Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 квітня 2021, 08:55
4653
12

Кінець невдалої серії. Колос вперше в історії обіграв Ворсклу

Колос не програє в чемпіонаті впродовж рекордних для клубу 7 матчів

| Оновлено 25 квітня 2021, 08:55
4653
12
Кінець невдалої серії. Колос вперше в історії обіграв Ворсклу
ФК Колос

Поєдинок у Ковалівці, враховуючи турнірні завдання обох суперників, сміливо можна назвати центральним протистоянням 23 туру українського чемпіонату. Полтавчани ведуть боротьбу за «бронзові» медалі, та й ковалівці ще не втратили надію добитися історичного успіху. Втім, якщо за третє місце команді Руслана Костишина зачепитися не вдасться, то потрапити в єврокубкову зону «Колос», безсумнівно, буде прагнути. Відзначимо і плачевну для «колосків» статистику в матчі проти полтавчан: ковалівці програли «зелено-білим» всі чотири зустрічі, не зумівши забити суперникам жодного гола.

Команди підійшли до сьогоднішньої дуелі в піднесеному настрої. Ковалівці мали в своєму активі шестиматчеву безпрограшну серію, а «зелено-білі» в минулому турі впевнено переграли «Зорю», прямого конкурента в боротьбі за медалі. У обох суперників відзначаємо кадрові втрати. Господарі поля не могли розраховувати на дискваліфікованих Гавриша і Лисенка, а голкіпер Волинець здав позитивний тест на коронавірус. «Ворскла» змушена була діяти без Пердути, котрий опинився в лазареті.

У першому таймі на полі спостерігалася тактична боротьба. Ковалівці намагалися швидко доставляти м'яч до штрафного суперників, але із загостренням біля воріт справа не складалася. «Зелено-білі» форсувати події не поспішали, намагаючись в першу чергу убезпечити свої тили. Ближче до закінчення першої двадцятихвилинки господарі поля помітно активізувалися, включили пресинг і заробили кілька перспективних стандартів. Після одного з них (штрафний у виконанні Богданова) Мілько з гострого кута не влучив у ворота.

Опоненти грали обережно. Моментів було мінімум, але внутрішня напруга протистояння відчувалася. Досить часто звучав свисток головного арбітра, що фіксував порушення правил з обох сторін. Перед перервою міг збентежити суперників Владислав Кулач, але форвард не дотягнувся до м'яча після прострільної передачі Скляра.

Друга половина зустрічі почалася з неприємності для гостей. Ковалівці заробили штрафний на правому фланзі, і після навісу Богданова м'яч опинився у Костишина-молодшого, який пробив точно в кут. Таким чином, у п'ятій дуелі з «Ворсклою» «колоски», нарешті, зуміли розпечатати ворота полтавчан.

Взяття воріт «розкрило» гру. Полтавцям необхідно було відіграватися, а господарі поля отримали можливість вриватися у вільні зони на половині поля «Ворскли». Ковалівці провели кілька гострих атак, які ледь не завершилися результативними ударами. Більш активно заграли і «зелено-білі». В одному з епізодів тільки надійна гра Петрова врятувала «Колос» після передачі Кане в напрямку Степанюка.

У середині другого тайму тренерський штаб Руслана Костишина вирішив внести зміни в гру, і цей хід приніс результат негайно. Ісаєнко, котрий тільки вийшов на поле, відгукнувся на блискучу передачу на хід від Мілька, і Яворський в штрафному полтавчан збив форварда. Чурко з 11-тиметрової позначки не переграв Різника, але потім добив у сітку м'яч після сейва голкіпера.

Домігшись комфортної переваги, господарі поля віддали м'яч суперникам і сконцентрувалися на утриманні прийнятного результату. У «зелено-білих» в атаці мало що виходило, а на останніх хвилинах ковалівці довели рахунок до розгромного. Різник зреагував на удар в упор від Петрова, але Смирний добив м'яч у ворота.

3:0 - «Колос» встановив клубний рекорд, продовживши безпрограшну серію в Прем'єр-лізі до семи матчів. У наступному турі ковалівці на виїзді зустрінуться з ще одним прямим конкурентом - чернігівською «Десною». «Ворскла» через тиждень прийматиме київське «Динамо».

Українська Прем'єр-ліга. 23 тур.

«Колос» – «Ворскла» — 3:0

 Костишин, 47, Чурко, 66, Смирний, 88

 Костишин, 24 – Скляр, 37, Яворський, 65, Альюн, 84

«Колос»: Кучерук, Кравченко, Новак, Петров, Чорноморець, Богданов (Задоя, 89), Мілько, Антюх (Смирний, 63), Костишин (Ільїн, 78), Чурко (Нгамба, 89), Хльобас (Ісаєнко, 63)

«Ворскла»: Різник, Яворський, Альюн, Чеснаков, Якубу, Кане, Скляр (Челядін, 73), Тілль (Нестеренко, 85), Пуцлін (Луізао, 66), Кулач, Степанюк (Кравчук, 73)

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)

Стадіон: «Колос», Ковалівка

КОЛОС – ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
SeM077
О це вже звичайна Ворскла, ригати й виграти у Зорі, а бездарно програти Колосу. Молодці загробили мабуть свої амбіції на єврокубки.
Михаил Степанов
"Заря" стала ближе к бронзе
Andy_P
Абсолютно бестолковый футбол, особенно первый тайм. Кто первым рискнул- тот потерял. Нахрена нам в еврокубках такие команды?? Аж обидно, что надеятся опять не на кого
M K
Колос УНИЧТОЖИЛ Ворсклу!!!
Andy_P
И, читая прогнозы, в которых агитировали сделать ставку на то, что Ворскла забьёт - уже начал сомневаться.
M K
А, хотя нет, запомните, ребята: 4-2 - это "уничтожила", 3-0 - это "обыграла". Не перепутайте! Админы такиие олени)
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Yura Юрий
Ого как "пьяницы" наподдали галушкам )))
тор
Лишили Зарю фантазий о втором месте, а теперь и Ворсклу накрыли на пятом. Осталось выиграть у Динамо в последнем туре.