Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 квітня 2021, 00:20
11189
40

Іменинник-бомбардир. Дубль Мораеса приніс Шахтарю перемогу над Ворсклою

Поєдинок було зіпсовано жахливою травмою Олів'є Тилля

| Оновлено 05 квітня 2021, 00:20
11189
40
Іменинник-бомбардир. Дубль Мораеса приніс Шахтарю перемогу над Ворсклою
ФК Шахтар Донецьк

У двох останніх очних протистояннях цих суперників «Шахтар» не зміг перемогти «Ворсклу». Так, в минулому сезоні в 20-му турі гірники програли у Полтаві з рахунком 0:1, а в першому колі нинішнього чемпіонату української Прем'єр-Ліги команди зіграли внічию 1:1. Крім того, інтриги додавало та обставина, що після пауз на матчі збірних, «Шахтар» далеко не завжди показував якісний футбол і досягав позитивного для себе результату. А ще у «Ворскли» з'явилася хороша мотивація в разі успіху знову піднятися на четверте місце і продовжити боротися не тільки за місце в Лізі Європи, а й за бронзові нагороди.

У стартовому складі гостей після тривалої паузи на поле вийшов Тарас Степаненко, якого так не вистачало в останніх матчах гірників і збірної України. Проте вдруге поспіль через відомі усім причини не потрапив в заявку колись один з лідерів клубу Тайсон. В свою чергу Юрій Максимов виставив з перших хвилин тих самих 11 футболістів, який розпочинали переможний матч з «Олімпіком» 3:0 в попередньому турі.

Вже на другій хвилині «Ворскла» провела непогану атаку на ворота гірників, яку завершував ударом з гострого кута Тілль. М'яч полетів вище воріт. «Шахтар» гідно відповів на 9-й хвилині, причому в одній атаці його гравці п'ять разів (!) намагалися вразити ціль. Спершу Соломон із середньої дистанції завдав сильного удару низом, м'яч потрапив у стійку, вилетів у поле, вдарився в Різника і відскочив до Мораеса. Той спробував пробити через себе, але не дуже вдало, після чого били Марлос, Алан Патрік і Майкон, втім, кожного разу на шляху м'яча опинялися футболісти полтавської команди.

Далі гра проходила з перевагою поки ще чинного чемпіона країни, але до реальних загроз володінь Різника справа практично не доходила. І тільки на 26-й хвилині Марлосу нарешті вдалося нанести підступний удар з меж штрафного майданчика, але м'яч потрапив прямо в руки голкіперу. А через дві хвилини Майкон зі штрафного сильно пробив поруч зі стійкою.

На 29-й хвилині небезпечний момент виник вже біля воріт «Шахтаря». Все почалося з того, що Луїзао вдало прорвався по правому флангу і виконав передачу на лінію воротарського майданчика. У Тилля удар головою не вийшов, зате м'яч відскочив прямо до Якубу, який в «ближньому бою» не зумів переграти Трубіна. А на 32-й хвилині Алан Патрік з перспективного штрафного пробив у праву від себе стійку, після чого м'яч вилетів за межі поля.

І все ж таки до перерви гірникам вдалося забити гол. На 42-й хвилині Алан Патрік прекрасним пасом знайшов у штрафному майданчику суперників Жуніора Мораеса і той точно пробив в лівий дальній кут воріт. Таким чином бразильський українець привітав сам себе з днем народження - йому сьогодні виповнилося 34 роки.

Вже після того, як рахунок в матчі було відкрито, команди відразу могли його змінити. На 44-й хвилині Соломон пробивав з близької відстані, але Різник ногами м'яч відбив. А за хвилину Кулач завдав удару приблизно метрів з дванадцяти, проте м'яч полетів вище воріт.

На жаль, в компенсований до першого тайму час важку травму отримав Тілль. У центрі поля в боротьбі за верховий м'яч він невдало зіткнувся зі своїм партнером Яворським і був змушений залишити поле на ношах.

Другий тайм активніше розпочала «Ворскла», яка більше володіла м'ячем. Ось тільки до удару справа дійшла лише на 56-й хвилині. Бив Кулач, але неточно. З тим же успіхом атакували і гості. Так тривало до 62-ї хвилини. І тут протягом кількох секунд рахунок міг змінитися як в одну, так і в іншу сторону.

Спочатку Степанюк і Кулач вдвох вибігли проти Кривцова, проте Руслан забарився і м'яч втратив. І тут же пішла оборотка. Як і в першому таймі автором гольової передачі став Алан Патрік, а дубль оформив Жуніор Мораес. Він знову вибіг сам на сам з Різником і чітко реалізував своєрідний «футбольний буліт». Щоправда, судді, які відповідають за роботу системи VAR, ще раз уважно подивилися цей епізод, але ніяких порушень правил не побачили.

До кінця матчу були ще моменти, щоб забити і не один гол. Наприклад, на 66-й хвилині Соломон обіграв на лівому фланзі Якубу і пробив по воротах, але Різник був на місці. На 79-й хвилині Челядін вдало виконав аут, Степанюк опинився з м'ячем поблизу воріт гірників і завдав сильного удару з гострого кута. Тепер вже голкіпер гостей показав свою майстерність. І на 85-й хвилині Чеснаков з перспективного штрафного, призначеного поблизу воріт суперників, пробив низом, однак Трубін знову вибрав правильну позицію і забрав м'яч в руки.

В підсумку «Шахтар» виграв у гостях у «Ворскли» 2:0 і, набравши 42 очка, хоча б на пару годин, але наблизився до «Динамо» в турнірній таблиці. 

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ 

Українська Прем'єр-ліга. 20-й тур.

«Ворскла» – «Шахтар» - 0:2

Мораес, 42, 62

  Пуцлін, 32 – Марлос, 45+3, Майкон, 88

«Ворскла»: Різник – Якубу, Яворський (Челядін, 66), Чеснаков, Пердута (Скляр, 38) – Кане, Пуцлін, Тілль (Альюн, 46), Луізао (Ребенок, 75) – Степанюк – Кулач. 

«Шахтар»: Трубін – Сіпріано, Бондар, Кривцов, Додо – Степаненко, Майкон – Соломон (Мудрик, 89), Патрік (Маркос Антоніо, 89), Марлос (Фернандо, 73) – Мораес (Дентіньо, 81).

Арбітр: Сергій Бойко (Київська обл.).

Стадіон: «Ворскла» ім. О. Бутовського (Полтава).

Удари (у площину): 7 (2) – 9 (4)
Кутові: 2 – 5
Оффсайди: 2 – 0.

ВОРСКЛА-ШАХТАР.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 8°C

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 40
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вячеслав Самойлов
Что называется (Патрик и Мораес) - "сообразили на двоих"...
ya_3
Просто - с победой! Жаль, что наверное уже толку в борьбе за чемпионство от этих побед мало, но Мораеса стоит поздравить с юбилеем Ну и будем надеяться на возрождение ШАХТЁРА в следующем сезоне
ZAKARPATFAN
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ДерЬнаМО
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Вячеслав Самойлов
Всех болельщиков Шахтера - с победой. Будем надеяться, с поправкой Степаненко Шахтер заиграет стабильнее и качественнее в атаке (в плане забитых голов) и в обороне (меньше пропуская).
Сегодня - вроде неплохо получилось (особенно у именинника с "помощником").
avk2307
По интервью Максимова ясно:
Он говорит, что не верил, что кто то может убежать.
А как же Львов смог?
BekXanov
Для многих болельщиков это была игра пика.И она показала что Ворскла ДНО.Вау закрылись на базе никого не пускали шоб выдать это.От теперь всё ясно.Максимов как тренер упал ниже плинтуса.
UKRAINE FAN
Поздно проснулся Мораес. Победа это хорошо но игры по прежнему нет
tima fialko
Мораєс повертається, на радість совам Лучески
серж жорж
Грачев эксперт канала футбол сказал что перед 2 годом кротов было нарушение только ведущий и сабо начали верищать что не было .
Trollface
Ворскла очень понравилась. Шахтер весь второй тайм сливал игру. Бразильцы играть не хотели.
mayjumanji
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alex86 1
эх, где ж ты в матче с кумысом был
Павел П
роги,сАсааать!
avk2307
По нарушению на Тилле. Повтор показали. Ну Степа две руки на него положил и не дал выпрыгнуть . В результате Яворский в него врезался не в корпус, а в голову
HAKUNA MATATA
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
MoLe⚒
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
VAD
Цирк сначала ворксла как может помогает кротам забить, потом как может старается не забить.
одно хорошо,игра кротов дно как и раньше, но теперь решили решать напрямую
D.Bykoff
Кипрские балеринки кукукают и скулят, как будто это они проиграле, бхахахаха! Не-не, шубнятинка, у вас ещё "всё спереди", как говорят в Одессе!
mayjumanji
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил