Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 квітня 2021, 00:36
9964
19

«Глорія мунді» закінчилася. Шахтар програв Олександрії

Команда Луїша Каштру знову поступилася

| Оновлено 26 квітня 2021, 00:36
9964
19
«Глорія мунді» закінчилася. Шахтар програв Олександрії

До цього матчу суперники підійшли явно не в найкращому настрої. «Шахтар» в попередньому турі остаточно програв «Динамо» боротьбу за перше місце в чемпіонаті країни, поступившись киянам ще і в принциповому очному протистоянні. А «Олександрія» мало того, що продовжила сумну вже чотириматчеву поспіль програшну серію в Прем'єр-Лізі, так ще й на цьому тижні не зуміла пробитися до фіналу Кубка України, програвши по пенальті «Зорі». Плюс до всього в обох командах були проблеми з травмованими гравцями.

Але, з іншого боку, на футболістів вже не особливо тиснув тягар відповідальності за результат, а тренери могли поекспериментувати зі своїми складами. Так, у гостей з перших хвилин на поле вийшли Бондар, Сіпріано і Дентіньо, які не часто з'являються в основі, а Володимир Шаран залишив на лаві запасних Стецькова і Третьякова, а в ролі центрального нападника випустив Шастала.

Вже на 2-й хвилині гірники провели першу швидку контратаку, яку спробував завершити Маркос Антоніо. Але його удар прийшовся в Дубру і м'яч вилетів на кутовий. Буквально тут же здалеку небезпечно пробив Степаненко і цього разу вже Паньків був на місці та парирував м'яч.

Такий активний початок дозволив «Шахтарю» заволодіти ігровою перевагою і він став великими силами йти вперед. Одна з атак гостей на 15-й хвилині завершився сильним ударом з дальньої дистанції Степаненка і знову воротар «Олександрії» був уважним і м'яч відбив.

В середині тайму Луїш Каштру був змушений провести відразу дві заміни. Бондар отримав важку травму і не зміг продовжити матч. Його готувався замінити Вітао, а оскільки на полі у «Шахтаря» залишалося тільки три гравці з українським паспортом, довелося спершу замінити Додо на Болбата, і тільки потім випустити центрального захисника.

Після цього гра не тільки вирівнялася, а стала розвиватися зовсім по-іншому. Тепер вже «Олександрія» стала частіше думати про атакуючі дії і біля воріт гірників стали виникати небезпечні моменти. Так, на 26-й хвилині Шастал увірвався до штрафного майданчика суперників, але не зумів переграти Трубіна. І він же на 34-й хвилині після блискучого пасу від Ковальця бив з лінії воротарського, але тепер вже Трубін в парі із Сіпріано захистили свої володіння.

А потім у ворота «Шахтаря» було призначено пенальті. Цікаво, що арбітр матчу Бойко не відразу визначив гру рукой Тете після розіграшу кутового. І тільки після підказки від своїх колег, які відповідають за VAR, головний суддя вирішив перевірити ще раз цей епізод на моніторі і вказав на точку. На 44-й хвилині до м'яча підійшов Гречишкін і пробив в лівий нижній кут воріт так сильно, що м'ячем порвав сітку. До речі, не всі відразу зрозуміли, що був гол. Лише при уважному повторі можна було переконатися у взятті воріт.

На самому початку другого тайму в боротьбі за м'яч в штрафному майданчику гірників зіткнулися Степаненко та Ковалець, однак цього разу ніяких порушень судді не визначили і другий пенальті Бойко вже не поставив. Далі на 52-й хвилині хорошу можливість для того, щоб зрівняти рахунок не використав Соломон, який пробив з меж штрафного майданчика вище воріт. А незабаром на 54-й хвилині господарі поля збільшили свою перевагу. Ковалець від лицьової лінії віддав відмінний пас в центр штрафної на Третьякова, який вийшов на заміну після перерви. Той пробив низом, але Трубін м'яч парирував, втім на добиванні першим виявився Шастал.

Намагаючись змінити ситуацію, тренер гірників випустив на поле Корнієнко, Фернандо і Судакова. «Шахтар» начебто повернув собі ігрову перевагу, але багато його атак так нічим небезпечним для опонентів не завершилися. Тільки на останній 90-й хвилині Фернандо вдалося непогано пробити приблизно з лінії штрафного, але Паньків був на місці. А «Олександрія», навпаки, грала спокійно, відстояла переможний для себе результат і без особливих нервів виграла цей матч.

Тепер в активі олександрійців стало 29 очок і вони ділять 7 і 8 місця з «Дніпром-1». А «Шахтар» після двох поразок поспіль дозволив «Зорі» наблизитися до себе на відстань всього лише чотирьох очок. Тож боротьба за срібні медалі чемпіонату триває.

Українська Прем'єр-ліга. 23 тур.

«Олександрія» - «Шахтар» - 2:0

Гречишкін (44, з пенальті), Шастал (54).

Банада (11), Дубра (47) - Соломон (20), Хочолава (73).

«Олександрія»: Паньків - Мірошніченко, Дубра, Мельник, Пашаєв - Ковалець (Дришлюк, 89), Гречишкін, Банада - Лучкевич (Мишенко, 89), Шастал, Вантух.

«Шахтар»: Трубін - Додо, Кривцов, Бондар, Сіпріано (Фернандо, 63) - Степаненко, Маркос Антоніо - Марлос (Корнієнко, 63), Тете, Соломон - Дентіньо.

Стадіон: «Ніка» (Олександрія).

Арбітр: Сергій Бойко (Київська область).

ОЛЕКСАНДРІЯ - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Визначено першу команду Серії А, яка вилетить з еліти наприкінці сезону
Футбол | 27 квітня 2024, 01:36 0
Визначено першу команду Серії А, яка вилетить з еліти наприкінці сезону

«Салернітана» в гостях поступилася «Фрозіноне» 0:2 у 34-му турі чемпіонату Італії

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Михаил Степанов
Шахтер, даешь бронзу!
Алекс Лео
Где шахта, где?
nicksaf
Закарпатфан, а в чём эта успешная серия в ЛЧ: крупные поражения от европейских середняков. Ах, да выиграли у Реала, ну и где Реал, а где шахтё.
VAD
Эксперды на футболах год назад говорили что кротам и тренер не нужен в ЧУ
BaZia
Так долго над названием думали, ну спасибо что не написалы, СЕНСАЦИЯ!
turist86
Матчі з Ромою провалені, Кубок України провалений (причому з клубом ПЕРШОЇ ліги). У ЧУ Шахтар не може обіграти Колос, програє Зорі, Львову і Олександрії. Шахтар ніколи не був таким слабким, як у 2021 році.
Каштру треба негайно гнати в шию. Гірше не буде.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
grig
Так жалко, что в этом сезоне "Шахтер" больше не сыграет с "Зарей". По уровню игры "Зорька" сейчас однозначно сильнее чем олимпийская сборная Бразилии, усиленая тремя украинцами.
Вадим Максимов
Это жесть, за ЛЕ будем бороться? или все таки может пора на последние матчи чемпа провести увольнение Каштру?
На момент начала чемпионата казалось есть такой запас прочности, почти два состава. Особенно когда вышел запас в мадриде и победил. А на деле ушел тайсон, ветераны сдулись, молодеешь шлак.
Додо и Тете по 50-70 лямов до сих пор стоят)
Grigorio666
Яка ЛІГА ЧЕМПІОНІВ, ОПОЗОРИТИСЯ????? Ліга ЄВРОПИ - оце поки рівень ШАХТИ, поки не зіграні взагалі, ЗІГРАЮТЬСЯ, найдуть заміни Ісмаїлі, Мораєсу, Матвієнку, Тайсону, Пятова в ворота повернуть і ТД., тоді можуть і в Лізі Чемпіонів пограти!!!!!!! А до того тренуватися, і ще раз тренуватися і зігруватися, бо буде біда, і ТАК НОСА ЗАДЕРЛИ - ОСОБЛИВО МОЛОДЬ
Grigorio666
А ЗАМІНИ БОЛБАТ, ВІТАО і СУДАКОВ, ЧОМУ В СПИСКУ ЗАМІН НЕ ВКАЗАНІ????
nicksaf
Шахтё опять проиграло -- это очень хороший результат для шахтё. День удался: шахтё проиграло, ДК -- чемпион.
ZAKARPATFAN
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил