Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 05 жовтня 2021, 16:28
11494
11

Камбек не зробили. Жіноча збірна України поступилася Північній Ірландії

Команда Наталії Зінченко не змогла завоювати путівку на чемпіонат Європи

| Оновлено 05 жовтня 2021, 16:28
11494
11
Камбек не зробили. Жіноча збірна України поступилася Північній Ірландії
twitter.com/NorthernIreland

Збірні Північної Ірландії та України провели матч-відповідь плей-оф за право виступати на жіночому Євро-2022.

Після домашньої поразки з рахунком 1:2 українські вболівальники чекали, що «синьо-жовті» проявлять характер у виїзному поєдинку. Хоча, скажімо відверто, гра українок не вселяла особливого оптимізму.

На жаль, і в повторному протистоянні наші суперниці продемонстрували більше бажання домогтися успіху. У першому таймі «зелено-білі» за рахунок пресингу чинили серйозний тиск на наші захисні побудови, а у «синьо-жовтих» не знайшлося вагомих аргументів у наступі. Тільки перед перервою Апанащенко опинилася на непоганій позиції біля лінії штрафного, але удар у нашого ветерана не вийшов.

У другій половині зустрічі українки продовжили марні спроби підібратися до володінь суперниць, а ірландки діяли по рахунку, який їх повністю влаштовував. А потім господині ще й несподівано відкрили рахунок у матчі. Самсон помилилася на виході, і Каллахан з гострого кута відправила м'яч у порожні ворота.

Після пропущеного голу завдання нашої команди особливо не змінилося: потрібно було забивати двічі. Ось тільки моментів біля воріт Північної Ірландії, як і раніше, не було. Лише після того, як другий тайм перевалив через екватор, українки великими силами пішли в атаку. Правда, наступальні дії «синьо-жовтих» були сумбурними і не несли загрозу. «Зелено-білі» холоднокровно відбивалися і доводили зустріч до історичного для себе успіху (Північна Ірландія ніколи раніше не виходила до фінальної стадії чемпіонату Європи).

Кінцівка поєдинку стала квінтесенцією всього двоматчевого протистояння. Спочатку Панцулая вирішила залишити м'яч голкіперу. Самсон не зрозуміла задумку партнерки, зупинившись у напівпозиціі, а Панцулая збила суперницю, яка зробила ривок до м'яча. Арбітр такі дії українки оцінила як «фол останньої надії» і показала Панцулаї червону картку. А на шостій компенсованій хвилині Шматко під пресингом двох суперниць не змогла вибити м'яч, і Колдуелл поставила крапку в матчі.

Найприкріше, що всі голи в наші ворота «зелено-білі» забили після грубих помилок українок. Збірна України зазнала поразки і в матчі-відповіді, не зумівши вийти на чемпіонат Європи.

Кваліфікація жіночого Євро-2022. Перший стиковий матч.

Північна Ірландія - Україна - 2:0 (перший матч - 2:1)

Каллахан (55), Колдуелл (90+6)

Басанська (29), Овдійчук (55)

Панцулая (87, фол останньої надії)

Північна Ірландія: Бернс, Холлоуен, Хаттон, Нелсон, МакКенна, Каллахан (Колдуелл, 90), МакФадден, Рафферті, МакКаррон, Меджілл, МакГіннесс (Келлі, 85).

Україна: Самсон, Басанська, Шматко, Кравець (Кравчук, 69), Філенко, Овдійчук, Хімич, Панцулая, Бойченко (Малахова, 75), Апанащенко, Куніна (Козлова, 58).

Арбітр: Яна Адамкова (Чехія)

Стадіон «Сів'ю» (Белфаст, Північна Ірландія)

ПІВНІЧНА ІРЛАНДІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 0
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

ЧС з хокею U-18. Україна у напруженому матчі обіграла Угорщину
Хокей | 18 квітня 2024, 16:46 11
ЧС з хокею U-18. Україна у напруженому матчі обіграла Угорщину

Українські хокеїсти закинули 7 шайб

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Михаил Степанов
фавориты...фавориты...да, уж...обосраться так первые!
Andriy_Bugayov
У мене оkрім слів "ганьба", "жах" і "триндець" - нічого в голову не лізе. Після жеребkування ми всі дивились з оптимізмом на нашу збірну, бо Північна Ірландія на сеkундочkу займає лише 49 місце, тоді яk ми 25-е, різниця відчутна. Однаk на ділі все вийшло зовсім плачевно. Яkщо не виkористали таkий реальний шанс пройти найлегшого суперниkа, яkий міг тільkи потрапити, то яkе Євро може бути, дійсно? А для Наталії Зінченkо сподіваюсь це був останній матч у kерма національної kоманди. Нехай ще набереться хорошого досвіду, для мене вона ще зелена. Найбільш ще приkро те, що пропустимо 3-є Євро поспіль. Та сkільkи вже можна??
Timur24
Тренера нафиг. ну нее это. не пошло со сборной, регрес. Экспертам на тв рот закрыть перед матчами сборной. Уже нашу сборную видели фаворитом. ФФУ "дякую" за трансляцию.
brutal2015
В группе обошли Ирландию большую, а в стыках слились Ирландии маленькой.
tima fialko
Посередня Північна Ірландія виявила клас нашого жіночого футболу.Треба популяризація,спонсори,купівля іноземок.Будемо вірити
Олег Мандрівник
Моё мнение - хуже женского футбола вообще как вида спорта только женский хоккей, а в жюри (именно в жюри, судьями это не назовешь), там должны быть тяжелоатлетки
PETP0
Для чего это вообще существует? Пытался пару раз это смотреть, болеть за наших, но это же просто цирк, а не футбол.
elevit
В Британии траур, у королевы горе, и не хватало ещё, что бы подданные дома продули... Всё по делу.