітрія чекали чогось більшого. А отримали Крейга Річардса.

Коли вам наступного разу захочеться назвати будь-якого українця домашнім боксером або чемпіоном, загляньте в рекорд Річардса. З вісімнадцяти поєдинків рівно нуль на виїзді. Не те, щоб це погано, але на відміну від Бівола, Крейгу буде точно звичніше - росіянин ніколи до цього не бився у Великобританії.

Читайте також: Чому Паркера не можна вважати явним фаворитом поєдинку проти Чісори

Не можна назвати Річардса поганим боксером. Взагалі, у напівважкій категорії практично немає повністю прохідних опонентів. Крейг вміє діяти по-різному. Уміло користується довгими руками, але тут же може побитися на ближній. Дуже добре відчуває дистанцію при обороні і може вдарити. Відсоток дострокових перемог у них з Дмітрієм практично однаковий.

При цьому Річардс все ж трохи розмашистий і передбачуваний в атаці. Моментами Крейг заграється попереду і ризикує нарватися на дисциплінованого росіянина. З тим же Френком Бугліоні, який завдав єдиної поразки в кар'єрі британцеві, Річардс намагався влаштувати бійку з раунду до раунду, але сам же за це і поплатився - співвітчизник перепрацював Крейга одноголосним рішенням суддів.

І що, у британця немає шансів?

У цій вазі у всіх є шанс перемогти будь-кого. Хто б міг подумати, що Адам Дайнес буде давати дуже пристойний бій Артуру Бетербієву? А той же Джо Сміт-молодший був за півкроку від перемоги над Біволом.

В їхньому поєдинку Дмітрій виглядав краще, перегравав опонента, але в кінці одного з раундів гармата американця все-таки вистрілила. Фактично, Бівола врятував лише час - його у Сміта-молодшого залишилося занадто мало, щоб добити суперника. А далі чемпіон взяв усе на класі.

Getty Images/Global Images Ukraine. Крейг Річардс (зліва)

Не посперечаєшся, що у Річардса є удар, а також у нього відмінне почуття дистанції. Хлопець вміє ловити суперника на контрвипади, класно пробиває серіями, тисне, якщо потрібно, бере силою - фізичної готовності у британця завжди було достатньо. Та й габаритами Річардс буде більшим за опонента - і зростом (183 см проти 185 у претендента), і розмахом рук (ті ж цифри).

У відповідь чемпіон вміє практично все. Відмінна робота передньою рукою, різноманітність в атаці, відмінний таймінг. На кожен плюс суперника у Бівола є рішення. Допомогти британцеві може тільки погана форма суперника.

Що з котируваннями букмекерів?

У Річардса не вірять не лише фанати. В середньому на перемогу Крейга можна поставити з коефіцієнтом за 10. При цьому, на дострокову перемогу коефіцієнт ненабагато більше - 13. Тобто, якщо вже перемога, то дострокова.

У відповідь на росіянина коефіцієнт близько 1.03. А на нокаут - 1.3. Головна проблема, яка може наздогнати Дмітрія - тривала перерва. Бівол не боксував з 2019 року, коли дванадцять раундів провів проти Кастільо. Річардс же у 2020 році в ринг піднімався - прибив технічним нокаутом Шакана Піттерса у дев'ятому раунді.

Крім цього, ніхто не відміняв домашнього суддівства. Через свій стиль Бівола можуть спробувати злити або просто допомогти британцеві. Як не крути, але британське суддівство ніхто не відміняв.

Але, якщо відкинути всі побічні моменти, шансів у Річардса не так і багато. Дістати Дмітрія ударом ще потрібно зуміти, а нарватися на удари, діючи ризиковано і розкуто в атаці, є всі шанси.

Але цей бій - точно не те, чого всі ми чекаємо від Бівола. Якщо поєдинок з Бетербієвим не трапиться в цьому році, то точно втратить весь сенс. Артур точно стане занадто віковим, а до Дмітрія більше інтересу не з'явиться.

Поєдинок Дмітрій Бівол - Крейг Річардс відбудеться в суботу, 1 травня, у Манчестері. Орієнтовний початок бою - 21:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Слот замінить Клоппа. Феєнорд і Ліверпуль підписали договір про компенсацію
Футбол | 26 квітня 2024, 23:21 10
Слот замінить Клоппа. Феєнорд і Ліверпуль підписали договір про компенсацію

Про це повідомив відомий інсайдер Фабріціо Романо

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Morjoviy
Люблю читать анонсы больших боев на коммерсант.ру. Но сегодняшний их репортаж о данном бое не впечатлил и не раскрутил его. А вот ваша статья это сделала. Обязательно буду смотреть данный поединок. Спасибо, Лев!
UKRAINE FAN
Бивол сам по себе боксер мало кому интересный. Его снотворный стиль болельщиков не завоюет. Так что пох на него с кем и когда!