Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 01 квітня 2021, 15:09
12850
9

Казахстанські ЗМІ: «Диво дивне. Сенсація! Красені!»

Sport.ua представляє огляд казахстанської преси після нічиєї в поєдинку Україна — Казахстан (1:1)

| Оновлено 01 квітня 2021, 15:09
12850
9
Казахстанські ЗМІ: «Диво дивне. Сенсація! Красені!»
Володимир Раснер, УАФ

У середу, 31 березня, в Києві відбувся поєдинок відбору на ЧС-2022, в якому збірна України зіграла внічию з національною командою Казахстану (1:1).

Незважаючи на те, що українці виглядали явними фаворитами протистояння, казахстанська команда не знітилася і зуміла здобути одне очко. Казахстанські ЗМІ не приховували радості — і мали на це повне право.

«Диво дивне. Збірна Казахстану відібрала очки в України у Києві», — радісно дивується казахстанське видання Sports.kz.

«Андрій Шевченко виставив відверто атакувальний склад із двома нападниками, і це давало результат у вигляді просто безлічі гольових моментів біля воріт Стаса Покатілова, тільки везіння допомогло казахстанцям уникнути розгрому ще в першому таймі, коли зумів забити лише Роман Яремчук. Талгат Байсуфінов у перерві зробив відразу три заміни, і це дало результат, Серікжан Мужиков дальнім ударом закрутив м'яч у сітку воріт Анатолія Трубіна. Господарі пішли в атаку, але нічого зробити не змогли. 1:1 — нічия.

Наступний матч на турнірі збірна Казахстану проведе 1 вересня вдома проти України.

Таким чином, збірна Казахстану набрала перше очко в нинішньому відбірковому циклі. Нагадаємо, в першому матчі казахстанські футболісти в Нур-Султані поступилися французам — 0:2. Що стосується збірної України, то вона всі три своїх матчі закінчила внічию із рахунком 1:1 — з Францією, Фінляндією, а ось тепер і з Казахстаном», — коротко розповідає про минулий матч Sports.kz.

«Думаю, наша розмова залишиться у роздягальні. Так, у нас були проблеми по першому тайму, і пов'язані вони, звичайно, з тим, що, коли мова йде про спарені ігри, то друга гра у нас не завжди вдало складається, беручи до уваги такі моменти, як відновлення, переїзди, часові пояси. Другий тайм показав, що можна все поміняти, якщо мати бажання. Потрібно міняти ментальність наших молодих футболістів. Все можливо, другий тайм це показав. Думаю, ми будемо над цим працювати, і хлопці будуть додавати», — цитує Sports.kz слова головного тренера збірної Казахстану Талгата Байсуфінова після матчу.

«Сенсація! Казахстан вирвав нічию з Україною — другою за силою командою в нашій групі», — радіє видання Prosports.kz.

«Матч у Києві команда Байсуфінова розпочала так само активно, як і з французами. Але якщо в домашньому матчі не було нічого, крім паніки Уго Льоріса, то на цей раз виходило створювати яскраві підходи. Запам'ятався удар у площину (несильний) від Абата Аймбетова і непоганий дальній постріл Серікжана Мужикова.

На жаль, активність казахстанців закінчилася вже до 15-ї хвилині. Після цього ініціативу перехопили господарі. Атаками «синьо-жовтих» керував капітан і гравець «Манчестер Сіті» Олександр Зінченко.

Стримувати Зіну і його партнерів на цьому фланзі повинен був Тимур Досмагамбетов. І протягом 20 хвилин захисник «Ордабаси» справлявся. Але потім почав припускатися помилок. Господарі відчули слабке місце і стали цілитися саме туди. І добилися свого — Досмагамбетов зробив серію помилок, яка призвела до голу в наші ворота. Спочатку латераль невдало віддав пас, вибивши в аут. Потім постарався виправитися і перехопити вкидання, але невдало вибив в центр прямо на суперника. Зінченко, який підхопив м'яч, видав Роману Яремчуку, який відкрився на фланзі, він вивернув стопу і відправив під дальню стійку — 1:0.

Після забитого м'яча українці втиснули гостей в їх половину поля. Команда Байсуфінова практично не переходила центр поля. Окремо варто виділити Стаса Покатілова, який впевнено підмінив Олександра Мокіна, який несподівано зник із заявки .

Після перерви казахстанці повторили тактику стартових хвилин. Різниця була лише в тому, що зараз українці відповідали атакою на атаку. Але завдяки Покатілову гості зберегли мінімальну перевагу, а потім скористалися вільними зонами в обороні України. Казахстанці перехопили м'яч, свіженький Ян Вороговський протягнув його до штрафного майданчика, віддав Азату Нургалієву, а той перевів на забутого захисниками Мужикова. І плеймейкер збірної Казахстану нагадав, що у нього пристойний удар — по стилю гол вийшов дуже схожим на м'яч Яремчука.

Після пропущеного Андрій Шевченко зробив подвійну заміну, і господарі побігли вперед. Казахстанці ще спробували спіймати суперників на контрвипаді, але Україна занадто розпалилася. Тепер тікати в атаки стало занадто небезпечно — Казахстан тільки оборонявся. Наші свіжі гравці надавали рух в центрі і на фланзі Зінченкв, лінія оборони справлялася з навісами, на які збилася збірна України, а Покатілов декілька разів по-справжньому врятував.

Непробивна оборона Казахстану змусила нервувати Шевченка. Наставник господарів шаленів на брівці, і його нервозність передалася команді. Особливо чутливим до впливу тренера виявився молодий Микола Шапаренко, який після невинного фолу вирішив поштовхатися із двометровим Сергієм Малим. Наставник збірної України зрозумів, чим це загрожує, і прибрав молодого таланта з поля.

Кінцівка матчу вийшла нервовою, але гольових моментів господарі так і не створили. Збірна Казахстану сенсаційно вириває нічию у другої команди групи D і заробляє очко в двох матчах із фаворитами», — пише про поєдинок Prosports.kz.

«Красені! Збірна Казахстану зіграла внічию з Україною і набрала перші очки у відборі ЧС-2022», — справедливо хвалить свою команду видання Vesti.kz.

«Збірна Казахстану з футболу зіграла внічию з Україною і набрала перші очки у відбірному турнірі чемпіонату світу 2022 року.

Зустріч у Києві завершилася з рахунком 1:1. Українці вийшли вперед на 20-й хвилині — гол забив Роман Яремчук, якому асистував капітан збірної України і футболіст «Манчестер Сіті» Олександр Зінченко.

У першому таймі футболісти збірної Казахстану заробили відразу три попередження, відзначилися Нурали Аліп (6-а хвилина), Айбол Абікен (36-а) і Серікжан Мужиков (43-я). А перед другим таймом Талгат Байсуфінов зробив одразу три заміни — на полі замість Тимура Досмагамбетова, Асхата Тагібергена і Айбола Абікена вийшли Марат Бистров, Рамазан Оразов і Ян Вороговський.

У підсумку це принесло слові плоди, і на 59-й хвилині збірна Казахстану зрівняла рахунок, а автором першого м'яча у відборі на ЧС-2022 став Серікжан Мужиков. Причому йому також асистував капітан — Азат Нургалієв.

Таким чином, Казахстан набрав перше очко після двох матчів, а Україна зіграла третю нічию з рахунком 1:1.

Варто відзначити, що перед матчем з'явилася інформація, що 39-річний голкіпер Олександр Мокін, який став найкращим гравцем зустрічі з Францією,  оголосив про завершення кар'єри у збірній Казахстану», — йдеться у матеріалі Vesti.kz.

Що ж, збірна Казахстану чесно заслужила всі похвали на свою адресу. Граючи на виїзді з потенційно сильнішим суперником, казахстанська команда зуміла не тільки забити гол у відповідь, але й утримати нічию. Навряд чи це очко допоможе збірній Казахстану вийти до фінальної частини ЧС-2022, але самоповаги додасть обов'язково.

У матеріалі використані фото УАФ

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі
Футбол | 03 травня 2024, 07:01 3
Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі

«Ліверпуль», незважаючи на втрату шансів на титул АПЛ, зумів виконати завдання мінімум

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Італія випередила Іспанію й вийшла на 2-ге місце
Футбол | 03 травня 2024, 23:59 0
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Італія випередила Іспанію й вийшла на 2-ге місце

Україна в рейтингу УЄФА зайняла остаточну 18-ту позицію

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Αἴᾱς
Казахи сегодня узнали и решили что это 1 апреля.
solart1964
НУ получился у казаха хороший удар. Один на всю игру. У нас такое же было в игре с испанцами. Никто от такого не застрахован. Проблема в том, что календарь из-за ковида идиотский. Две игры тяжело играть было раньше подряд, а сейчас - три. В втором тайме половина наших пешком ходила, а менять некем. Все эти 25 ударов в молоко - это результат накопившейся усталости в том числе.
padlo95
О боже, чудо... Будто с Французами в ничью сыграли
Empty
Одни нытики .. нет фанов .. не удивительно что в Польше на слабый чемп в разы больше болельщиков ходит чем у нас..
Вечно всем не довольны , так меняйте что-то , начиная с себя
Володимир Підвірний
Королевського ще не зняли.
dd dent
Чудо было у них в оппонентах, точнее форменное чепушило
Empty
И любители буяльского .. он заб л в етом сезоне 4 гола .. во всех турнирах ..ровно столько же забил Коваленко ... Ето для любителей игра забудется , результат останется .. вот вам статистика за сезон ..