Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Європейська Суперліга
| Оновлено 19 травня 2021, 17:09
72996
226

ОФІЦІЙНО. Оце так поворот! 12 грандів створили Європейську Суперлігу

Перший сезон з 20 командами розпочнеться у серпні 2021 року з іграми в мід-уїк

| Оновлено 19 травня 2021, 17:09
72996
226
ОФІЦІЙНО. Оце так поворот! 12 грандів створили Європейську Суперлігу
Twitter

12 клубів-грандів європейського футболу офіційно оголосили про створення нової Європейської Суперліги (ESL), і це неймовірний крок для європейського футболу.

У дюжину засновників ESL увійшли 6 клубів Прем'єр-ліги: «Арсенал», «Челсі», «Ліверпуль», «Манчестер Сіті», «Манчестер Юнайтед» і «Тоттенхем». До них приєдналися 3 іспанських команди: «Реал», «Атлетіко», «Барселона», а також 3 італійських колективи: «Інтер», «Мілан», «Ювентус».

ESL повідомила, що клуби-засновники погодилися заснувати нове змагання з матчами в мід-уїк, при цьому команди продовжать змагатися у своїх національних лігах. Перший сезон «планується розпочати якомога швидше», причому «очікується, що до ліги приєднаються ще три клуби».

У заяві ESL також повідомляється: «У майбутньому клуби-засновники з нетерпінням чекають проведення переговорів з УЄФА і ФІФА про спільну роботу над досягненням найкращих результатів для нової ліги і футболу в цілому. Формування Суперліги відбувається в той час, коли глобальна пандемія посилила нестабільність в існуючій економічній моделі європейського футболу.

В останні місяці відбувся великий діалог із зацікавленими сторонами у футболі щодо майбутнього формату європейських змагань. Клуби-засновники вважають, що рішення, запропоновані за підсумками цих переговорів, не вирішують фундаментальних проблем, включаючи необхідність забезпечення більш якісних матчів і додаткових фінансових ресурсів для всієї футбольної піраміди».

Президент «Реала» Флорентіно Перес, який буде президентом ESL, каже: «Ми допоможемо футболу на всіх рівнях. Футбол – єдиний глобальний вид спорту в світі, який налічує понад чотири мільярди уболівальників, і наша відповідальність як великих клубів полягає в тому, щоб задовольнити їх побажання».

Президент «Ювентуса» Андреа Аньєллі, віце-президент Суперліги, зазначив: «Наші 12 клубів-засновників представляють мільярди уболівальників по всьому світу і завоювали 99 європейських трофеїв. Ми зібралися разом в цей критичний момент, що дозволило трансформувати європейські змагання, поставивши улюблену гру на стійку основу на довгострокове майбутнє. Це істотно зміцнює солідарність і дає фанатам та гравцям-аматорам регулярний потік топ-матчів, які підживлюють їх пристрасть до гри, надаючи привабливі зразки для наслідування».

Співвласник «Манчестер Юнайтед» Джоел Глейзер стане віце-президентом Суперліги. Він сказав: «Зібравши разом найбільші клуби і гравців світу для гри один з одним протягом всього сезону, Суперліга відкриє нову главу в європейському футболі, забезпечивши змагання і умови світового класу, а також збільшивши фінансову підтримку футбольної піраміди у цілому».

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, а також УЄФА і Прем'єр-ліга дружно засудили цей крок, коли 18 квітня з'явилися новини про це.

Який формат запропоновано? У лізі буде 20 команд. Це 12 членів-засновників плюс 3 неназваних клуби, які незабаром приєднаються до ліги, плюс 5 команд, які щорічно будуть проходити кваліфікацію відповідно до їх досягнень у внутрішніх турнірах.

Перший сезон Суперліги розпочнеться вже у серпні 2021 року з матчами в мід-уїк (посеред тижня).

Клуби будуть розділені на 2 групи по 10 команд, які гратимуть один з одним вдома і на виїзді.

Три найкращих в кожній групі вийдуть до чвертьфіналу, а команди, які посіли четверте і п'яте місця, зіграють в двоматчевому раунді плей-оф за останні дві перепустки.

Потім турнір матиме звичний формат двоматчових нокаут-раундів (1/4 і 1/2 фіналу), який використовується в Лізі чемпіонів. Кульмінацією стане фінал у травні на нейтральному стадіоні.

Update 1. Всі 12 клубів, що беруть участь в Суперлізі, виключать з Ліги чемпіонів

Update 2. Джерело: всі матчі Ліги чемпіонів та Ліги Європи тимчасово скасовані

Update 3. Стали відомі імена президента та віце-президентів Європейської Суперліги

Update 4. Закрита ліга відкололася. Заява ФІФА про різке несхвалення Суперліги

Update 5. Ще три клуби. Стало відомо, які гранди поповнять Європейську Суперлігу

12 клубів-засновників Європейської Суперліги

  • Манчестер Юнайтед (Англія)
  • Манчестер Сіті (Англія)
  • Ліверпуль (Англія)
  • Челсі (Англія)
  • Арсенал (Англія)
  • Тоттенхем (Англія)
  • Реал Мадрид (Іспанія)
  • Барселона, Іспанія)
  • Атлетіко (Іспанія)
  • Ювентус (Італія)
  • Мілан (Італія)
  • Інтер (Італія)

 

Опитування

Голосів 225
Як ви ставитеся до створення Європейської Суперліги?

Позитивно. Це дасть новий виток розвитку футболу

45 голосів 20 %

Негативно. Суперліга вб'є європейський футбол

160 голосів 71.11 %

Мені все одно

20 голосів 8.89 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Микола Степанюк
Оцініть матеріал
(156)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Дніпрі-1 відреагували на інформацію про інтерес до Сватка з боку MLS
Футбол | 19 березня 2024, 08:45 0
У Дніпрі-1 відреагували на інформацію про інтерес до Сватка з боку MLS

В'ячеслав Фрідман заявив, що дніпровський клуб поки що не розглядає цієї пропозиції

За Україну грати не зможе. Гравець Полісся отримав виклик в іншу збірну
Футбол | 18 березня 2024, 15:43 8
За Україну грати не зможе. Гравець Полісся отримав виклик в іншу збірну

Еміль Мустафаєв може вперше зіграти за національну команду Азербайджану

Коментарі 226
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
alzhovtyak
ого... Не думал, что это случится так резко и внезапно
Nikola Tesla
То что мертво , умереть не может))) кто это будет смотреть ? Это перенасыщение!!! Если постоянно жрать икру ложкой через три дня тебе ее видеть не захочеться!
István István
Взагалі-то то я негативно ставився до такої Суперліги, але після того, як нам зарахували кабінетну поразку від Швейцарії, то є бажання щоб це продажне УЕФА позбулося свого золотого корита.
Nikola Tesla
Смотри ПСЖ лигу чемпионов выйграл))))) не играя в полуфинале и финале ЛЧ)))))
garik_trinity
Клубный футбол можно не смотреть
Kevko
Похоже на американскую бизнес-модель НХЛ, НБА. Эта модель потенциально генерирует намного больше денег для участников, чем нынешние ЛЧ, ЛЕ. Она одновременно резко дифференцирует клубы на элитные и все остальные.
Если эта модель реально проложит себе жизнь, то украинские клубы - участники еврокубков - резко проиграют финансово. Для украинского футбола эта модель не несет ничего хорошего
lehach_08
а ведь уефа и фифа давно прогнившие коррумпированные структуры....вот в чем проблема..., и сыпется всё именно по этой причине.
Микола Унгурян
Війна між клубами та УЄФА серйозна намічається.
Фіг з нею циоорічною лч та лє, а от цікаво що буде з євро-2020? Якщо УЄФА дискваліфікує гравців, то це шанс середнячкам здобути титул
andrei saenko
Это унижение всех остальных клубов и стран, будто Венгрия или Люксембург. Называется это-есть мы(вроде как 20) и есть остальные. Если УЕФА и ФИФА будут последовательны в своих угрозах и наказаниях, как они сейчас заявляют бан и тд, то эта лига как появилась, так и пропадёт.
Богдан Саженко
Клуби -банкроти повилазили і диктуюють всьому світу що робити,особливо іспанські клуби і клуби невдахи в спортивному сенсі -типо Арсенала.Тотенхема
Dynamo Kyiv
Вот что стало с УЕФА
Standard
Не треба було фіфа\уєфа годуватись з брудної мокшанської руки. Мундіаль на росії, дивні мокшанські клубні рейтинги, дивні жеребкування, переляканий Салах, якого з готелю фактично викрадає кадиров, і возить фоткатись зі своїми мавпами в горах.
Тепер Раха приб"ється в Азію, до чемпіонату Китаю, якщо візьмуть звичайно.
Trollface
Хотя бы все турниры доиграли. Никто о зрителях не подумал.
Sashamar
Насправді ключовою є позиція телевізійників. Зараз в них контракти з національними асоціаціями (куди також зараховуємо усі Прем'єр-ліги) та УЄФА. Якщо вони відмовляться транслювати Барса - Сіті по 5 раз на рік (навіть кав'яр може набриднути), то ця потвора помре не народившись.
Віталій Яценко
Ця ліга створюється не за спортивним принципом. Виключно за принципом гаманця. Наприклад Арсенал провалює сезон в своєму чемпіонаті. Ліверпуль і Тоттенхем йдуть нижче Лестера і Вест Хема. Але місце в Суперлізі їм гарантовано. Юве теж зараз на 4-му місці ледь жевріє. У багатьох грандів бувають відверто провальні сезони. ЛЧ і ЛЄ - справедливі турніри і такі команди як Аталанта можуть це підтвердити. Є вибудована система справедливості. Команда з будь-якої ліги чемпіонату має шанси прийняти участь в єврокубках, якщо виграє національний кубок.
Kherson384
І хто буде дивитись цей олігархічний футбол?
maxno
а для тебя и твоего развития прочитай регламент НХЛ и НБА а потом дальше нести бред и расскажи когда НБА пропустило олимпиаду за 20 лет .
Fangold
Гроші знищили футбол
Игорь Петров
Кто говорил, что это не возможно? Ещё одно подтверждение тезиса, что деньги в этом мире решают все. С созданием этой лиги, лига чемпионов УЕФА обесценивается на порядок, т к таких финансовых вливаний уже не будет априори., полностью рушится вся футбольная пирамида еврокубков.
dd dent
Больше похоже на закрытый клуб. И где там спортивный принцип?