Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 29 березня 2021, 12:26
4857
8

Іван ГЕЦКО: «Фіни швидко довели, що українцям ще вчитися і вчитися»

Спеціаліст – про нічийний результат поєдинку збірної України з Фінляндією

| Оновлено 29 березня 2021, 12:26
4857
8
Іван ГЕЦКО: «Фіни швидко довели, що українцям ще вчитися і вчитися»
ФК Чорноморець. Іван Гецко

Колишній форвард збірної України Іван Гецко прокоментував нічию національної команди з Фінляндією (1:1) в домашньому матчі кваліфікації чемпіонату світу-2022.

«Якщо відверто, мене неприємно здивували висловлювання деяких експертів після стартового поєдинку Франція - Україна, коли пощастило не програти, що наша збірна повинна займати перше місце в своїй підгрупі. Одна справа стояти стіною біля своїх воріт і сподіватися на вдачу біля чужих, і зовсім інше - майстерністю доводити свою перевагу над черговим візаві, який приїхав до Києва, в першу чергу, не програти. Ось цієї майстерності й не вистачило. Тому, випереджаючи події, як би взагалі зачепитися за друге місце.

До речі, мене здивувало, що Андрій Шевченко знову, як і в Парижі взяв на озброєння тактичну схему з п'ятьма захисниками. З Францією все було зрозуміло - з чемпіонами світу важливо було подбати про надійний тил, особливо після 1:7 у нещодавньому спарингу. Але ж у вчорашньому поєдинку нашим потрібно було думати про атакуючі дії. Якраз конструктивізму, гнучкості в діях численної оборони я не помітив. Більш того, коли виникали вільні зони на нашій половині поля, то не було впевненості, що не припустимо.

Також мене вразило, що в стартовому складі був відсутній Микола Шапаренко. Якщо взяти до уваги, що вибули з ладу Андрій Ярмоленко та Віктор Циганков, з їхнім умінням зіграти нестандартно, то присутність на полі Шапаренка в такій ситуації була обов'язковою, враховуючи його креативність, мінімальну кількість втрат. І вчора Миколи, дійсно, дуже не вистачало.

Звичайно, прикро, що, відкривши рахунок в кінці матчу, наші хлопці не втримали перемогу, однак заради справедливості слід визнати, що фіни на нічию награли. Прикро тільки, що гості уникнули поразки після грубої помилки Віталія Миколенка. Навіть не віриться, що на такому рівні можна діяти так нерозважливо.

На жаль, після сенсації в Парижі, багато наших футболістів почали вважати себе помітними фігурами. Однак вони помилялися. Навіть фінська збірна, якій далеко до топових, швидко довела, що підопічним Андрія Шевченка ще вчитися і вчитися», - сказав Гецко.

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zata
Согласен. Вопрос не в результате. Вопрос в качестве футбола.
introvert
Все по делу.
umnuy2
точняк всё----они нас прижали после гола пипец и штанга и моменты....шева перемудрил что-то-есть состав ставь нахера менять полкоманды это же не сан-марино
zaza1986
Згоден. Ні Динамо К, ні Шахтар, основа збірної, не грають з 3 центральними захисниками, а тут за кілька днів Шевченко придумав навчити. Поставив Зубков, він напевно відносить чемпіонат Угорщини до топ-чемпіонатів. Про Шапаренка... слів не має, а от за Коваленка за сстанні 4-5 місяців, на кілька хвилин вийшов за Аталанту), то... (тут має місце набір нецензурної лексики).
P.S. Номінально, збірна грала з трьома лівими захисниками. (Зінченко тільки в збірній грає на іншій позиції). От і результат вийшов лівий.
introvert
И да, Миколенко неприятно поразил. У него был миллион вариантов сыграть верно, и только один ошибочный, но парень почему-то запаниковал и выбрал именно его. Затмение какое-то, не иначе.
stopor2016
Боса Герцоговина довела фінам , що їм ще вчитися та вчитися!
Bismuth
Надо им отомстить в хоккее!
AЛВ
Висновок грубої помилки Миколенко один,що він буде грати у Фінляндії.!!!