Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 квітня 2021, 04:14
10725
14

Син обіграв батька. Десна без зусиль розібралася з Олімпіком

Донетчани програли вже сьомий матч поспіль

| Оновлено 04 квітня 2021, 04:14
10725
14
Син обіграв батька. Десна без зусиль розібралася з Олімпіком
УПЛ

Після двох поразок поспіль «Десна» опустилася на п'яте місце в турнірній таблиці української Прем'єр-Ліги і тому підопічні Олександра Рябоконя виходили на поле з великим бажанням перемогти. Тим більше, що грали вони вдома проти команди, яка в другій частині чемпіонату країни не набрала ще жодного очка. До того ж впевненості чернігівським футболістам додавав той факт, що в першому колі вони виграли у «Олімпіка» в гостях з рахунком 2:0.

А ще однією інтригою матчу, звичайно ж, було протистояння головного тренера донецької команди Юрія Калітвінцева проти свого сина Владислава, який виступає у складі «Десни».

Гра почалася досить жваво. Вже на другій хвилині господарі поля провели стрімку атаку, яку ударом головою завершував Безбородько, але м'яч пролетів повз ворота. І буквально тут же після передачі від Тотовицького з близької відстані низом пробив Калітвінцев-молодший, однак Кичак ногою зумів парирувати цей м'яч і відвів загрозу. «Олімпік» у боргу не залишився і за хвилину організував вже свій небезпечний контрвипад. Тут на ударній позиції опинився Чогадзе і, якби не своєчасний підкат від Імерекова, цілком можливо, що рахунок в матчі був би відкритий.

Далі матч проходив з перемінним успіхом, а суперники стали діяти більш обережно і не особливо ризикували. І тільки на 19-й хвилині біля воріт гостей виник по-справжньому гольовий момент, після якого багато футболістів «Десни» схопилися за голову. Це Тотовицький виконав ідеальний пас на хід Картушову і той опинився сам на сам з Кичаком. Бив Єгор зряче в дальній від себе кут воріт, але м'яч пролетів поруч зі штангою в декількох сантиметрах.

Після цього епізоду ігрова перевага перейшла до чернігівської команди. Вона більше володіла м'ячем і частіше атакувала. Ось тільки до пори до часу з ударами по воротах у господарів поля не надто виходило. Втім вони досягли успіху в кутових ударах і дев'ятий за рахунком з них на 44-й хвилині призвів до голу. Владислав Калітвінцев з правого кута поля навісив м'яч до ближньої штанги, Безбородько головою продовжив політ м'яча до дальньої стійки, де спритнішим за всіх виявився Тотовицький. Ударом головою Андрій вразив правий кут воріт.

Відразу по перерві перший момент біля воріт суперників створила «Десна». На 48-й хвилині Гуцуляк сильно пробив з лінії штрафного майданчика, але вище воріт. За сім хвилин біля протилежних воріт приблизно з такою ж дистанції завдав сильного удару в лівий нижній кут Чогадзе. Тут вже довелося демонструвати свою майстерність Литовці, який відбив м'яч у поле.

Спірний момент виник біля воріт гостей на 59-й хвилині. Після передачі з глибини поля Картушов, як і в першому таймі, увірвався до штрафного майданчика «Олімпіка» і пробив поруч зі штангою. В цей момент суддя на лінії підняв прапорець, зафіксувавши офсайд. Але повтор показав, що Картушов був у правильному положенні. І якби м'яч влучив у ворота, то це рішення викликало б великі суперечки. Тим більше, що система VAR на грі була відсутня.

Через десять хвилин «Десна» забила другий гол і знову тут могла б стати в нагоді система відеоповтору. Господарі поля провели відмінну контратаку, використовуючи обидва фланги. Полегенько справа зробив передачу на Картушова, а той вже зліва віддав результативний пас на Безбородька в центр воротарського майданчика. Денису залишалося лише підставити ногу, щоб закотити м'яч у ворота. Однак під час цієї атаки трохи раніше Безбородько, здалося, порушив правила проти Векляка. Проте, арбітр матчу Шандор гол зарахував і показав на центр поля.

У гостей на 89-й хвилині був шанс, щоб відіграти хоча б один м'яч. Беніто, пару раз зігравши в стінку з Каргбо, вискочив до воріт суперників. Однак в останній момент Сухоцький кинувся під удар і м'яч вилетів на кутовий. І вже у компенсований арбітром час Конопля непогано приклався зі штрафного. М'яч влучив у стінку, трохи змінив напрямок і полетів у ворота. «Олімпік» виручив Кичак,

В підсумку, «Десна» знову обіграла донецьку команду з рахунком 2:0 і піднялася на четверте місце в турнірній таблиці. А «Олімпік» продовжує своє падіння, програвши вже сьомий матч поспіль.

Українська Прем'єр-ліга. 20-й тур.

«Десна» – «Олімпік» - 2:0

Тотовицький, 44, Безбородько, 69

  Сухоцький, 79 – Каргбо, 57, Беніто, 67

«Десна»: Литовка – Сухоцький, Тамм, Імереков, Полегенько – Огіря – Картушов (Домбровський, 73), Гуцуляк (Конопля, 81), Тотовицький, Калітвінцев – Безбородько (Дегтярьов, 81).

«Олімпік»: Кичак – Лебеденко, Векляк, Зотько (Драме, 46), Пасіч – Політило, Бабенко – Беніто, Таллес, Чогадзе – Каргбо.

Арбітр: Олександр Шандор (Львів).

Стадіон: ім. Ю. Гагаріна (Чернігів).

Удари (у площину): 15 (6) – 13 (1)
Кутові: 10 – 7
Оффсайди: 3 – 1.

ДЕСНА-ОЛІМПІК.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 6°C

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DSH88
Та сних такие донецкие как из меня японец. 7 лет играют в Киеве. Вот и надо Правильно писать Олимпик (Киев), Шахтер (Киев), Заря (Запорожье). А у лугандонов уже свои команды и свой чемпионат.
HAKUNA MATATA
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Eskendereyya
А где сотни
олимпийских болельщиков?)))
WladWest
"Дончане", бл**ь, живут вдоль реки Дон, а в Донецке - ДОНЕТЧАНЕ!
Victor Podzigun
Все клубы из Донбасса это прихоть олигархов. Прикрыть их и будет и будет чистый украинский чемпионат. Правда название у него будет чемпионат колхозов Украины. Но ничего это временная необходимость. Дальше будет лучше.