Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 13 квітня 2021, 04:40
1841
5

ФХУ і УХЛ не можуть домовитися з приводу ліміту на легіонерів

Президент ФХУ Георгій Зубко готовий до того, щоб проводити чемпіонат самостійно

| Оновлено 13 квітня 2021, 04:40
1841
5
ФХУ і УХЛ не можуть домовитися з приводу ліміту на легіонерів
uhl.ua

Нещодавно Федерація хокею України зажадала від УХЛ з нового сезону ввести ліміт на легіонерів - не більше 10 іноземців в команді.

Президент ФХУ Георгій Зубко розповів, що діалог з УХЛ не можна назвати продуктивним, а Федерація готова самостійно проводити національний чемпіонат.

- Регламент однозначно повинен бути погоджений і затверджений Федерацією хокею України. Такі умови проведення чемпіонату України з хокею, які ми передали УХЛ. І проблема полягає в тому, що чомусь ліга вирішила, що вони самостійно можуть визначати ці процеси. Через це у нас є розбіжності з приводу поглядів на проведення змагань.

- Чи досягнута згода з УХЛ по внесенню змін до регламенту?

- На жаль, на даний момент ні. Зустріч з представниками УХЛ пройшла дуже напружено. Ці питання, на мій погляд, зовсім не були почуті в більшості. Це дуже прикро для нас. У нас світоглядні розбіжності. Це нас турбує, але це в жодному разі не може нас зупинити з точки зору наших завдань розвитку хокею.

- У разі відмови вносити зміни в регламент УХЛ, ФХУ готова взяти на себе організацію чемпіонату України?

- Це питання лежить на поверхні. Звичайно, федерація може це зробити. З огляду на тональність наших взаємин останнім часом, федерація до цього готується. Тому що ультиматуми з боку окремих клубів, ліги - є неприйнятними.

Там, де мова йде про національну збірну, про національний інтерес, ми не маємо ліній для компромісу. Тому, звичайно, федерація готова проводити національний чемпіонат самостійно.

Організатор змагань один - це Федерація хокею України. І зараз ФХУ за домовленістю підписала контракт з УХЛ в певних аспектах. Ні більше, ні менше. Те що ми здатні гідно, спокійно і якісно провести чемпіонат - в цьому взагалі немає сумнівів, - сказав Зубко.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitaliy Fedorchuk
Дибилы из федерации снова развалят хороший и конкурентный чемпионат. Снова будет 2,5 клуба и все.
rugby1970
Зубко пусть играет в карманный хоккей, а УПЛ - пусть продолжает свое правильное дело! Турнир стал интересным, а возрождение "Сокола" - добавило интриги!
Roma Ukraine
те що в фху сидять делитанти це факт, але ліміт нам все-таки потрібен, подивіться на склади в 7 із 8 команд більшість хокеїстів ватани, а українські хокеїсти які є в основному грають в 3-4 ланці. Як висновок ліміт потрібен, але не жорсткий, треба знайти золоту середину.
Андрій Полоз
А якщо всі клуби захочуть грати під егоідою УХЛ, то хто тоді гратиме в чемпіонаті Федерації хокею України? В баскетболі був колись розкол... Так і тут - ну гратимуть у чемпіонаті ФХУ 2-3 команди, а решта гратиме в чемпіонаті УХЛ. І нічого, що потім в Європі грати не можуть, але за рік чиновники ФХУ побачать своє місце в історії хокею і, думаю, попустяться...