Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

18 квітня 2021, 16:00
Трансляція
Формула 1
Гран-прі Емілії-Романьї 2021. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 18 квітня 2021, 19:28
5381
5

Ферстаппен виграв дощову гонку в Італії, драма і аварія Мерседеса

Хемілтон фінішував 2-м, Норріс - 3-м

| Оновлено 18 квітня 2021, 19:28
5381
5
Ферстаппен виграв дощову гонку в Італії, драма і аварія Мерседеса
Getty Images/Global Images Ukraine

Топ-10: Ферстаппен, Хемілтон, Норріс, Леклер, Сайнс, Ріккардо, Стролл, Гаслі, Райкконен, Окон

Очко за найшвидше коло: Льюїс Хемілтон (Мерседес)

Льюїс Хемілтон виграв кваліфікацію в Імолі, однак перед гонкою Мерседес вперше за довгий час опинився в непростій ситуації. Зазвичай на старті ми бачимо попереду два Мерседеса і один Ред Булл, а тепер один Хемілтон залишився проти двох пілотів Биків. Серхіо Перес стартував 2-м, а відразу за ним був Макс Ферстаппен, тоді як Валттері Боттас починав заїзд тільки 8-м. Інтерес до гонки додавав той факт, що перед початком пішов дощ і боліди стартували на проміжній гумі.

На старті в мокрих умовах найкращим виявився Ферстаппен! Макс з третього місця прорвався на перше, випередивши і Переса, і Хемілтона. Суперстарт голландця. При цьому Льюїс, схоже, отримав пошкодження боліда. Ну а гонка на мокрій трасі очікувано завершилася виїздом машини безпеки, коли в бар'єри полетів Ніколас Латіфі. Крім лідерства Ферстаппена відзначимо Шарля Леклера, який скористався помилкою Переса і вийшов на 3-е місце. Цікаво, що під машиною безпеки в аварію потрапив Мік Шумахер, який полетів у бар'єри під час спроби прогріву гуми. Дуже важкі умови, особливо для молодих гонщиків.

На рестарті Макс впевнено зберіг лідерство і поїхав у відрив на 4-5 секунд, а Хемілтон і Леклер замикали топ-3. При цьому Шарль не тримав темп суперників і швидко відстав. Ситуація на трасі стабілізувалася, а тому варто було чекати, коли гонщики поїдуть за шинами слік. І першим за сліками поїхав Ферстаппен! Льюїс чекав лише одне коло і теж відправився в бокси, але механіки видали не найкращий піт-стоп і Хемілтон повернувся на трасу позаду Макса. Місце в топ-3 зберіг Леклер. Після піта Хемілтон відставав від пілота Ред Булла на 5 секунд і повинен був розраховувати тільки на себе в боротьбі за перемогу.

Судячи з усього, гума слік зіграла свою роль, тому що спершу з траси вилетів Хемілтон! Льюїс не впорався з керуванням і вилетів в гравій, пошкодивши переднє антикрило. Пілот втратив багато часу, але йому, можна сказати, трохи пощастило, адже сталася велика аварія Боттаса і Расселла, яка викликала машину безпеки. Дуже жорстка аварія пілотів Мерседеса і Вільямса на прямій. В результаті дирекція гонки призупинила гонку червоними прапорами.


 

Рестарт гонки відбувався за машиною безпеки. З топ-3 стартували Ферстаппен, Леклер і Норріс, а Хемілтону довелося починати з 8-ї позиції. Рестарт відмінно вдався Норрісу, який швидко пройшов Леклера і вийшов на 2-е місце. Правда, темп Макса він підтримувати не міг і зосередився на двох Феррарі Леклера і Сайнса, що розташувалися позаду. Хемілтон тим часом прорвався на 5-е місце і демонстрував відмінний темп. Феррарі поступово наздоганяли Норріса, однак їм завадив Хемілтон.

Льюїс показав, що Скудерія зараз не готова боротися з Мерседесом. Хемілтон пройшов Сайнса і Леклера, піднявшись в топ-3. Попереду залишався Норріс, якого Льюїс зумів пройти, однак наздоганяти лідера гонки було вже пізно. Непоганий камбек Хемілтона, але перемога пішла від британця.

А виграв Макс Ферстаппен. Не можна не відзначити спокій пілота Ред Булла. Незважаючи на всю драму, яка відбувалася навколо, гонщик видав суперстарт з 3-го місця, захопив лідерство, не зробив жодної помилки і фінішував першим. Боротьба Хемілтон - Ферстаппен за титул загострюється!

Загальний залік

1. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 44
2. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 43
3. Ландо Норріс (Макларен) - 27
4. Шарль Леклер (Феррарі) - 20
5. Валттері Боттас (Мерседес) - 16

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

WorldSBK. Разгатлиолу виграв другу гонку Раунда Нідерландів
Авто/мото | 21 квітня 2024, 22:56 0
WorldSBK. Разгатлиолу виграв другу гонку Раунда Нідерландів

Завершився третій етап світової серії супербайків 2024 року

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 31
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
shakhtarlox.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Шевченко
Рашист вперде, значит гонка прошла успешно.
ya_3
Ферстаппен - отличная гонка! Так держать!
Maksym Iuriev
я за Мика болею. Желаю ему Здоровья и Успехов - пусть радует нас так же как и его отец!
Команда ему конечно досталась в его дебютном сезоне - полное Г. а напарник - полный клоун.
Andy_P
Неувядающий Кими на далеко не лучшем болиде заехал в десятку. Может, его нужно былотв пару к Шарлю?