Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 квітня 2021, 16:03
146626
21

Миколенко – в Інтері, Селезньов – у Тростянці, Луческу залишає Динамо

Найяскравіші першоквітневі новини зі світу футболу

| Оновлено 02 квітня 2021, 16:03
146626
21
Миколенко – в Інтері, Селезньов – у Тростянці, Луческу залишає Динамо
Sport.ua. Віталій Миколенко

1 квітня – дивовижний день, в який трансферних чуток про фантастичні переходи та інших сенсаційних інсайдів в ЗМІ з'являється навіть більше, ніж протягом решти 364 днів у році. Звичайно, віри таким новинам у читачів мало, а багато ньюзмейкерів самі відразу зізнаються, що просто вирішили пожартувати.

Ми вирішили не оцінювати вірогідність правдоподібності цих заміток, а просто зібрали найяскравіші з них. Тим більше, як відомо, в кожному жарті є частка правди.

«Динамо» домовилося з «Інтером» щодо трансферу Миколенка

 

 

Міланський «Інтер» досяг домовленості з київським «Динамо» про трансфер лівого захисника Віталія Миколенка.

За інформацією Tutto Calcio, італійський клуб розглядав Робіна Гозенса з «Аталанти» в якості основного кандидата на ринку, однак висока ціна за німця відлякала босів «Інтера», які мають фінансові труднощі.

Сума трансферу гравця збірної України поки не повідомляється, але вона буде явно меншою за 50 мільйонів євро, запитуваних за Гозенса.

ОФІЦІЙНО. Євген Селезньов – гравець «Тростянця»

«Нарешті закрили всі формальності й можемо офіційно оголосити про підписання Євгена Селезньова футбольним клубом «Тростянець».

Футболіст не вимагає особливого представлення, адже за його плечима не один матч у футболці збірної України, гол у фіналі Ліги Європи (насправді «Севільї» у 2015-му забивали Нікола Калініч і Руслан Ротань - прим. Sport.ua) і численні нагороди. Селезньов у складі ФК «Тростянець» взяв звичну для себе десятку.

«Я дуже радий приєднатися до команди. Дуже перспективний клуб, з серозними амбіціями, розвиненою інфраструктурою і дитячою Академією. Хочу допомогти такому проекту і залишитися в його історії», - сказав Євген на представленні в якості гравця команди.

Нагадаємо, що ФК «Тростянець» виступає в чемпіонаті України серед аматорів і проходить атестацію в Другу лігу України», - йдеться в заяві клубу.

Забив у потрібний момент. Гравець збірної Казахстану зацікавив «Зорю»

Getty Images/Global Images Ukraine. Серікжан Мужиков

Півзахисник збірної Казахстану Серікжан Мужиков, який відзначився голом у матчі відбору ЧС-2022 проти України (1:1), зацікавив луганську «Зорю».
 
Тренерський штаб «чорно-білих» залишився вражений діями 31-річного хавбека «Тоболу» в матчах проти України і Франції, тому розглядає його як додаткову опцію в середній лінії на наступний сезон.
 
Придбати Серікжана не складе труднощів. Він має контракт з казахстанським клубом до кінця календарного року, орієнтовна трансферна вартість складає 600 тисяч євро. За півроку до закінчення контракту її можна буде зменшити в декілька разів.
 
Мужиков – досвідчений футболіст, на його рахунку 56 матчів у єврокубках і майже 200 ігор в Прем'єр-лізі Казахстану. У складі «Астани» Серікжан шість разів ставав чемпіоном своєї країни.

Євген Хачеріді підсилив «Ворсклу»

Колишній захисник київського «Динамо» і національної збірної України Євген Хачеріді підписав контракт з полтавською Ворсклою.

34-річний гравець перейшов в полтавський клуб на правах вільного агента. Його профіль вже з'явився на офіційному сайті УПЛ. Принаймні, скрін профайлу опублікував телеграм канал «Бий-біжи».

Останнім клубом Хачеріді був білоруський «Динамо-Брест», який він залишив у січні. У минулому сезоні провів 21 матч у всіх турнірах, результативними діями не відзначився.

Футболіст «Вереса» викликаний до молодіжної збірної Польщі

ФК Верес. Микола Гайдучик

«Термінова інформація, що надійшла в офіс НК «Верес» сьогодні по факсу!

Штаб головного тренера молодіжної збірної Польщі (до 21 року) Мацея Столярчика викликав Миколу Гайдучика до рядів цієї команди!» - заявляє прес-служба рівненського клубу.

Відзначимо, що Гайдучик перейшов у «Верес» минулої зими, раніше на професійному рівні він не виступав. Напередодні 21-річний форвард допоміг «Вересу» розгромити одеський «Чорноморець» і очолити турнірну таблицю Першої ліги.

Каштру хоче підписати в «Шахтар» гравця «Альянсу»

ФК Альянс. Владислав Шарай

«Екстрена інформація. За нашою інформацією, тренерський штаб ФК «Шахтар» вчора переглядав гру «Альянс» - «Агробізнес». Як нам стало відомо, головний тренер «гірників» Луїш Каштру був вражений грою нашого Владислава Шарая, через що клуби почали переговори про трансфер. Деталі будуть трохи пізніше», - сказано в заяві «Альянса» на офіційній сторінці в Facebook.

У нинішньому сезоні Шарай провів 18 матчів, відзначився двома забитими м'ячами і трьома асистами. Він може стати першим в історії футболістом, який вирвався з міста Ромни до табору «гірників».

Мірча Луческу покидає «Динамо Київ»

Getty Images/Global Images Ukraine. Мірча Луческу

Скориставшись паузою в чемпіонаті, наставник київського «Динамо» Мірча Луческу зробив візит на батьківщину. Як повідомляє румунське видання nogypsies.ro, після важких переговорів з керівництвом бухарестського «Динамо», фахівець вирішив прийняти пропозицію президента клубу, повідомляє телеграм-канал «White Blue Team | Динамо Київ».

У своїй заяві Луческу сказав: «Динамо Бухарест» – мій рідний клуб, який зараз переживає важкі часи, і тому я змушений покинути Україну й зробити все можливе, щоб врятувати його! Для «Динамо Київ» я і так зробив достатньо багато, тому залишаю клуб з чистою совістю. Хочу подякувати ультрас киян за підтримку. Вони – найкращі, в східній Європі, як мінімум!».

Бабатунде повернувся в «Кривбас»

«Сьогодні, 1 квітня, криворізький «Кривбас» щасливий представити вам новачка команди Міхеля Бабатунде. Ми раді вітати півзахисника марокканського клубу «Відад» в такому рідному для нього Кривому Розі.

«Я неймовірно радий стати частиною нової історії великого клубу. Вдвічі приємно, що це сталося в такий знаковий день», - заявив Міхель Бабатунде.

Раніше Міхель виступав у збірній Нігерії, а також в українських клубах: «Дніпро», «Волинь» і, звичайно ж, «Кривбас».

Від себе додамо, що Бабатунде виступав за «Кривбас» з 2011 по 2013 роки.

Перший казах в Серії А: Зайнутдінов став одноклубником Маліновського та Коваленка

Getty Images/Global Images Ukraine. Бахтієр Зайнутдінов (праворуч)

Півзахисник московського ЦСКА і збірної Казахстану з футболу Бахтієр Зайнутдінов продовжить кар'єру в чемпіонаті Італії, повідомляє кореспондент Vesti.kz.

За інформацією джерела, близького до ситуації, Зайнутдінов підписав контракт з «Аталантою», за яку виступають українські хавбеки Руслан Маліновський і Віктор Коваленко.

Угода 22-річного гравця з італійським клубом розрахована на п'ять років. Фінансові деталі угоди не уточнюються. Повідомлялося, що трансфер може коштувати сім-десять мільйонів євро.

Відомо, що цей сезон казахстанець дограє в ЦСКА, після чого відправиться в Італію. Портал Transfermarkt оцінює трансферну вартість футболіста в 3,5 мільйона євро.

Українська телеведуча «Шахтаря» переїжджає до Риму

 

 

Ведуча телеканалу Shakhtar TV Ольга Каленчук, яка є сестрою півзахисника «Вітебська» Максима Каленчука, переїжджає до Риму.

Дівчина попрощалася зі своєю українською аудиторією в своєму інстаграм-акаунті. Раніше Каленчук стала мегапопулярною в Італії після того, як донецький «Шахтар» на «Стадіо Олімпіко» програв «Ромі» (0:3) в першому матчі 1/8 фіналу Ліги Європи.

Після матчу на Instagram Ольги підписалися 50 тисяч італійців. Її порівнюють з найвідомішою італійською спортивною телеведучою Ділеттою Леоттою.

За інформацією Sport.ua, Каленчук буде працювати в «Ромі». У цьому трансфері зацікавлений особисто головний тренер Паулу Фонсека, який раніше тренував «гірників».

Нагадаємо, у Фонсеки вже є одна дружина з України. У вересні 2018-го він одружився на Катерині Остроушко, особистому прес-секретарі президента «Шахтаря» Ріната Ахметова.

Денис Шаховець
Оцініть матеріал
(199)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
solart1964
На спорт.юа каждая вторая тема - первоапрельская шутка. Круглый год))
source02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Pixelman
Про Селезнева даже не удивился, если бы было правдой, как раз его уровень)
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Barsa_che
На 1 апреля, можно было придумать и что то посмешнее.
Павел Рева
Ой шутники. У вас вся спина белая.
Istm
за Тростянець, Хачеріді та казахів вподобайка
Цвр Нтт
Если Миколенко действительно перейдет в Европейский клуб, это будет весомый вклад в будущее нашей сборной Украины по футболу.
Maksym Hoba
За Миколинка радий, там щонайменше 174 млн. має бути
Igor Игорь
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Igor Игорь
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alexey Antonenko
1 апреля надо переименовать на день Петросяна.
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Maksym Hoba
кращеб вигадали, що наші дятли Казахів обграли
Олег Мандрівник
Мельчают "шутки". Креатиффа всё меньше
Igor Игорь
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Mikolaynen
Miko-Mikolaynenom Finskiu FC Inter Tyrky zaiteresovalsy