Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
5294
0

Григорій СУРКІС: «Гармаш продемонстрував другу молодість»

Почесний член УЄФА - про матч з клубом з Румунії

Григорій СУРКІС: «Гармаш продемонстрував другу молодість»
ФК Динамо Київ. Григорій Суркіс

Почесний член УЄФА Григорій Суркіс розповів про допомогу київського клубу бухарестському «Динамо», а також поділився враженнями від гри київської молоді.

- Григорію Михайловичу, можна сказати, що сьогодні розпочалася дружба між київським та бухарестським «Динамо»?
- Я би сказав, що не сьогодні. Вона почалася з підписання контракту паном Луческу. Усі розуміли, що «Динамо» Бухарест та Мірча Луческу мають тісний зв’язок. Тому на прохання Луческу допомогти клубу, який перебуває у тяжкому фінансовому стані, ми зробили все можливе для того, аби цей матч відбувся і, завдяки підтримці своїх палких прихильників, бухарестський клуб зібрав кошти, аби продовжити своє футбольне життя.

- Якою була основа мета проведення матчу?
- Насамперед, це благодійний матч. По друге, це свідчення того, що починається новий період дружби між двома клубами. По-третє – це можливість продемонструвати, що попри те, що на сьогодні більшість гравців перебувають у збірних, національних та молодіжній, у «Динамо» є надійний резерв. Я маю на увазі тих гравців, які грали у другому таймі. Це молодь, перспектива, майбутнє київського «Динамо». Але і ті гравці, які не були залучені до своїх збірних, на мою думку, продемонстрували пристойний футбол. Вони заслуговують на подяку за сьогоднішній матч. Той самий Гармаш продемонстрував другу молодість.

- Гра кого з молодих гравців вас сьогодні вразила найбільше?
- Скажу відверто – кожен із гравців, які були на футбольному полі у другому таймі, а в кінці гри у складі було 11 молодих гравців. Важко когось одного виділити. Не наважусь цього зробити. Але думаю, це не моє завдання, а завдання пана Луческу.

- Моргун догравав із капітанською пов’язкою… Сьогоднішній матч був чудовою нагодою проявити себе для молоді?
- Гадаю, не стільки проявити, скільки відчути, що вони можуть у найближчому майбутньому бути залученими не тільки для тренувань в основній командні, як Вікентій та Назарій Волошини, Ванат, той самий Моргун… До речі, хочу наголосити на тому, що Михайло Михайлов, який працює десятки років у київському «Динамо», і відчувається, що років п’ятдесят у нас був один воротар – Олександр Шовковський... Так от, зараз навіть важко уявити, що Михайлов почне робити так, щоб наступний воротар став би настільки ж надійним, наскільки був надійним Сашко.

Уся ця молода поросль надихає на хороше майбутнє, насамперед, для них самих. Важливо те, як вони будуть ставитися до тренувань, до свого ставлення та поведінки в побуті, чи будуть вони порушувати режим. На сьогодні існує багато речей, яких не було в нашому поколінні – це технології, гаджети, різні ігри. А у нас це були лише футбол, кіно і доміно. А нове покоління має зрозуміти, при всьому тому, що світ розвивається в іншому напрямі, що футбольне життя недовге. Якщо ти хочеш втілити в життя свою футбольну мрію, маєш належним чином ставитися до свого побуту.

- З точки зору вболівальника, ви сьогодні отримали задоволення від футболу?
- Скажу відверто, так хочеться, щоб стадіони нарешті були заповнені вболівальниками. Справжніми вболівальниками, які люблять футбол, підтримують команду. До речі, уболівальники за парканом сьогодні підтримували команду, і це теж надихало наших хлопців. Нехай уболівальників було небагато. Мені хочеться, щоб те задоволення, яке отримали сьогодні люди, яким пощастило знаходитися в чаші стадіону, невдовзі відчули й уболівальники на трибунах. І від цього відчуття щастя буде ще більшим.

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Друга зірка завдовжки в 58 років
Футбол | 24 квітня 2024, 13:07 0
Друга зірка завдовжки в 58 років

Оглядач Sport.ua Валерій Василенко – про ювілейне скудетто «Інтера»

Куртуа розповів, коли повернеться у стрій і висловився про Луніна
Футбол | 23 квітня 2024, 20:17 0
Куртуа розповів, коли повернеться у стрій і висловився про Луніна

Бельгієць розповів, що нікуди не поспішає

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.