Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок англійської ліги
| Оновлено 25 квітня 2021, 17:55
3715
1

Манчестер Сіті — Тоттенхем. Прогноз і анонс на матч фіналу Кубка ліги

Чи завоює Зінченко ще один трофей у складі «містян»?

| Оновлено 25 квітня 2021, 17:55
3715
1
Манчестер Сіті — Тоттенхем. Прогноз і анонс на матч фіналу Кубка ліги
Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Зінченко та Гаррі Кейн

У неділю, 25 квітня, відбудеться поєдинок фіналу Кубка англійської Ліги, в якому зіграють «Манчестер Сіті» і «Тоттенхем».

Підопічні Пепа Гвардіоли захищатимуть титул в третій раз поспіль — це видатне досягнення. У 2018 році «містяни» в фіналі розгромили лондонський «Арсенал» з рахунком 3:0, у 2019-му тільки в серії пенальті здолали лондонський «Челсі» (0:0, 4:3), а в 2020-му з труднощами обіграли «Астон Віллу» (2:1). І ось «Манчестер Сіті» знову в фіналі, а протистояти йому буде лондонський «Тоттенхем».

«Манчестер Сіті»

Кубок англійської ліги не є дуже важливим трофеєм, але все-таки його престиж досить високий. У поточному сезоні «містяни» почали свій шлях в турнірі з 1/16 фіналу, де обіграли «Брістоль Сіті» з рахунком 2:1. В 1/8 підопічні Пепа Гвардіоли не залишили шансів «Бернлі» — 3:0. В 1/4 фіналу «городяни» розбили лондонський «Арсенал» з рахунком 4:1, а в півфіналі у наполегливому матчі здолали «Манчестер Юнайтед» — 2:0.

Само собою, «Манчестер Сіті» щиро жадає отримати черговий трофей. Але не варто забувати, що «містяни» проводять дуже непростий сезон — їм доводиться розриватися між АПЛ, Лігою чемпіонів і національними кубками. Головне завдання манчестерської команди — правильний розподіл сил. Втім, Пепа Гвардіолу цьому вчити не потрібно.

Примітно, що черговий трофей у свою скарбничку може покласти 24-річний український футболіст «Манчестер Сіті» Олександр Зінченко. Може, Зінченко і не найважливіший гравець у складі «містян», але за минулі роки на його рахунку дві золоті медалі АПЛ, Кубок Англії і три Кубки ліги. Чому б не додати до них ще один?

«Тоттенхем»

Головною новиною останніх днів стало звільнення 58-річного португальського головного тренера «Тоттенхема» Жозе Моуріньо разом з усім штабом. Так, «шпори» проводять досить невиразний сезон, і «Особливий» ніяк не зміг на це вплинути. Але звільняти тренера за місяць до закінчення всіх національних турнірів? Втім, босам «Тоттенхема» видніше. Як і всім іншим босам.

Керувати командою призначили 29-річного Райана Мейсона, який рівно в два рази молодший за Моуріньо. Мейсон — вихованець «Тоттенхема», який навіть встиг зіграти один матч за збірну Англії і завершив кар'єру в 2018 році за рекомендаціями лікарів. Складно сказати щось про уміння і перспективи фахівця. Звичайно, прихід нового тренера часто здатний підштовхнути команду, але далеко не факт, що так вийде і цього разу.

Шлях у Кубку Ліги в поточному сезоні почався для «шпор» з курйозу. В 1/16 фіналу «Тоттенхем» повинен був зіграти з «Лейтон Орієнт», але матч не відбувся через позитивні тести гравців «Лейтона» на коронавірус. У підсумку, «Лейтону» присудили технічну поразку. В 1/8 фіналу «шпори» у впертій боротьбі здолали «Челсі» (1:1, 5:4 по пенальті), в 1/4 впевнено обіграли «Сток Сіті» (3:1), а у півфіналі взяли гору над скромним «Брентфордом» (2:0).

Не будемо лукавити, «Манчестер Сіті» — явний і беззаперечний фаворит фіналу Кубка англійської ліги. «Тоттенхем», звичайно, буде чинити опір до останнього, але «шпорам» буде дуже нелегко. Втім, зайва самовпевненість може зіграти злий жарт із «містянами». Пеп Гвардіола зобов'язаний правильно налаштувати команду на прийдешній поєдинок і додати черговий титул у колекцію клубу.

Орієнтовні склади:

«Манчестер Сіті»: Едерсон — Вокер, Діас, Ляпорт, Зінченко, Б. Сілва, Родрі, Гюндоган, Марез, Жезус, Фоден.

«Тоттенхем»: Льоріс — Ор'є, Алдервейрелд, Дайер, Регілон, Хойб'єрг, Ндомбеле, Бейл, Лукас, Сон Хин Мін, Кейн.

Не зіграють: Стоунз — Девіс.

 
  • 1.528
  • 4.92
  • 6.30
Сделать ставку
 
  • 1.53
  • 4.80
  • 6.60
Сделать ставку
 
  • 1.52
  • 4.60
  • 6.20
Сделать ставку

25 квітня, неділя

«Манчестер Сіті» — «Тоттенхем»
Лондон. Стадіон «Вемблі». 18:30
Пряма трансляція на Setanta Sports Ukraine
МАНЧЕСТЕР СІТІ — ТОТТЕНХЕМ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбитр: Пол Тірні
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Арт
Шпоры забьёт ⚽