Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 02 травня 2021, 02:13
4383
1

Чому Паркера не можна вважати явним фаворитом поєдинку проти Чісори

Лев Кравців у передчутті першої битви Джозефа за три роки

| Оновлено 02 травня 2021, 02:13
4383
1
Чому Паркера не можна вважати явним фаворитом поєдинку проти Чісори
Getty Images/Global Images Ukraine. Джозеф Паркер

Поки Олександр Усик чекає на Джошуа, Ф'юрі і Джойса, його колишній суперник Дерек Чісора вже забив собі топ-бій. Причому, швидко і просто через інтернет і звернення один до одного. Дерек боксуватиме з новозеландцем Джозефом Паркером.

Великі боксери, великий бій. І випробування не тільки для Чісори.

Обидві поразки Паркера - у Великобританії. А у Чісори черговий пік кар'єри

Великобританія для Джозефа Паркера - не найвдаліша країна. Будучи одним з головних дійових проспектів досі, у новозеландця лише дві поразки в професіоналах - у боях з Ентоні Джошуа і Ділліаном Вайтом.

Обом суперникам було важко, обидва виграли одноголосним рішенням суддів, будучи нокаутерами. Проте, перемоги на рахунку британців. Загальна статистика Паркера в Англії: три бої, дві поразки. У 2017-2018 роках Джозеф прилітав на Туманний Альбіон тричі, а виграв тільки у Х’юї Ф'юрі розділеним рішенням суддів.

Після двох поразок поспіль Паркер боксував у різних місцях: і в Новій Зеландії, і в США. Весь час перемагав, але рівень суперників був, відверто кажучи, посередній, а Джозеф не запалював. Александр Флорес, Алекс Леапаї, Шоунделл Терелл Вінтерс і Джуніор Фа. Чотири бої за чотири роки. Чотири перемоги, три перемоги достроково. Чи є в цьому щось дивовижне? Скоріше, ні.

Все-таки ми звикли до того, що Паркер - це боксер рівня, близького до чемпіонського, а то і чемпіонського, враховуючи, що у Джозефа був пояс. Флорес і Вінтерс - явно не рівень новозеландця. Леапаї - тим більше. Хлопець відомий лише тим, що його колись нокаутував Володимир Кличко. Фа - потенційно цікавий варіант, який міг би перемогти Паркера, але Джозеф разом зі співвітчизником влаштували меганудне шоу.

Навіть наявність в залі Ісраеля Адесаньї не врятувала нічого. Хлопці провели в обіймах один одного вісімдесят відсотків поєдинку. Удар, другий - обійми. Так, у Фа відкрилося розсічення. Так, бувало небезпечно. Але і не більше. Нудна метушня, результат якої - перемога Паркера одноголосним рішенням суддів. Заслужена? Звісно. Чи здивувало це? Більше - розчарувало.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джозеф Паркер в поєдинку проти Джуніора Фа

Чісора ж, у свою чергу, переживає найкращі часи в кар'єрі. Якщо поєдинки з Кличком, Хеєм та Ф'юрі важливу роль відігравали для розкрутки, то зараз, у 37 років, Дерек виглядає, як боксер, який вийшов на пік фізичної готовності.

З 2018-го - з моменту першої поразки Паркера, Чісора провів на один бій більше, ніж Джозеф. Новозеландець виходив у ринг шість разів, Дерек - сім. Але самі поєдинки були в кілька разів більш барвистими:

- нокаут Такама;

- падіння в нокаут від Вайта;

- перемога одноголосним рішенням над Гаши;

- два нокаути поспіль - в боях із Прайсом та Шпилькою. Другий - так і зовсім жорстокий.

- поразка в екстра-рухомому поєдинку проти Усика.

Кількість класних боксерів у послужному списку Дерека - більше. Форма для більш активного поєдинку явно краща у британця. Чому б не припустити, що саме Чісора може взяти гору?

Так що, Чісора - фаворит?

Ні, але тут точно є, що обговорити. Паркер точно є більш навченим і різноманітним боксером. Джозеф уміє боксувати і робити це розумно. Заплутувати, працювати за планом, з’їдати суперника за рахунок фізичної готовності і скілла, якщо бій не йде за планом. Той же Фа не потягнув суперника саме в цьому плані: не зміг донести удар із дистанції, сам пропускав опонента ближче і «не вивозив».

Getty Images/Global Images Ukraine. Дерек Чісора

Але Фа точно не був готовий і на п'ятдесят відсотків так, як Чісора в бою з Усиком. А Паркер і близько не такий швидкий і рухливий, як Олександр. Чи потягне новозеландець темп британця? Величезне запитання.

Чи витримає удар? Передумов до проблем із триманням у Джозефа не помічалося. Ні Вайт, ні Джошуа - ще більш жорсткі панчери, ніж Чісора, нічого зробити Паркеру не змогли. Звичайно, це все має накопичувальний ефект. Якщо боксер не впав сьогодні, це не означає, що він не впаде завтра. Накопичувальний ефект, важливий момент, пов'язаний з втомою в бою, а значить, втратою концентрації та уваги до ударів, що вилітають - все це важливо.

Багато чого буде залежати від функціональної готовності обох боксерів. Рівнятися на поєдинок з Усиком важко, просто тому що Олександр – найбільш рухливий з нинішніх супертяжів. Чісора втомився в рингу з ним вже до третього раунду, але продовжував йти вперед і бити. Паркер фізично не зможе повторити те, що робив Усик, а значить - йому доведеться вступати у відкриту конфронтацію з Дереком.

Боротися з величезним британцем у клінчі - ще те задоволення. Якщо новозеландець погано підготується - вже до середини бою ризикує втомитися і не потягнути великого і широкого суперника. У свою чергу, Усик в одному з епізодів похитнув Чісору. В основному, саме через втому. Зловив, але не добив.

Паркер може зловити і важче, якщо зуміє створити умови: збити темп, пробити корпус, а потім добити. Наскільки Джозеф впорається з фізичною готовністю Чісори і чи буде вона відповідати такій в минулому бою - загадка.

Багато хто вже встиг віддати першість Паркеру, а менеджер Джозефа вже обіцяє, що після перемоги над Чісорою той піде на Усика. Явно зарано про це говорити.

Що кажуть букмекери?

Тут теж все дуже близько, хоча Паркер, звичайно, є фаворитом. На Дерека можна поставити, в середньому, за 2.3. На Джозефа - за 1.5. При цьому, в перемогу Чісори і за очками, і дострокову, букмекери вірять однаково - і на той, і на той результат можна поставити за 4.7.

Шанси дійсно вищі у новозеландця. Він молодший, різноманітніший, перспективніший. Але з огляду на форму британця, варто тричі подумати, якщо ви раптом вирішили поставити на будь-який результат.

Поєдинок проти Чісори - той, в якому Паркеру не вийти занудьгувати так само, як із Фа.

Поєдинок Дерек Чісора - Джозеф Паркер відбудеться в суботу, 1 травня, в Лондоні на стадіоні Вемблі. Орієнтовний початок бою - 23:00 за київським часом.

Читайте також: Руїс яскраво повернеться після поразки від Джошуа в поєдинку з Арреолою

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру
Футбол | 10 травня 2024, 07:23 1
Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру

У Гаррі 249 голів у топ-5 чемпіонатах Європи, але жодного командного трофею...

Відомо, як відреагував Лунін на інформацію, що у фіналі ЛЧ зіграє Куртуа
Футбол | 10 травня 2024, 18:22 6
Відомо, як відреагував Лунін на інформацію, що у фіналі ЛЧ зіграє Куртуа

«Реал» зіграє з «Боруссією» 1 червня у фіналі головного єврокубка

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
onco-clown
Чисора вызывает уважение тем, что не выходит в ринг раз в год-два.