Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 13 квітня 2021, 04:57
2751
0

Перша ліга. Воля Вереса та Чорноморця, Черненко – найкращий бомбардир

Огляд 21-го туру Першої ліги

| Оновлено 13 квітня 2021, 04:57
2751
0
Перша ліга. Воля Вереса та Чорноморця, Черненко – найкращий бомбардир
ФК Чорноморець

Якщо 20-й тур Першої ліги здивував багатьох своєю антирекордною результативністю (7 голів у 7 матчах), то 21-й тур став особливим в плані пенальті. У 5 з 8 поєдинків пробивалися пенальті і шість з семи були реалізовані. Виходить, що 6 з 15 голів цього туру було забито з одинадцятиметрового. Також 21-й тур став унікальним тим, що відразу в трьох зустрічах команди забивали голи, які впливали на підсумковий результат, в доданий час. «Авангард» врятував нічию, а «Верес» і «Чорноморець» здобули важливі для себе перемоги. Знову-таки два з трьох цих голів були забиті з пенальті. Також цікаво те, що в цьому турі не було жодного вилучення. Але давайте детально пройдемося по всіх матчах.

«Оболонь» в Києві розібралася з тернопільською «Нивою». Правда, «пивовари» програли перший тайм (голом за гостей відзначився Сергій Кисленко). У другій половині зустрічі підопічні Павла Яковенка включилися і протягом дев'яти хвилин перевернули всіх з ніг на голову: точні удари Олексія Майданевича і Артура Мурзи принесли киянам перемогу з рахунком 2:1. «Оболонь» з 33 очками йде сьомою, а «Нива» з 18 балами розташувалася на 13-й позиції і від зони вильоту у неї відрив у 5 пунктів.

«Авангард», який бореться за збереження прописки в Першій лізі, приймав на своєму полі «Агробізнес» - претендента на підвищення в класі. У цьому матчі було два голи, які були забиті після реалізованих пенальті. «Агрономи» забили в середині першого тайму після точного удару Руслана Черненка, який завдяки цьому голу з 10 забитими м'ячами в активі очолив бомбардирські перегони Першої ліги. А краматорчанам вдалося зрівняти рахунок вже в додатковий час. Точно пробив по воротах з точки Олег Бородай. 1:1 - нічия в Краматорську. Для «Авангарду» це очко на вагу золота. Краматорчани з 13 очками йдуть 15-ми. Від зони невильоту їх відділяє 4 бали. Команда з Волочиська зараз четверта і від першої трійки її відділяє два очки.

«Верес» довго не міг розпечатати ворота «ВПК-Агро». Вже на п'ятій доданій хвилині Роман Гончаренко зміг забити переможний м'яч у ворота «агрономів», чим приніс важливу для рівнян вікторію. «Верес» з 45 балами, як і раніше, лідирує в Першій лізі, маючи на дві зіграних зустрічі менше, ніж у головних конкурентів.

Також одного гола для перемоги вистачило «Прикарпаттю», яке виявилося сильнішим за «Кремінь». Долю зустрічі вирішив реалізований пенальті у виконанні Романа Барчука на 33-й хвилині. Для іванофранківців ця перемога дуже важлива, адже їхній відрив від зони вильоту складає 4 очки. «Кремінь» має на два бали більше, ніж «Прикарпаття».

«Металіст 1925» не зміг перемогти на виїзді «Альянс». Харків'яни розписали мирову 0:0. «Металіст 1925» з 39 очками йде третім, а команда з Липової Долини з 29 балами розташувалася на 8-й позиції.

Покуражилися на славу в Горишніх Плавнях «корабели» під керівництвом Іллі Близнюка. Цікаво, що могли виходити вперед в цій зустрічі футболісти «Гірника-Спорт», але Єгор Твердохліб на 31-й хвилині не реалізував пенальті. Зате скористався своїм шансом Богдан Кушніренко, який забив м'яч з одинадцятиметрового на 40-й хвилині. Володимир Одарюк на 45+2-й хвилині збільшив перевагу «Миколаєва». У другій половині зустрічі Владислав Росляков поставив крапку в матчі, принісши своїй команді перемогу з рахунком 3:0. «Гірник-Спорт» з 28 очками перебуває на 9-му рядку, «Миколаїв» з 33 балами шостий.

«Волинь» виявилася сильнішою за «Кристал» в Луцьку. Підопічні Василя Сачка виграли зустріч з рахунком 2:0, завдяки голам Богдана Оринчака і Хагназарі Сіаваша. Лучани з 35 очками п'яті в Першій лізі і від третього місця вони відстають на 4 очки. «Кристал», як і раніше, замикає турнірну таблицю з 6 очками в активі.

«Чорноморець» в домашній зустрічі з «Поліссям» проявив характер і показав, що має серйозний намір повернутися в УПЛ. Одесити повели в рахунку після голу Максима Мельничука на 30-й хвилині. На 66-й хвилині Василь Грицук вирівняв становище. Але на 90+1-й хвилині команда Олексія Антонова знову забила. Зробив це Дмитро Коркішко, який реалізував пенальті. 2:1 - перемога «моряків». Житомиряни з 22 очками йдуть на 11-му місці. «Чорноморець» з 44 балами другий, а у першого «Вереса» 45 очок і ще є дві гри в запасі.

Дмитро Котков

Перша ліга. 21-й тур

«Оболонь» - «Нива» - 2:1
Голи:
Майданевич, 68, Мурза, 74 - Кисленко, 24.

«Авангард» - «Агробізнес» - 1:1
Голи:
Бородай, 90 + 4 (з пенальті) - Черненко, 24 (з пенальті).

«Верес» - «ВПК-Агро» - 1:0
Гол:
Гончаренко, 90 + 5.

«Прикарпаття» - «Кремінь» - 1:0
Гол:
Барчук, 33 (з пенальті).

«Альянс» - «Металіст 1925» - 0:0

«Гірник-Спорт» - «Миколаїв» - 0:3
Голи:
Кушніренко, 40 (з пенальті), Одарюк, 45+2, Росляков, 81.

Нереалізований пенальті: Твердохліб, 31 («Гірник-Спорт»).

«Чорноморець» - «Полісся» - 2:1
Голи:
Мельничук, 30, Коркішко, 90+1 (з пенальті) - Грицук, 66.

«Волинь» - «Кристал» - 2:0
Голи:
Оринчак, 31, Хагназарі, 63 (з пенальті).

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПЕРШОЇ ЛІГИ

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19
Футбол | 10 травня 2024, 22:37 22
Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19

Юніори донецького «Шахтаря» програли київському «Динамо» з рахунком 1:2

Відомо, як відреагував Лунін на інформацію, що у фіналі ЛЧ зіграє Куртуа
Футбол | 10 травня 2024, 18:22 7
Відомо, як відреагував Лунін на інформацію, що у фіналі ЛЧ зіграє Куртуа

«Реал» зіграє з «Боруссією» 1 червня у фіналі головного єврокубка

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.