Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 13 квітня 2021, 21:22
593
0

Збірна України U-17 розпочала підготовку до другого раунду відбору на Євро

Навчально-тренувальний збір проходить в Новій Каховці Херсонської області

| Оновлено 13 квітня 2021, 21:22
593
0
Збірна України U-17 розпочала підготовку до другого раунду відбору на Євро
Збірна України з волейболу U-17

Юнацька збірна України з волейболу вікової категорії до 17 років під керівництвом заслуженого тренера України Володимира Романцова і тренера Петра Бойка в ці дні перебуває у Новій Каховці Херсонської області, де розпочала підготовку до другого кваліфікаційного раунду Євро-2021. Нагадаємо, що саме ця команда в березні нинішнього року брала участь в Грузії в чемпіонаті Східно-Європейської волейбольної асоціації (EEVZA), де посіла 4 місце. До речі, той турнір був першим етапом відбору на чемпіонат Європи і єдину путівку в фінальну частину тоді завоювали його переможці волейболісти Польщі.

- Володимире Івановичу, - звертаюся до старшого тренера збірної В.Романцова, - які спогади залишилися у Вас від виступу нашої збірної в Грузії?
- На тому турнірі ми виграли три матчі - у Вірменії і Грузії по 3:0, а у Естонії 3:1. В ключовому поєдинку в групі поступилися збірній Білорусі 1:3, хоча в кожному з програних сетах боролися до кінця - 22:25 23:25 та 26:28. Як бачите, цілком могли розраховувати на перемогу. В разі успіху ми б напевно зіграли у фіналі з поляками і поборолися би з ними за єдину на той момент путівку на чемпіонат Європи. Тепер доведеться виступати в другому кваліфікаційному раунді в групі В у Сербії з 6 по 8 травня, де нашими суперниками крім господарів майданчика також будуть команди Німеччини та Фінляндії. І тут на кону буде тільки одне місце в фінальний турнір.

- Чи багато змін відбулося в складі збірної України у порівнянні з тим, який грав на EEVZA?
- Я б не сказав, що багато, але вони все ж є. На перший навчально-тренувальний збір ми з Петром Анатолійовичем запросили 11 гравців, які виступали в Грузії. Решти з різних причин поки що немає. Подивимося на новачків, як вони себе проявлять. Цілком можливо, що на другий збір ми запросимо ще когось, а з деякими поки розлучимося.

- Можете назвати прізвища гравців, які зараз тренуються у Новій Каховці?
- Так звичайно. Зв’язуючі - Артем Зелінський, Денис Дегтяр і Ярослав Єрмолов. Центральні блокуючі - Едуард Штерік, Гліб Мацухов, Ілля Деревенько, Всеволод Хороленко, Микола Куц, Андрій Челеняк. Догравальники - Ярослав Горобець, Євген Бойко, Дмитро Щербинский, Віталій Кравченко, Ігор Щавінський і Максим Свиридов. Діагональні - Микита Шаповалов, Євген Вакуленко та Мирослав Ткачук. Ліберо - Микола Джуль і Михайло Саідов. Всього - 20 гравців. Вони в основному представляють такі міста як Харків, Дніпро, Київ, Житомир і Нову Каховку.

- Як довго триватиме перший збір і які подальші плани?
- Тут ми пробудемо до 21 квітня. Плануємо зіграти кілька контрольних матчів. Є домовленість з такими клубами як «Вгору» та «Нікополь». Другий короткий збір проведемо з 22 по 25 квітня у Харкові, а потім, якщо вийде, наприкінці квітня вирушимо на кілька контрольних матчів в Білорусь, щоб зіграти там з нашими однолітками. І заключний навчально-тренувальний збір на початку травня знову хочемо провести в Харкові. Саме звідти вже вирушимо до Сербії.

- Завдання перед збірною вже поставлено?
- Звичайно, і керівництво Федерації волейболу України, і ми самі дуже хочемо потрапити до фінального етапу чемпіонату Європи. Всі розуміють, що група складна, але грати цілком можна з усіма суперниками і їх перемагати. Так що будемо готуватися і постараємося зайняти в групі перше місце.

Додамо, що фінальний етап чемпіонату Європи з волейболу серед юнаків U-17 повинен відбутися в Албанії в липні нинішнього року.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зіграно всі матчі чемпіонату України в чоловічій Суперлізі
Волейбол | 22 квітня 2024, 20:57 0
Зіграно всі матчі чемпіонату України в чоловічій Суперлізі

Золоті медалі виграв «Прометей», а на «МХП Ладижин-ШВСМ-Колос» чекає пониження у класі

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.