Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
|
11644
10

Іван ГЕЦКО: «Шевченко, досить експериментувати!»

Спеціаліст підбив підсумки нічиєї збірної України в матчі з Казахстаном (1:1)

Іван ГЕЦКО: «Шевченко, досить експериментувати!»
УАФ. Андрій Шевченко

Колишній нападник збірної України Іван Гецко прокоментував нічию української національної команди з Казахстаном (1:1) у межах відбору на ЧС-2022.

«Повне розчарування. Перш за все, хочу сказати Андрію Шевченку і його помічникам: досить експериментувати, у його підопічних не той рівень кваліфікації, щоб якісно переходити від однієї тактичної схеми на іншу. Необхідно зупинитися на одній-двох схемах і доводити їх до досконалості.

Вчора, на мій погляд, Андрій Шевченко знову не вгадав зі стартовим складом, зокрема, з перших хвилин потрібно було кинути в бій Олександра Зубкова. Та й, беручи до уваги, що казахи гратимуть другим номером, сміливо можна було зіграти в три захисники. Звичайно, знайдуться опоненти, які будуть стверджувати, що якби наші використали хоча б половину зі створених гольових моментів, то я б висловлювався інакше. Але в тому й річ, що рівень виконавської майстерності футболістів не дозволяє виграти на класі і досягати потрібного результату навіть у протистоянні з казахами. І якщо так і далі будемо «прогресувати», то проблеми у нас можуть виникнути навіть з представниками футбольних країн-карликів.

Що найбільше турбує, так це відсутність у збірній лідерів. Новий капітан Олександр Зінченко поки на цю роль не годиться. Швидше за все, через те, що в «Mанчестер Сіті» він роками, образно кажучи, на підтанцьовці і не вміє брати гру на себе. У кращому випадку, в збірній його потрібно використовувати в середній зоні, на лівому фланзі йому не вистачає швидкості і гострих продовжень.

Як і в попередньому матчі з фінами, у нас знову були проблеми в опорній зоні. Склалося враження, що під час відсутності Тараса Степаненка в збірній просто немає якісного гравця-руйнівника. Згадайте, скільки у нас виявилося на полі спостерігачів, коли казахи зрівнювали рахунок. Не виручив в тому епізоді і воротар Анатолій Трубін.

І на ще один момент хотілося б звернути увагу. Якщо раніше наша збірна, відкривши рахунок, утримувала здобуту перевагу, то зараз такої стійкості вже не вистачає. Та й взагалі склалося враження, що у вчорашньому матчі тільки Руслан Mаліновський чітко знав, що йому потрібно робити. Але ж один в полі не воїн.

На щастя, за винятком французів, всі інші команди в нашій підгрупі приблизно одного рівня, і ще не втрачений шанс зачепитися за друге місце. Тільки, повторюю, вистачить експериментувати зі складом, інакше до фінальної частини світового форуму в Катарі можна і не дістатися», — вважає Гецко.

Оцініть матеріал
(93)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Історичний сезон Жирони. Команда Циганкова і Довбика вийшла в ЛЧ
Футбол | 04 травня 2024, 21:36 18
Історичний сезон Жирони. Команда Циганкова і Довбика вийшла в ЛЧ

Циганков і Довбик були важливими гравцями суперуспішного сезону

У Ворскли новий бомбардир-рекордсмен
Футбол | 05 травня 2024, 01:32 0
У Ворскли новий бомбардир-рекордсмен

Руслан Степанюк забив 29-й м'яч в УПЛ у складі полтавців

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
andeka1968
Згоден, що Шева накосячив і зі складом і з тактикою. Три захисника вистачило би, а Рому треба було на вістрі атаки ставити, а не на фланг, Мораєса - під ним. Але, ми з Казахстаном грали, Карл!!! Цю команду потрібно було сліпими виносити при будь-якій тактиці! Хоть Трубіна вперед, а Мораєса в ворота, все одно МУСИЛИ ВИГРАВАТИ! На це вже неможливо було дивитись! Думаю, причина в непрофесіоналізмі деяких виконавців. Якби Зіна стільки втрат зробив в матчі Ман Сіті, то сів би на лавку на декілька місяців, а вчора косяки один за одним і пропустили після його обрізки. Їм треба зібратись і серйозно поговорити, випити, може морду один одному набити, але не може бути на полі такого пофігизма. Будуть злішими виходити, то і відповідальність буде, чого вчора не було.
Kevko
Класс игроков невысокий. Можно сказать - посредственный. "Схемами" здесь мало что можно достигнуть. Нужен дух, заряженность, атлетизм...
NM16071
Склад нашої збірної є дуже слабенький, і Зінченко і Малиновський, які є ніби то лідерами у збірній, у своїх клубах не є далеко ними, але згідна з коментарем, що стільки помилок і Малиновський і Зінченко, та й інші наробили, що то не вкладається ні в які ворота. І думаю, що це не лише ознака відсутності класу, але і безалаберність. І це було як у матчі із французами, так і з фінами, і казахами. Пас на 4-6 метрів точно не дати це щось з чимось, обрізок безліч. Цікавим було б якщо б хтось зробив нарізку з обрізок та елементарних помилок. А Зінченко весь час стріляв по горобцях.
І теж згідна, є один спосіб Україні боротися з кимось, фізика, виносливість, зарядженість на боротьбу. Зрозуміймо, що Шевченка виконавця, Реброва з його передачами у нас поки не намічається.
Lion
Ещё один специалист Зубкова с первых минут.....
syrkis-shybkis
В точку,особенно про Зинченко!
Александр Федько
Там же вроде в тренерский штаб вошел новый тактик и эксперт с Футболов, не так ли?) Может это он уже насоветовал?))
adidas777
Про Зубкаова это такая шутка была?
И про опорника совершенно не согласен, Сидорчук как раз сыграл очень хорошо с французвми и казахами.
turist86
27.03.2021
Андрій ШЕВЧЕНКО: «Зараз вже не час для експериментів»
https://sport.ua/uk/news/530853-andrey-shevchenko-seychas-uzhe-ne-vremya-dl
ya-eksperimentov
31.03.2021
Андрій Шевченко:
- Ми зараз будемо переглядати дуже багато гравців. Це стосується всіх ліній. Є ще кілька місяців для такої роботи. Будемо дивитися, будемо шукати.
https://sport.ua/uk/news/531452-shevchenko-kommentirovat-nechego-sozdaem-81
0-momentov-no-net-realizatsii
Валерій Сніжко
Як на мене, то я не розумію, про які експерименти іде мова? А от те що хизуються і тренери, і гравці бездарним тотальним володінням м'яча (70-80, то це сміх та й годі. Що з того володіння, якщо ані супер зірки збірної Малиновський і Зінченко не можуть влучити у ворота?! То яким чином може виникнути перемога? Хіба і фіни, і казахи мали б самі собі заштовхувати м'яча до воріт. Але ж такого не буває ... хіба в експерименті.
NeRoN69
как раз можно продолжить эксперименты, или у кого-то остались иллюзии что сможем даже заняв 2-е место пройти 2-х соперников в плей-офф?