Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Іспанії
| Оновлено 24 серпня 2021, 22:23
12235
4

Розгром у фіналі. Барселона розбила Атлетік

Лапорта відзначив повернення першим трофеєм, а «Атлетік» програв другий фінал кубка за два тижні

| Оновлено 24 серпня 2021, 22:23
12235
4
Розгром у фіналі. Барселона розбила Атлетік
Getty Images/Global Images Ukraine

В суботу, 17 квітня, відбувся фінал Кубку Іспанії з футболу сезону 2020/21, в якому взяли участь «Атлетік» з  Більбао та каталонська «Барселона». Для басків це був вже другий фінал національного кубку цього місяця, причому суперник був ще грізнішим.

«Барселона» зразу показала, що має твердий намір не покидати сьогодні поле стадіону у Севільї без трофею. Вже на п’ятій хвилині Мессі скинув під удар Де Йонгу, той бив зряче, але на шляху стала стійка. Каталонці притиснули суперників, володіння м’ячем було космічним. Перехід «Атлетіком» центральної лінії поля був дуже рідкісним явищем.

Але в одному з таких моментів баски цілком могли забити. Іньїго Мартінес після подачі справа зі штрафного ледь дотягнувся до м’яча, але цього вистачило, щоб круглий пролетів біля стійки. «Барселона» далі продовжувала нагнітати, Альба і Дест виконували безліч навісів і прострілів, які, втім, читалися захистом «Атлетіка». В такому дусі пройшов перший тайм, здавалося, при всій перевазі «блаугранас» є великі шанси на овертайм чи серію пенальті.

Початок другого тайму запам’ятався двома супермоментами «Барселони» - спершу Грізманн бив, здавалося б, точно, але голу перешкодив Сімон, а потім після кутового, який заробив Педрі після удару здалека, воротаря «Атлетіка» не пробив Бускетс. А далі почався справжній феєрверк голів.

Getty Images/Global Images Ukraine

Спершу Де Йонг отримав м’яч справа і вчергове прострілив. Пас вийшов ідеальним – Грізманнові лишалося тільки не влучити у голкіпера – 0:1! Відразу ж Де Йонг організував хорошу атаку, в якій Альба вже другим темпом навісив, а Френкі замкнув – 0:2. «Атлетік» провів потрійну заміну, але поки нові гравці звикали до темпу гри, рахунок подвоївся – спершу Мессі розстріляв Сімона після передачі від Де Йонга, а потім виконав той же фокус, тільки асистентом виступив вже Жорді Альба.

0:4 – в теорії, можна було відіграти, але фантастика в нас на іншому поверсі. «Барселона» спокійно довела гру до логічного кінця і навіть забила ще раз, але VAR показав, що був офсайд. А «Атлетік» так і не спромігся на гол престижу.

«Барселона» здобуває трофей – перший після повернення Жоана Лапорти на пост президента клубу, а «Атлетік» знову програє фінал кубка.
 

 Кубок Іспанії-2020/2021. Фінал. 

«Атлетік» - «Барселона»  - 0:4.

Грізманн, 60, Де Йонг, 62, Мессі, 69, 72.

 Д. Гарсіа, 39, Берчіче, 90.

«Атлетік»:  Сімон, Де Маркос, Альварес (Нуньєс, 67), І. Мартінес, Баленсіага, Беренгер (Весга, 53), Д. Гарсіа, У. Лопес (Берчіче, 67), Муніаін (Лекуе, 46), Вільямс (Вільялігра, 67), Р. Гарсіа.

«Барселона»: Тер Штеген, Дест (Роберто, 73), Піке (Араухо, 82), Бускетс, Грізманн (Дембеле, 87), Мессі, Ленгле, Педрі (Моріба, 82), Альба, де Йонг, Мінгеса (Брейтуейт, 87).

Арбітр:  Хуан Мунуера (Аліканте, Іспанія).

Стадіон: «Олімпійський» (Севілья, Іспанія)

АТЛЕТІК - БАРСЕЛОНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію
Футбол | 19 квітня 2024, 16:30 8
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію

Україна завершила сезон на 18-й позиції 5-річного рейтингу

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alchemy
Спершу Дест отримав м’яч справа і вчергове прострілив. Пас вийшов ідеальним???
Пас віддавав Френкі де Йонг щоб писати статті треба дивитися футбол.
Barsa_che
Барселона, заслуженно победила Атлетик. Великолепно сыграли все игроки. Месси положил два мяча, особенно красивый был его первый гол, когда он прошел со своей половины поля, обыгрался с напарниками, обвел защиту Атлетика и забил, это высший пилотаж! Месси забил всего на кубок - 56 мячей и вышел на 4 место за всю историю! Также Месси, теперь забил всего 736 мячей, обошел Мюллера - 735 мячей и вышел на 6 место мирового рейтинга!
Karaim2011
Трофей - утешение)
Олег Львівський
за кубок Короля тільки й Барса бореться, бо нічого престижнішого виграти не в змозі) до прикладу програли 2 матчі Реалу в чемпіонаті😃