Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

28 березня 2021, 18:00
Трансляція
Формула 1
Гран-прі Бахрейну 2021. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 29 березня 2021, 12:33
5506
8

Хемілтон в епічній битві втримав Ферстаппена і виграв Гран-прі Бахрейну

Неймовірний пілотаж 7-разового чемпіона світу

| Оновлено 29 березня 2021, 12:33
5506
8
Хемілтон в епічній битві втримав Ферстаппена і виграв Гран-прі Бахрейну
Getty Images/Global Images Ukraine

Топ-10: Хемілтон, Ферстаппен, Боттас, Норріс, Перес, Леклер, Ріккардо, Сайнс, Цунода, Стролл

Очко за найшвидше коло: Валттері Боттас (Мерседес)

Перша гонка сезону Формули-1 в рамках Гран-прі Бахрейну обіцяла бути цікавою: Макс Ферстаппен на поулі, а за ним два Мерседеси. Льюїс Хемілтон не приховує, що Мерседес зараз відстає від Ред Булла по темпу, однак готовий нав'язати боротьбу. Та й Ферстаппен знову залишився сам, оскільки Серхіо Перес через проблеми з машиною був змушений стартувати з боксів.

І на старті Ферстаппен зберіг лідерство, за ним був Хемілтон, а в топ-3 піднявся Леклер, який випередив Боттаса. І на першому колі виїхав сейфіті-кар через аварію Мазепіна. На щастя, нічого такого серйозного, як було у Романа Грожана на минулому Гран-прі Бахрейну. На рестарті лідери зберегли свої позиції, а ми відзначимо Макларен. Норріс і Ріккардо були на 5-6 позиціях і активно погрожували Боттасу.

Ферстаппен з плином гонки утримував Хемілтона на дистанції 1,5-2 секунди, але відірватися не міг. Два боліди демонстрували приблизно рівний темп. Першим на піт-стоп поїхав Хемілтон, а ось Ферстаппен вирішив затриматися на трасі! І після свого пита Макс втратив 1-е місце, яке перехопив Хемілтон. Однак у Ферстаппена були більш швидкісні шини, але менш довговічні, так що нідерландцеві потрібно було все робити на трасі і обганяти Льюїса.

І Ферстаппен почав скорочувати відставання. З 7 секунд до 1,5, але Хемілтон поїхав на піт. Знову без боротьби на трасі. Макс повернув собі лідерство, а на піт поїхав Боттас. І механіки втратили 10 секунд, щоб зняти колесо. Знову проблеми у Мерседеса на піті в Бахрейні. В результаті Валттері втратив багато часу і повернувся без шансів на перемогу. В цей же час, на жаль, через технічні проблем зійшов Фернандо Алонсо.

Справжня гонка почалася після ще одного піту Ферстаппена. Макс пропустив Хемілтона вперед, але був на свіжій гумі і кинувся в погоню за 15 кіл до кінця. Ферстаппен, маючи і швидший болід, і свіжі шини, досить швидко скоротив відставання до 1 секунди. За 4 кола до кінця! Хоча варто сказати, Хемілтон здорово тримав темп, з огляду на проблеми з шинами.

В результаті Ферстаппен пройшов Хемілтона за три кола до кінця. Але Макс був змушений повернути суперникові позицію - нідерландець на обгоні виїхав за межі траси, що заборонено правилами. Після цього болід Ред Булла втратив свій момент і Ферстаппен не встиг пройти Хемілтона! Неймовірний пілотаж Льюїса, який показав весь свій клас і виграв важку гонку. Ось це початок сезону.
 

Серед інших результатів відзначимо високе 4-е місце Ландо Норріса. Відмінний пілотаж молодого британця. У топ-5 фінішував Серхіо Перес, який, нагадаємо, стартував в боксах. Крім того, в очках приїхав дебютант Юкі Цунода.

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 35
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владислав Антонов
Цікавий сезон має бути.
Однозначно за Ферстаппена Мерси уже набридли.
Maxcrimea10
На скоростных трассах мерс все еще немного сильнее быков, но когда много поворотов, у Макса все шансы на победу
scorpio16
Откровенно говоря , Ред Булл тут сами себя переиграли , было пару моментом где они на трассе перед питом передержали на несколько кругов .
Судя по первой гонке, у Мерседеса есть проблемы, которые придется решать по ходу сезона , Ред Булл если пилоты будут действовать без ошибок и с грамотной стратегией , то могут спокойно бороться за победу
Syslik
Ферстаппен жалуется что Льюис 4-мя колесами выехал из трасы.
Так же Ферстаппен на последних кругах: *выезжает за трасу 4-мя колесами*
ya_3
Ну не перевариваю я метиса Очень жаль, что Ферстаппена подвела команда, перемудрив с поздними пит-стопами. Но сезон обещает быть интересным, ведь ещё и новые имена появились - один Цунода чего стоит!
Денис Торопцев
Чудова гонка. Сезон буде цікавий. Сер Хемілтон - топ!!!!
brighi10
Красота)
Хочу 8 титул для Хэма вот в такой борьбе и на покой