Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 12 березня 2021, 03:32
30501
218

Потрапили до пастки «вовків». Шахтар провалив гру проти Роми в Римі

Колектив Луїша Каштру максимально ускладнив собі завдання перед матчем-відповіддю

| Оновлено 12 березня 2021, 03:32
30501
218
Потрапили до пастки «вовків». Шахтар провалив гру проти Роми в Римі
ФК Шахтар Донецьк

Матч «Шахтаря» з «Ромою» очікувався з великим інтересом як в Україні, так і в Італії. Головною інтригою, звичайно ж, було протистояння недавніх підопічних Паулу Фонсеки з його нинішньою командою. Адже пройшло лише трохи більше півтора роки з того часу, як португальський фахівець перебрався в «Рому», а його місце в «Шахтарі» зайняв інший тренер з Португалії Луїш Каштру.

Ще було цікаво подивитися, як зіграє проти гірників колишній футболіст донецького клубу Генріх Мхітарян, який вийшов у стартовому складі господарів поля. А ось один з кращих гравців «Роми» боснієць Едін Джеко залишився у запасі. Щодо гостей, то тут все було очікувано. Хіба що в центрі оборони знову з'явився Вітао, а Сергій Кривцов розпочав гру на лаві запасних.

У стартовий відрізок часу суперники обмінялися непоганими моментами. Спочатку на 5-й хвилині Тайсон зліва змістився в центр, обігрався з Мораесом і завдав щільного удару по воротах, але голкіпер римлян Лопес все контролював і забрав м'яч в руки. А за хвилину після розіграшу кутового Крістанте пробив головою в ближній нижній кут і тут вже свою майстерність продемонстрував Трубін, відбивши м'яч буквально з лінії воріт.

Далі до середини тайму зустріч проходила з невеликою ігровою перевагою італійців, проте до ударів справа не доходила ні у одних, ні у інших. Тим несподіваним трапився гол у ворота «Шахтаря» на 23-й хвилині. Все почалося з викидання ауту в центрі поля. М'яч був доставлений до Педро, а той відмінним пасом вивів на ударну позицію Пеллегріні. Капітан «Роми» все зробив майстерно. На швидкості вбіг до штрафного майданчика гірників і технічно пробив повз Трубіна, який кинувся йому у ноги, в сітку воріт.

Гості спробували відігратися на 27-й хвилині, коли Додо справа зробив націлену передачу в центр штрафного майданчика на Мораеса. Але того на мить випередив Лопес. А через три хвилини грубо помилився Трубін. Він невдало вибив м'яч прямо на Мхітаряна і той бив вже по порожніх воротах. На щастя для гірників м'яч полетів трохи вище поперечини. До речі, відразу після цього вірменський футболіст відчув себе недобре і попросив заміну.

Більше нічого того, що заслуговувало уваги, до перерви не сталося і команди вирушили відпочивати.

На самому початку другого тайму на 48-й хвилині на ударній позиції у «Шахтаря» опинився Тете. Бив він приблизно з лінії штрафного майданчика в дальній кут, але Лопес зумів перевести м'яч на кутовий. Ще за три хвилини той же Тете вдало прорвався по правому флангу, обіграв кількох захисників і пробив по воротах. М'яч зачепив ногу Манчіні і знову вилетів на кутовий.

На 63-й хвилині «Рома» ледь не збільшила рахунок. Ель-Шаараві, який щойно вийшов на заміну, після передачі з правого флангу опинився з м'ячем прямо перед Трубіним. Однак пробити як слід форварду господарів поля не вдалося і м'яч просто прикотився в руки воротарю гірників.

У «Шахтаря» хороший момент для взяття воріт був на 67-й хвилині. Це Ісмаїлі пробіг по лівому краю і від самої лицьової лінії встиг зробити передачу у воротарський майданчик. Мораес бив двічі з близької відстані, але обидва рази як слід не влучив по м'ячу.

А потім на 73-й хвилині гості пропустили другий гол у свої ворота. Ель-Шаараві отримав м'яч практично в центрі поля, пробіг з ним до штрафного майданчика суперників, легко обіграв Вітао і витончено перекинув м'яч через Трубіна. Міг Ель-Шаараві незабаром забити ще раз, однак воротар гірників перевів м'яч на кутовий.

На жаль, але третє взяття воріт «Шахтаря» було відкладено всього лише на кілька секунд. На 77-й хвилині після подачі з кута поля Манчіні виграв верхову боротьбу у Ісмаїлі і головою спрямував м'яч у сітку воріт. Це вже було схоже на розгром.

Сподіваючись забити хоча б один гол в цьому матчі, Луїш Каштру зробив всі п'ять замін. Але все було марно. «Рома» виграла 3:0 і зробила для себе хороший заділ перед матчем-відповіддю.

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Ліги Європи УЄФА. 1/8 фіналу. Перший матч.

«Рома» – «Шахтар» - 3:0

 Пеллегріні, 23, Ель-Шаараві, 73, Манчіні, 77

  Кумбулла, 53 – Алан Патрік, 58

«Рома»: Лопес – Крістанте, Кумбулла, Манчіні – Спінаццола (Б. Перес, 79), Діавара (Ібаньєс, 79), Вільяр, Карсдорп – Педро (Ель-Шаараві, 62), Пеллегріні (К. Перес, 79) – Мхітарян (Майораль, 34).

«Шахтар»: Трубін – Ісмаілі, Матвієнко, Вітао, Додо – Майкон – Тайсон (Соломон, 79), Алан Патрік (Судаков, 79), Марлос (Маркос Антоніо, 86), Тете (Коноплянка, 86) – Мораес (Дентіньо, 76).

Арбітр: Артур Мануель Соареш Діаш (Порту, Португалія).

Стадіон: «Стадіо Олімпіко» (Рим, Італія).

Удари (у площину): 10 (7) – 7 (4)
Кутові: 7 – 3
Оффсайди: 4 – 3.

РОМА-ШАХТАР.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 12°C

 
Оцініть матеріал
(70)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 218
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dd dent
Защита у шахты отсутствует напрочь, ну а шахтеры на ветках дк дотренделись и получили
Skillz
Эх, а был бы Иванов арбитром, можно было б все голы оффсайдом отменить
ManUtd
Можно попытаться запретить Роме играть на Stadio Olimpico, но это вряд ли прокатит
pont0017
Походу рано еще Шахтеру на такой уровень выходить, надо сначала Олимпик с Агробизнесом научиться честно обыгрывать.
VAD
Чего не хватило кротам?
Карманного судейки который отменяет голы соперников
А вообще это карма, чем больше они говна приносят в украинский футбол чем глубже они сами в нем окащыааются.
Болела
Одне й теж. Аталанта, Борусія, Рома, Інтер. Як тільки команди не йдуть в розмін з Шахтарем, більше варіантів не має. Та що там, Агро бізнес.
З таким атакуючим потенціалом створити два моменти за гру. Каштру - все. Я думаю.
Чергове дно.
Днепр Речка
Ну давай, расскажи мне, как Шахтер пройдет Рому.
pont0017
Я не считаю Рому сильной командой, но на фоне Шахтера они выглядели монстрами. Что хотели то и делали.
Семенец, Иванисеня @ Манчини СПАСИБО!
Как только кроты побежали спорить с арбитром - получили жёлтую. Выражения бразильских морд - как он посмел, паршивец эдакий
uta99
Проиграть можно по разному,но это....Патриотов Украины - бразильцев просто на хер.
VAD
Отскочили, там 5:0 минимум.
Скрипит сахтьорское очко...
Віталій Ткачук
А скільки було голослівних заяв від шахраїв: ..."ми гідні грати в фіналі ЛЄ і т.д". Як завжди пафосу багато, а коли дійде до справи - пшик.
UKRAINE FAN
Каштру аут. Не хватило яиц что бы усадить на лавку мертвых Тайсона,Марлоса,Мораеса!
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
pont0017
Кстати, посмотрите на гол с углового, частности, где находились игроки Ромы. Это по поводу блокировки вратаря и закрытия обзора.
Oleg Viktorovych
Это не игра, это сплошное мучение 😫
Віталій Ткачук
І що, допомогли шахті бразильці? Плакса вкотре вже зганьбився. Напевно забув, що тут не кишенькові судді.
андрей ильяшенко
- Скажите до свиданье 2му ЛЧ месту. Доигрались.
Darkness1984
Во втором тайме, шахтер не плохо смотрелся, были моменты.
Но второй гол, Ромы... Что делали защитники? Просто открыли коридор для нападающего...
Tristan
каштру-бесхребетный тренеришко...в который раз его команду имеют с крупным счетом,а он стоит,как тюфяк... после финального свистка показывают,как он идет быстрым шагом через все поле,не обращая,внимания на проходящих мимо игроков своей и чужой команды...подумалось, бежит напихать судьям за не назначенный на исмаили фол...но нет- оно спешило пожать судьям руки...что это было...гет аут повидло!