Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Правильне харчування
| Оновлено 12 жовтня 2021, 11:43
423
0

Топ-3 типи хірургічного схуднення

Що допоможе зробити людське тіло красивим і підтягнутим

| Оновлено 12 жовтня 2021, 11:43
423
0
Топ-3 типи хірургічного схуднення
Getty Images/Global Images Ukraine

Жінка, як вино - чим старше, тим благородніше. І без пластичних хірургів можна мати гарний вигляд. Просто любити себе треба і стежити за собою. Ума Турман

Що допоможе зробити людське тіло красивим і підтягнутим?

У прихильників здорового способу життя все просто - регулярні тренування і правильне харчування. Решта, не бажаючи залишати особисту зону комфорту і маючи достатній фінансовий багаж, готові заплатити будь-яку суму і віддатися в руки хірурга.

На думку таких людей, хірург - це людина, якій платять за послуги (по суті, дають хабар), щоб він взяв на себе відповідальність за вашу витонченість.

До таких радикальних заходів, ми готові вдатися, ніж знайти можливість налагодити своє травлення і стежити за собою. Однак люди забувають, що "хірургічне схуднення" - це всього лише корекція фігури, метод впливу на поверхневий шар жиру, який не зможе перебудувати ваше мислення і ставлення до способу життя. На питання: Чи буде позитивний ефект від хірургічного втручання? Послідує відповідь - так. А чи буде тривалим цей ефект? - залежить не від скальпеля, а від вашого подальшого способу життя.

У даній статті ми розглянемо основні види операцій з видалення жирових відкладень з проблемних зон тіла; проаналізуємо плюси і мінуси пластичної хірургії на етапі схуднення; розберемося в питанні про можливий набір ваги після хірургічного втручання в період схуднення.

Ліпосакція
Ліпосакція - це хірургічне видалення надлишків жирової тканини, з метою корекції маси тіла для естетичного перетворення проблемних ділянок.

Види ліпосакцій:
1. Операційна
водоструминна - метод усунення жирової тканини, за допомогою введення рідини через канюлі (голка, яка застосовується для внутрішньошкірного введення розчинів). Жир, за допомогою такого тиску струменем рідини, "розмивається", а потім відсмоктується;
вакуумний відсмоктувач - це процес руйнування підшкірного жиру в
Т - зоні через невеликі надрізи на шкірі;туменесцентна - процес обколювання проблемної ділянки спеціальним розчином, який розріджує жирову тканину і тд.

2. безопераційна:
озонова - введення суміші озону з киснем мікроін'єкціями в підшкірно-жировий шар;
ультразвукова - ультразвук руйнує жирові клітини, розігріваючи тканини;
Мезотерапевтична - метод позбавлення від скупчення жирових відкладень на тілі, без складного хірургічного втручання з допомогою мезотерапії. Мезотерапія - це введення спеціального "коктейлю" з допомогою ін'єкцій, яке покращує еластичність і пружність шкіри тіла, а також позбавить від зайвих обсягів і ін.

Зменшення шлунка, або гастропластика
Даний вид операцій - радикальний метод, який необхідний в разі патологічного ожиріння.

Види гастропластики:

шунтування шлунка - хірургічний метод зниження ваги, за рахунок зменшення розмірів шлунка (з'єднується верхня частина шлунка з нижньою частиною тонкої кишки);
баллонування шлунка - метод, що обмежує місткість шлунка, за допомогою спеціально встановленого бандажа;
лапароскопічна резекція шлунка - хірургічне видалення тієї частини шлунка, який відповідає за гормон голоду. В результаті, шлунок перестає накопичувати їжу, прискорюється процес її переходу в кишечник, настає швидке насичення і притупляється безконтрольне бажання їсти.
Ліпомоделювання, або ліпоскульптура
Це сучасний напрям естетичної хірургії, спрямоване на перерозподіл власної жирової тканини з проблемних зон, з метою перетворення контурів тіла.

Суть пластики криється в її назві. Дана методика дає можливість одним махом скальпеля "вбити двох зайців" і змоделювати тіло з ідеальними формами: відкачати жир з боків, пересадивши його на ділянку грудей, збільшивши їх до потрібних обсягів.

Види процедур:

ліпосакція - видалення жирових клітин через введені канюлі під шкіру;
лазерний ліполіз - метод впливу лазерного променя з певною хвилею і частотою на жирові відкладення. При такому способі немає необхідності відсмоктування жирових відкладень, оскільки вони розщеплюються і виводяться через систему виділення організму;
ліпофілинг - метод пересадки власних жирових тканин з однієї області в іншу, заповнюючи їх нестачу.
 

Плюси і мінуси пластичної корекції фігури
Хірургічне схуднення - це одна з популярних методик коригування контурів форм людського тіла, поряд з різноманіттям дієт.

Погоджуючись, без роздумів на оперативну корекцію тіла, люди не оцінюють свої ризики. Кожна з представлених методик має як свої переваги, так і недоліки. Також не варто забувати про ряд протипоказань, коли у пацієнта простежуються проблеми зі здоров'ям (варикоз, цукровий діабет, онкологія, проблеми з серцем, погане згортання крові і тд)

Під кожного конкретного пацієнта, хірургічна методика підбирається індивідуально на основі аналізів.

плюси:

швидкий і довгостроковий результат;
підвищення рівня комфорту;
підвищення самооцінки;
зниження апетиту...

мінуси:

збільшується навантаження на серце;
ускладнення післяопераційної анестезії;
ризик інфікування;
кровотечі;
поява ран, що загоюються;
закупорка кровоносних судин;
безрезультатність оперативних процедур;
тромбоз;
утворення виразки шлунка;
непрохідність кишечника;
зневоднення;
складний післяопераційний період відновлення ...
Виходячи з вищесказаного, на людину, що худне, очікує непростий шлях назустріч стрункості. Щоб зробити правильний вибір, вивчіть всі можливі варіанти. Правильне схуднення не обмежується лише скальпелем або бездумними дієтами.

Чи можливий набір ваги після "хірургічного схуднення"?

"Час і випадок нічого не можуть зробити для тих, хто нічого не робить для себе самого", - Джордж Каннінг (англійський політик)

Операція - це ризик. Від її успіху залежить подальший результат вашого здоров'я і життя. Оцінивши всі "за і проти", важливо мати усвідомлене уявлення про те, що буде після. Успіх залежить не від операції, а від людини. Вона не зможе змінити свідомість, змінити звички, звернути вас в спорт, підібрати відповідне блюдо на сніданок.

До такого повороту подій потрібно ще психологічно бути готовим.

Висока кваліфікація хірурга і використання якісних медикаментів та передових технологій позбавлення від жиру, не зможуть вам впевнено гарантувати тривалість ефекту. Оперативне втручання діє лише локально, коли причина людської повноти ховається за відсутністю комплексного підходу в харчуванні і не регулярними фізичними навантаженнями.

Тому це питання стосується навіть тих, хто вже зробив операцію.

Через якийсь час, після операції, на незайманих зонах тіла буде утворюватися жировий прошарок. Причина тому - відсутність комплексних заходів по боротьбі із зайвою вагою.

Одного разу підкоригувавши фігуру, не розраховуйте, що вона залишиться такою назавжди і вам не доведеться докладати додаткові зусилля для її збереження.

На тлі цього, виникає питання: чи варто вдаватися до радикальних заходів, якщо все одно ваша вага залежить від способу життя, здорового харчування та спорту. Може тоді варто на етапі планування задуматися про правильність свого раціону, не схиляючись "до скальпелю"?

Важливо, не тільки дістати тіло мрії, але і зберегти здоров'я на все життя. "Лягаючи під ніж", подумайте, а чи всі щадні заходи ви використовували?

Висновки

"Якщо ви хочете мати те, чого ніколи не мали, вам доведеться робити те, що ніколи не робили". - Коко Шанель

Ліпосакція або будь-яке інше оперативне втручання - це виправлення слідства, а не причини. Естетична хірургія не приведе вас до схуднення. Її мета - прибрати лише окрему ділянку жиру. Правильне харчування і спорт в тандемі охоплюють весь організм і спрямовані на повне звільнення від зайвих кілограмів.

Без правильного підходу до харчування і загальної активності навіть хірург не зможе вам допомогти.

Якщо ви розгублені і не знаєте, що робити, не кидайтеся в крайнощі. Відмінним рішенням стане повноцінний і правильно скоригований вашим дієтологом раціон, регулярні помірні фізичні тренування і -29 кг за 2,5 тижні вам забезпечено.

Автор статті

Михалик Марина

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.