Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 квітня 2021, 08:53
8169
4

Втеча з підвалу. Львів здолав Минай в битві аутсайдерів

Долю матчу вирішив автогол Маємбе

| Оновлено 22 квітня 2021, 08:53
8169
4
Втеча з підвалу. Львів здолав Минай в битві аутсайдерів
ПФК Львів

До однієї з важливих дуелей сезону «Львів» і «Минай» підходили в піднесеному настрої. А справа вся в тому, що за кілька днів до цього обидві сторони зарядилися позитивними емоціями після тріумфів у матчах, в яких не вважалися фаворитами: львів'яни впевнено обіграли «Олександрію» (3:1), «Минай» — «Десну» (3:1). Вперше в сезоні кожен з колективів міг оформити другу перемогу поспіль, тому вже з перших хвилин у футболістів було помітно бажання вмирати на полі. Західноукраїнське дербі, як-не-як!

Напередодні зустрічі тренер «Миная» говорив, що його хлопці знають, як протидіяти «Львову». І дійсно, на старті поєдинку таке відчуття і складалося: «Минай» не соромився грати першим номером, а усі атаки суперника переривав ще на стадії зародження. Так було рівно до 14-ї хвилини, на якій «Львову» вдалося створити дебютний момент — Альваро отримав м'яч за межами штрафного і пробив. Пощастило, що бразильця підвела точність.

Наступні 25 хвилин футболісти практично нічого не створювали. Були небезпечні підходи, були перспективні атаки, іноді навіть були удари, але все це, як правило, з'їдали або захисники, або самі атакуючі, яких підводив брак.

Момент всієї зустрічі стався на 39-й хвилині. Антигерой на кутовому біля своїх воріт — Маємбе, якому просто не пощастило опинитися в тому місці, куди відскочив м'яч після влучання в стійку. Замбієць засумував, а «леви» кинулися вітати Довгого, який і перевірив каркас на міцність.

Виправити рахунок на табло «Минай» міг на самому початку другого тайму. У перші 10 хвилин склад щільно осів біля воріт Ільющенкова, а вже на 53-й створив свій найкращий момент — Бойко, підклавши собі м'яч під ліву, пробив в поперечину.

Витерпівши тиск гостей, «Львів» виліз з окопу і став атакувати. Раз по раз у підопічних Безсмертного почали проходити контратаки через центр з подальшим переведенням на лівий фланг. Вирішувати моменти зобов'язаний був Ернест, проте ганець жодного з трьох своїх шансів не реалізував — пробити стіну у вигляді Поповича в цей день було важко. Напевно, якщо воротар збірної Азербайджану і міг пропустити, то тільки такий курйозний гол, яким відзначився Муємбе.

Під завісу протистояння від «Миная» хотілося побачити штурм на ворота Ільющенкова, але львів'яни чудово організували оборону. Дивіться самі: за півтори години вони жодного разу не дозволили опоненту пробити у площину. А все, що змогли хлопці Цимбала перед фінальним свистком, — двічі від відчаю відправити м'яч в космос.

Перемога над конкурентом за збереження прописки дозволила «Львову» піднятися на 10-й рядок. Більш того, у команди є ще й матч в запасі, тому при бажанні компанія Безсмертного може забратися вище. Що стосується «Миная», то він 13-й, а за спиною, на відстані всього одного бала, «Рух». Для них боротьба за виживання ще не закінчилася, вона тільки починається.

Українська Прем'єр-ліга. Перенесений матч 1-го туру.

ПФК «Львів» – «Минай» — 1:0

Маємбе (авт.), 39

 Довгий, 67, Махмутович, 69, Бусько, 74, Грисьо, 83, Альваро, 85, Романчук, 90+5 – Саків, 74

ПФК «Львів»: Ильющенков, Якімець, Романчук, Махмутович, Бусько (Лобай, 90), Грисьо (Ременяк, 90), Ернест (Семенів, 82), Чірьяк, Довгий, Альваро (Сабіно, 90), Нич (Ренан, 82)

«Минай»: Попович, Саків, Матич, Лопирьонок, Маємбе, Нурієв, Ткачук (Сніжко, 67), Бойко (Мілевський, 77), Петрусенко, Ахмедзаде, Шиндер (Пиняшко, 67)

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса)

Стадіон: «Авангард», Луцьк

ЛЬВІВ - МИНАЙ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 10
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 24
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
axylinam
Джокер Милевский хоть один мяч забьёт для приличия
Владимир Копяк
Что и требовалось доказать... Как там баскетболисты при СССР говорили? Нет питания, нет попадания... Перекрыли кислород с контрабандой, и все, команда сдулась.... Никто без бабок выкладываться не будет.
гол
хочу что бы Рух купил игру у Львова!