Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

УХЛ
| Оновлено 09 квітня 2021, 16:22
1851
2

Головне дербі українського хокею: Як в регулярці грали Сокіл і Донбас

Вже 16-го квітня київський і донецький клуби зійдуться в битві за Кубок

| Оновлено 09 квітня 2021, 16:22
1851
2
Головне дербі українського хокею: Як в регулярці грали Сокіл і Донбас

У п'ятницю, 16 квітня, в чемпіонаті УХЛ Паріматч стартує вирішальна битва - «Донбас» і «Сокіл» зійдуться у фіналі плей-оф і розіграють головний трофей змагань. «Донбас» і «Сокіл» - два найбільш титулованих клуби в історії чемпіонатів України з хокею і вперше з сезону 2012/13 ці команди знову зійдуться у фіналі.

Sport.ua розповідає про те, як два найбільш титулованих клуби в історії українського хокею грали в поточному регулярному чемпіонаті.

Командна статистика

У минулому регулярному чемпіонаті «Донбас» і «Сокіл» зіграли 6 очних зустрічей, 2 з яких завершувалися в серіях булітів. 4 рази перемогу святкував «Донбас» і ще двічі вигравав «Сокіл» за різниці шайб 17:12 на користь донеччан.

Всього в 6 матчах «Донбас» завдав по воротах «Сокола» 168 кидків, реалізувавши кожну 10-ю свою спробу. А кияни, в свою чергу, 173 рази намагалися прошити ворота донеччан, скориставшись кожним 14-м шансом.

Варто відзначити, що першу шайбу після відродження класичного українського дербі закинув капітан донеччан Віктор Захаров.

Найрезультативнішими для «Сокола» в матчах проти «Донбасу» є другі періоди - за другі 20 хвилин зустрічі кияни відправили у ворота донецької команди 6 шайб. Ще 4 голи «Сокіл» закидав в перших періодах, та 2 - в третіх.

«Донбас» найчастіше відзначався в воротах «Сокола» в перших і третіх періодах - по 7 голів, ще 3 шайби донеччани відправили у володіння команди Шафаренка у других періодах.

У більшості в матчах проти київського клубу «Донбас» реалізовував кожну 4-у свою спробу - з 17 вилучень противника результативними для донеччан були 4.

«Сокіл», в свою чергу, з 20 спроб розіграти зайвого відзначився лише 1 раз. Варто зазначити, що жодна з команд не відзначалася в меншості за всі 6 очних зустрічей.

Індивідуальна статистика

У «Сокола» найрезультативнішим нападником в матчах проти «Донбасу» є Олександр Павленко - на рахунку нападника 5 (1 + 4) очок, ще по 4 бали набрали Андрій Міхнов і Фелікс Морозов, а 3 бали до свого активу записав Єгор Кузьменко.

У «Донбасу» по 5 очок в матчах проти «Сокола» набрали Андрій Сигарьов, Андрій Бірюков, Євген Монс і Пилип Пангелов-Юлдашев, ще 4 бали на рахунку Микити Буценка, а по 3 очки набрали Віталій Карамнов, Віталій Лялька, Віктор Туркін та Александр Пересунько.

Варто зазначити, що в поточному плей-оф кращими форвардами «Сокола» є Андрій Смирнов і Андрій Міхнов - в 7 матчах нападники набрали по 7 очок.

У «Донбасу» за очками лідирують Андрій Сигарьов і Віталій Лялька - в їхньому активі по 5 результативних балів.

У матчах проти киян найчастіше ворота «Донбасу» захищав Олексій Трифонов, який став кращим голкіпером регулярного чемпіонату. У рамці воріт в матчах проти «Сокола» Трифонов провів 361 хвилину, пропустивши 10 голів і відбивши 162 кидки.

У «Сокола» №1 в воротах в матчах проти «Донбасу» був юний Дмитро Кубрицький - в його активі 295 хвилин, 14 пропущених шайб і 132 сейви.

Матчі фіналу плей-оф відбудуться 16, 18, 21 і 23 квітня, а в разі потреби, команди проведуть матчі 26, 28 квітня і 30 квітня для визначення чемпіона. Перший, другий, п'ятий і сьомий матчі будуть зіграні на майданчику команди з найвищим номером посіву.

Нагадаємо, що фінальна серія плей-оф чемпіонату УХЛ Паріматч буде зіграна до 4 перемог однієї з команд.

 

УХЛ
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
обыкновенная игра
Совсем новый Сокол и Донбасс из Дружковки.
Это другая история!
И какое ДЕРБИ, если регионы не граничат?