Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Важка атлетика
| Оновлено 15 квітня 2021, 10:18
16702
3

Українські важкоатлети отримали призові від Епіцентру за перемогу на ЧЄ

Збірна України посіла перше місце в командному заліку

| Оновлено 15 квітня 2021, 10:18
16702
3
Українські важкоатлети отримали призові від Епіцентру за перемогу на ЧЄ

Збірна України з важкої атлетики на чемпіонаті Європи-2021, який проходив в Москві, посіла перше загальнокомандне місце, завоювавши 6 медалей і ставши найсильнішою командою Європи.

«Золото» збірній України принесли Каміла Конотоп (до 55 кг), Ірина Деха (до 76 кг) Аліна Марущак (до 81 кг) і Дмитро Чумак (до 109 кг), «срібло» - Анастасія Лисенко (+87 кг), «бронзу» - Дмитро Вороновський (до 55 кг). Всього ж, враховуючи нагороди у вправах (ривок і поштовх), наші важкоатлети завоювали 17 медалей - 10 золотих, 2 срібні і 4 бронзові, впевнено перемігши, як в заліку за великими (за сумою) медалями, так і в заліку за всіма медалями.

У вівторок ввечері медалісти чемпіонату Європи, їхні особисті тренери, а також тренери чоловічої та жіночої збірних України отримали призові від Федерації важкої атлетики України, яку очолює співзасновник компанії «Епіцентр K» Олександр Герега.

«Для когось ми несподівано стали найкращою командою в Європі, але тільки не для нас, - взяв слово Герега. - Ми знаємо, наскільки короткий вік спортсменів і те, скільки сил вони віддають, викладаючись на тренуваннях і зборах. Федерація не могла стояти осторонь від такого серйозного форуму, як чемпіонат Європи. Ми взяли на себе відповідальність і відправили наших спортсменів в Російську Федерацію, щоб вони показали те, на що сьогодні здатні. Перше загальнокомандне місце, яке вибороли наші спортсмени, особливо хочу відзначити жіночу збірну, а також Дмитра Чумака, це - результат виконаної роботи.

Ми знаємо, що були рекомендації не відвідувати цей чемпіонат, але хіба спортсмени повинні страждати? Ми пам'ятаємо нашого чемпіона Анатолія Писаренка, який в 1984 році був на голову сильнішим за своїх суперників, але політична ситуація не дала йому виступити на Олімпіаді-84. На Іграх Доброї волі він більш, ніж на 50 кілограм поліпшив результат того, хто переміг на Олімпіаді.

Ми виступили і посіли перше місце в загальнокомандному заліку. На сьогодні ми найсильніша команда на континенті - це підтверджує урожай медалей, який ми зібрали на 99-му чемпіонаті Європи», - сказав Герега.

Також він зазначив, що незабаром в Харкові буде закладено перший камінь під будівництво нового сучасного Центру - спортивного комплексу олімпійського резерву мінімум на 50 помостів.

«Тепер наше завдання - гідно виступити на Олімпійських іграх та чемпіонаті світу в Перу - це головні для нас форуми. Після чемпіонату Європи у нас з'явилося бажання вкладати ще більше в вид спорту, який приносить нам стільки великих перемог і медалей різного калібру на чемпіонатах Європи, світу та Олімпійських іграх», - додав Олександр Герега.

Крім того, президент Федерації важкої атлетики озвучив суму, яку Федерація виплатить спортсменам за золоту медаль на Олімпіаді. «Ми прийняли рішення, що переможець Олімпіади отримає 150 тисяч у.о. Сподіваємося, що наша країна також не відставатиме і підтримає свій посил перед Олімпіадою: переможці отримають 120 тисяч доларів. Якщо ці суми скласти, то виходить, що є за що боротися», - мотивував спортсменів Герега.

Триразовий чемпіон Європи, віце-чемпіон і бронзовий призер чемпіонатів світу Дмитро Чумак - одна з наших головних олімпійських надій в Токіо.

«Мені в житті неймовірно пощастило. Не на помості, а пощастило зібрати команду. Я зрозумів, що чемпіонство - це тільки командна робота. Хто входить в мою команду? Сім'я, тренер і спортивний клуб «Епіцентр». Сім'я завжди мене підтримує і чекає, про наставника сказати щось нове важко - він найтитулованіший тренер в світі, ніхто і близько з ним не стоїть. У спортивному клубі «Епіцентр» я за п'ять років жодного разу не почув слово «ні». Все, що мені потрібно - медична допомога, реабілітація, харчування, поїздки на турніри, все реалізується. Дійсно, цей чемпіонат Європи не став несподіванкою. Нам створили умови - ми створили результат», - сказав Чумак.

Cпівзасновниця компанії «Епіцентр K» Галина Герега зазначила, що гімн України, який пролунав чотири рази в столиці країни-агресора, дорогого коштує.

«Мої щирі вітання спортсменам, в першу чергу. Ви зробили велику справу для України. У цей непростий, мені здається, в найважчий час, коли в усьому світі пандемія, економічна криза і не закінчується війна на Сході України, ви об'єднали країну. Особливо, коли гімн України чотири рази грав у недружній нам країні - це дорогого коштує», - зазначила Галина Герега.

У свою чергу, тренери та спортсмени подякували меценатам за підтримку і розвиток важкої атлетики в Україні, пообіцявши і на наступних турнірах виправдовувати довіру і домагатися високих результатів.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Tеllur
Тю. Я подумал это магазин Эпицентр им скидки на товары сделал.
vizuals
Знаємо, що Епіцентр - це провладна організація. Навіть в локдауни, кажуть, працюють. Не знаю - не перевіряв. Ну допомагають нашим спортсменам, не запоребриковським.
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил