Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 02 травня 2021, 05:15
8646
3

Руїс яскраво повернеться після поразки від Джошуа в поєдинку з Арреолою

Кріс Арреола може дати бій співвітчизнику, але перемогти - ні

| Оновлено 02 травня 2021, 05:15
8646
3
Руїс яскраво повернеться після поразки від Джошуа в поєдинку з Арреолою
Getty Images/Global Images Ukraine. Енді Руїс

Наскільки Енді Руїс яскраво увірвався в еліту хевівейту, настільки ж стрімко з неї і вилетів. Через півроку після перемоги над Ентоні Джошуа, мексиканець набрав ще більше ваги, погано тренувався, не зміг наздогнати британця, що схуднув, і програв.

З 2019 року Енді ніде не з'являвся, потім почався карантин, який він, судячи з усього, провів успішно. Повертається Руїс в поєдинку проти іншого мексиканця. Зручного, літнього та ідеального для такого заходу. На нас чекає яскраве шоу.

Руїс взяв паузу, щоб поміняти все, а Арреола вже років десять, як «не той»

Пік кар'єри Кріса - 2009 рік. Тоді мексиканець був головною надією країни в суперважкій категорії. Йому пророкували чемпіонство - перше в історії Мексики у найважчій категорії. Але не вийшло нічого.

На шляху Арреоли встав Віталій Кличко. Українець зовсім недавно повернувся після першої перерви в кар'єрі, розминався і взяв у суперники небезпечного непереможеного мексиканця. Щоб зробити його переможеним. Поєдинок, по суті, проходив без шансів для претендента. Голова Кріса літала, а в десятому раунді побиття було завершено. Арреола ридав, на обличчя було боляче дивитися, надії не виправдалися.

Кріс повернувся з перемогою в тому ж році, але вже в 2010 році програв Томашу Адамеку рішенням більшості суддів. І на наступні три роки випав з обойми боксерів, які можуть на щось претендувати. Арреола бив середняків, один поєдинок визнали таким, що не відбувся, але особливого враження він не робив.

У 2012 році актуальність Кріса знову підвищилася - він швидко нокаутував Еріка Моліну, у якого на той час була лише одна поразка. Але вже в наступному році дерев'яний Бермейн Стіверн закрив усі питання, перемігши мексиканця одноголосним рішенням суддів. А ще через рік після, знову-таки, швидкого повернення з нокаутом, Стіверн виграв і вдруге - технічним нокаутом у шостому раунді.

Взагалі-то, далі про мексиканця можна було говорити тільки, як про хорошу, міцну, сильну ступень для тих, кого потрібно перевірити. Наприклад, у 2016 році його розбивав Деонтей Вайлдер, а у 2019-му - Адам Ковнацьки.

Getty Images/Global Images Ukraine. Кріс Арреола (праворуч) в бою проти Адама Ковнацьки

Не можна сказати, що Кріс розвалився і став хлопчиком для биття. У нього 38 перемог, одна нічия, два бої визнано такими, що не відбулися, і шість поразок. Причому, програвав мексиканець хорошим боксерам: Ковнацьки, Вайлдер, Стіверн (двічі), Адамек і Віталій Кличко. Кожному з них програти не соромно. Всіх інших Кріс переміг.

При цьому, і Арреола, і Руїс не боксували з 2019 року. Обидва в останніх боях програли: Кріс - Адаму Ковнацьки, Енді - Ентоні Джошуа. Руїс після поразки спочатку пропав. І для фанатів, і навіть для тренера. Як сказав колишній коуч Енді, мексиканець не виходив на зв'язок і просто пропав, програвши реванш Джошуа.

Як виявилося, Руїс не просто валявся на дивані в шоці від події. Він міняв команду, шукав нового наставника і хотів усе поміняти. Варіантів було декілька, але мексиканець зупинився на крутому співвітчизнику - приєднався до команди Сауля Альвареса і Райана Гарсії.

Едді Райносо поставив умову - або ти працюєш, або йдеш. Енді погодився.

Руїс уже скинув вагу і готується на все сто. Арреолі буде непросто

Getty Images/Global Images Ukraine. Енді Руїс

Схоже на те, що Енді дотримав слова, даного тренеру. Судячи з фотографій і відео з тренувального табору, Руїс скинув кілограмів двадцять і працює на повну. Та й суперника для повернення вибрали хорошого - Кріс точно дасть бій, але напевно не витримає бомбардування Енді.

Якщо хто забув, Руїс - володар одних з найшвидших серійних атак у нинішній суперважкій вазі. У першому поєдинку Ентоні Джошуа прекрасно відчув на собі це. І швидкість, і серійність, і силу удару мексиканця.

У другому поєдинку мексиканець також доставив проблеми, хоча і не так багато. Практично весь бій на ближній дистанції Джошуа програв. Британець скористався антропометрією, зайвою вагою суперника і правильною підготовкою, щоб розстрілювати опонента з дистанції.

Незважаючи на це, коли Ентоні і Енді сходилися на ближній дистанції, мексиканець круто накидав комбінаціями. Моментами англійця трясло, але він якісно виходив із цих ситуацій.

Арреола ніколи не був таким рухливим, як Джошуа в реванші. А зараз - тим більше. Доведеться сходитися з Руїсом на середній і ближній дистанції. З найкращим Енді в кар'єрі, як мінімум, у фізичному плані.

Кріс може вдарити - понад 70 відсотків дострокових перемог у Арреоли, удар присутній досі. І перемогти нокаутом - єдиний шанс для Арреоли. Суперник теж буде бити і влучати більше. Залишається лише заряджати назустріч і чекати падіння.

З мінусів такого плану на бій - швидке витрачання сил. Перебуваючи під бомбардуванням, зберегти сили і так важко, а заряджаючи сильно у відповідь - тим більше. Проте, шансів перебоксувати опонента у Кріса практично немає.

Хто фаворит?

Букмекери не вірять в Арреолу абсолютно. 9 до 1 на більш вікового мексиканця. Передумов для перемоги Кріса не так вже й багато. Навіть, якщо б у суперниках був Енді версії реваншу проти Ентоні Джошуа, все одно шансів було б небагато.

Руїс падав. Мексиканець непогано тримає, добре відновлюється, швидко приходить до тями, щоб відразу вриватися в битву. Тому шанси можуть бути. Але якщо настрій і технічне опрацювання у Енді на рівні з фізичною готовністю, він буде влучати і багато.

До середини поєдинку голова вікового мексиканця буде страждати все більше - на тому бій і завершиться. А що далі, буде залежати тільки від Руїса, який або піде розвиватися, або знову піде в загул.

Поєдинок Енді Руїс - Кріс Арреола відбудеться в ніч із суботи на неділю, 2 травня в Карсоні (США). Орієнтовний час бою 03:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
seregka1991
Руис сильный малый, должен разобрать Арреолу и двигать дальше в плане преобразования тела. Знаю что он ушел в команду Альвареса, и там тренер поставил ультиматум - или ты работаешь или дальше жрешь!
Он уже скинул визуально 20кг.
Удачи в топах. Ну очень интересен он, его серии забивания имеют самый точный показатель среди супертяжей.
DKTheBest2
Цікаво буде подивитися на що здатний Руіз.
onco-clown
Интересно будет на Руиса посмотреть, явление своеобразное он в супертяжах.