Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 31 березня 2021, 19:48
3487
2

Україна - Казахстан. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного

Прогноз експерта на матч відбору на ЧС-2022

| Оновлено 31 березня 2021, 19:48
3487
2
Україна - Казахстан. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного
ФК Динамо. В'ячеслав Грозний

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний зробив прогноз на матч кваліфікації ЧС-2022 Україна - Казахстан.

«У футболі іноді трапляються такі моменти, як в матчі зі збірною Фінляндії. Коли ми все вже бачили в турнірній таблиці плюс три бали за цю гру, на жаль, суперник зрівняв рахунок. Не потрібно в цьому копатися і шукати крайніх, а також посипати голову попелом. Потрібно дивитися вперед! Є прислів'я про те, що розумні люди вчаться на чужих помилках. Але особисто я вважаю, що поки сам не допустиш помилку, то ти не зможеш внести корективи. Засновник Alibaba Group шановний Джек Ма, мільярдер, каже: «Помилка - це найкраще добриво для завтрашнього успіху». Добре, сидячи на дивані і ні за що не відповідаючи, критикувати, бурчати і бути всім незадоволеним. Тут багато розуму не треба. Більш правильним рішенням вважаю об'єднання всіх навколо збірної і віра в те, що наша команда буде грати у фінальній частині чемпіонату світу.

З казахським футболом я знайомий досить добре, тому що тренував три різні команди з Казахстану. Там, до речі, дуже толератность і шанобливо ставляться до України, як і у нас до Казахстану. Можу тільки позитивні слова сказати про взаємини України і Казахстану.

На мій погляд, футбол в Казахстані прогресує. Там розвивається інфраструктура, будуються поля, манежі, спорткомплекси і бази. Йде системна робота з підготовки молодих талантів.

Збірну Казахстану з 2020-го року очолює Талгат Байсуфінов з Павлодару, який є дуже амбітним фахівцем. Я знайомий з ним. Він привернув до національної команди групу молодих футболістів.

У 2012 році, коли я тренував «Тобол», Федерацією футболу Казахстану з метою підтримки молодих талантів був внесений до регламенту закон - два лімітчики до 21 року постійно повинні грати в основному складі. Цей крок був дуже хорошим і далекоглядним. Молоді футболісти виросли в рівні, дійшли до збірної і стали лідерами своїх команд. Молодці ті люди, які це реалізували.

З 2020 року казахські футболісти не є легіонерами в Росії, Вірменії, Киргизстані та Білорусі. Не випадково група казахстанських гравців поїхала в ці чемпіонати. Зокрема, Дмитро Шомко перейшов в «Ротор», Марат Бистров - в «Ахмат», Рамазан Оразов - в «Чайку», а Абат Аймбетов - в «Крила Рад». За вірменський «Лорі» виступає Тимур Рудосельський, а за білоруський «Енергетик-БГУ» Владислав Васильєв. Також в Бельгії кольори «Беєрсхота» захищає Ян Вороговський. Але не зможе допомогти Казахстану в зв'язку з травмою представник московського «ЦСКА» Бахтійор Зайнутдинов. Ми бачимо, що казахські футболісти їдуть в інші країни і там не є легіонерами. Це добре для збірної Казахстану.

Також з 2020 року в Казахстані було знижено державне фінансування клубів. Тому в Казахстані стало менше легіонерів. Але, в свою чергу, стало більше шансів у молодих талановитих гравців, які можуть себе проявити.

Але досвід гравців збірної України досить високий. Зінченко за «Ман Сіті» грає, Маліновський і Коваленко - за «Аталанту». Збірники «Динамо» і «Шахтаря» дійшли до 1/8 фіналу Ліги Європи. Яремчук - лідер «Гента», а Зубков - «Ференцвароша». Хлопці зі збірної України грають на високому рівні постійно. Хлопці зі збірної Казахстану йдуть до цього рівня, що цілком нормально.

Казахстан - організована і дисциплінована збірна, що має кваліфікованих футболістів. На них нічого не тисне на відміну від України. Казахстан буде пробувати грати розкуто і творчо.

Так, всі знають, як добре пресингує збірна України і як складно виходити з-під цього пресингу. Всі знають про стандарти збірної України, яка створює небезпеку біля воріт будь-якого суперника.

Звичайно, я, як громадянин України, бажаю перемоги всім нашим збірним у всіх матчах і у всіх турнірах. У Казахстані і Грузії, де я працював, мене зрозуміють. У той же час у всіх інших матчах збірної Казахстану в групі з іншими суперниками, окрім України, я бажаю успіхів і всього самого найкращого.

Сподіваюся, в матчі Україна - Казахстан ми подивимося справжнє видовище!», - сказав Грозний.

Матч Україна - Казахстан відбудеться 31-го березня. Початок зустрічі о 21:45.

Даний прогноз є думкою експерта і не гарантує виграшу в букмекерській конторі.
Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Не Судаков. Сабо назвав гравця збірної України, який переїде за кордон
Футбол | 25 квітня 2024, 18:34 10
Не Судаков. Сабо назвав гравця збірної України, який переїде за кордон

Екстренер «Динамо» розхвалив Володимира Бражка

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 22
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Al Zolo
если и тут не выиграют-то наверно нигде не выиграют