Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 квітня 2021, 12:43
21984
187

Уже чемпіони. Динамо розтрощило Інгулець і достроково завоювало титул

Київський клуб став чемпіоном України в сезоні 2020/2021

| Оновлено 26 квітня 2021, 12:43
21984
187
Уже чемпіони. Динамо розтрощило Інгулець і достроково завоювало титул
twitter.com/DynamoKyiv

Матчу на НCК «Олімпійський» між київським «Динамо» та «Інгульцем» любителі українського футболу чекали найбільше у 23-му турі Прем'єр-ліги. Його у ЗМІ задовго до початку охрестили чемпіонським для «біло-синіх», адже перемога над новачком елітного дивізіону достроково гарантувала команді Мірчі Луческу золоті медалі.

У «Динамо» було відразу декілька прав на помилку, тому втрата очок не стала б великим фіаско для київського клубу. Однак чемпіонського титулу керівництво клубу і фанати чекали довгі п'ять років, а тому відкладати свято у довгу скриню не хотів ніхто. І футболісти «Динамо» не словом, а ділом довели, що збираються розставити крапки над «і» якомога раніше.

Вже до 14-ї хвилини поєдинку підопічні Мірчі Луческу зняли головне питання з порядку денного, забивши у ворота Кринського два м'ячі. Спочатку через чотири хвилини після стартового свистка Забарний у падінні замкнув високу подачу Де Пени на дальню штангу, а трохи пізніше подібний трюк провернув Бесєдін, якому асистував Шапаренко.

Для 18-річного Забарного цей гол став дебютним за основну команду «Динамо», і символічно, що забив захисник його у такому важливому поєдинку. Варто відзначити і той факт, що обидва м'ячі «динамівці» забили після успішних розіграшів стандартів: у першому випадку кутового, а в другому – штрафного.

По суті, у другому таймі «Динамо» могло спокійно догравати до фінального свистка, адже цифри на табло дозволяли майже ні про що турбуватися і грати у своє задоволення. Але кияни не збиралися зменшувати обороти і вже на 48-й хвилині довели рахунок до розгромного. Кринський витягнув м'яч з-під поперечки після удару Циганкова, потім парирував і добивання від Буяльського, але впоратися з ще одним ударом Віктора голкіпер «Інгульця», який знесилено лежав на газоні, не зміг.

На 70-й хвилині Циганков відзначився ще раз, завершивши шикарну комбінацію. Родрігеш після виходу сам на сам із Кринським не став пробивати, а скинув на Бесєдіна. Артем відпасував капітану, а той вколотив м'яч під поперечину. Для Віктора це вже другий дубль у сезоні.

Щоб свято вдалося максимально, «динамівці» постаралися здобути найбільшу перемогу у сезоні, і їм вдалося це зробити. За 7 хвилин до кінця основного часу Денис Попов на ближній штанзі замкнув подачу з кутового, змусивши Кринського вп'яте виймати м'яч з сітки власних воріт.

5:0 – «Динамо» ефектно достроково оформило чемпіонський титул, перервавши чотирирічну гегемонію «Шахтаря», який у паралельному матчі програв «Олександрії» (0:2). За три тури до кінця чемпіонату у команди Мірчі Луческу 13 очок гандикапу над «гірниками». 75-річний румунський фахівець довів, що його зарано відправляли на пенсію і повністю виправдав довіру керівництва «біло-синіх».

Українська Прем'єр-ліга. 23 тур.

«Динамо» - «Інгулець» - 5:0

Забарний (4), Бесєдін (14), Циганков (48, 71), Попов (82)

Кринський (23), Синьогуб (29), Бартулович (45+1)

«Динамо»: Бущан, Миколенко, Забарний, Попов, Кендзьора (Караваєв, 46), Сидорчук (Шепелєв, 61), Шапаренко (Андрієвський, 46), Буяльський (Гармаш, 73), Де Пена (Родрігеш, 61), Циганков, Бесєдін

«Інгулець»: Кринський, Салем, Семенко, Козак (Коваленко, 75), Бартулович, Коробенко, Васін (Сітчінава, 75), Янаков (Щедрий, 75), Асмелаш, Синьогуб, Шевцов (Плохотнюк, 81)

Арбітр: Микола Балакін (Київська область)

НCК «Олімпійський» (Київ)

ДИНАМО - ІНГУЛЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 187
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ya_3
Мои поздравления болельщикам ДИНАМО: звание чемпионов заслужили по праву
euro2012_za_2012euro
Спасибо Деду за Победу !!!!!
Rollins Play Games
Поздравляю Динамо с чемпионство!!! Киев!!! ЧЕМПИОНЫ!!!
funcat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DK1961
Уррррраааааааа!!!!!!!!!!!!!
Лучший клуб Украины снова ЧЕМПИОН!!!
Теперь надо в Кубок Украины положить золотые медали!!
И в качестве ОСНОВЫ сборной Украины получить медали чемпионата Европы!!!
dd dent
Всех с убедительной победой и чемпионством!
Ждём следующий сезон, наконец-то будет снова интересно и надо признать оказалось что не было ошибкой пригласить румыне, по меньшей мере на фоне тех физруков что управляли до этого и обреченность была уже с начала сезона зачастую.
Осталось ещё усилится только.
Михаил Степанов
We are the champions!
avk2307
Послушайте:
Я раз в час захожу в "эфир" и блин приятно : все время вижу сообщениие Макс 777 : Поздравляю Динамо, раз в пять лет и т.д.
Даже такие заядлые хейтеры динамо каждые 10 минут Динамо поздравляют. Ну приятно же черт побери.
Макс7777 так держать
oenergo.com
Это было понятно еще со средины чемпионата. Динамо показывало стабильный уровень игры, а Шахтер начали судить по правилам.
Алексей Голяченко
Чемпиоооны Чемпиоооны ОЛЕ ОЛЕ ОЛЕ

Дмитрий Подвысоцкий
Поздравляю любимую команду с чемпионством. Спасибо Мирча Луческу! Но спасибо хочется сказать не столько за чемпионство, сколько за Шапаренко, вытащенного с дубля, за Забарного, за то что нашли место Жерсону, за Сироту и других молодых пацанов, у которых появилось будущее в клубе и сборной. И очень интересно посмотреть, найдут ли место для Булецы, Цитаишвили... Ещё должен вернуться Вербич. Вообще очень интересно, у Луческу много вингеров, как он найдет им применение. Надеюсь на трансферы пары качественных легла, а так наши игроки показали, что при должной работе академии можно обойтись своими ресурсами.
VadyaMetal
поздравляю Киев с досрочным чемпионством!!! спасибо руководству, тренерам и команде за очередной трофей!
funcat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Макс Руденко
Всіх адекватних вболівальників Динамо з заслуженим ЧЕМПІОНСТВОМ!!!!!!!!! Окрема подяка Містеру, відчувається його рука, чекаємо від нього та команди в наступному сезоні нових звершень та перемог!!!! Також хочеться подякувати решті команд УПЛ, бо вони ліями довели, що 14 місце, це не пречина, щоб не перемогти любу команду з топ 5, завдяки цьому наш футбол стає тільки цікавішим. Ще піднабратися вміння та техніки, і можливо збудеться моя мрія, коли в півфіналі єврокубків грали половина наших команд, може інші назви команд, але грали. СЛАВА УКРАЇНІ!!!!
funcat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
grig
Это чемпионство означает победу будующего над прошлым. Команда составленная из молодых украинских парней оказалась на голову выше команды составленой из зажравшихся заморских звезд, получающих свои миллионы из наших с вами платежей за газ и за свет.
funcat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
funcat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
gajvir
З Перемогою, рідна Команда!!!!!
mayjumanji
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил