Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 25 березня 2021, 14:46
108659
74

Французькі ЗМІ: «Україна розчарувала, але удача була на її боці»

Sport.ua представляє огляд французької преси після нічиєї в поєдинку Франції з Україною (1:1)

| Оновлено 25 березня 2021, 14:46
108659
74
Французькі ЗМІ: «Україна розчарувала, але удача була на її боці»
Getty Images/Global Images Ukraine

У середу, 24 березня, збірна України на виїзді зіграла внічию з національною командою Франції (1:1) в поєдинку першого туру відбору на ЧС-2022.

Подив і нерозуміння. Саме так можна коротко описати реакцію французької преси на підсумок матчу. Адже зовсім недавно Франція розбила Україну з астрономічним рахунком 7:1, нехай і в товариському поєдинку.

«Нестравний старт. Україна стримала «синіх» у домашньому матчі кваліфікації на ЧС-2022», — говорить незадоволений заголовок авторитетного видання L'Équipe.

«Не дивлячись на ранішнє (але цілком заслужене) відкриття рахунку Антуаном Грізманном на 19-й хвилині, потім «сині» розвалилися і пропустили автогол від Кімпембе на 57-й хвилині, зігравши внічию з Україною (1:1) в першому матчі кваліфікації на ЧС -2022.

Порка, яку «сині» влаштували Україні в товариському матчі 7 жовтня (7:1), здавалося, знаходиться на відстані декількох світлових років. Тому що на цей раз в першому матчі відбору на ЧС-2022 все закінчилося нічиєю 1:1.

Але збірна Франції могла розраховувати на позитивний результат протистояння. Атакували Мбаппе і Жиру, а рахунок чудовим ударом лівою ногою відкрив Антуан Грізманн на 19-й хвилині. Грізманн зловив м'яч після невдалого відскоку від спини Зінченка, незважаючи на підозріло схожу на офсайд позицію Павара (в матчі не використовувався VAR). Вже на 21-й хвилині Мбаппе цілком міг зробити рахунок 2:0, Коман претендував на пенальті після контакту з Бущаном, відмінна можливість пробити головою була у Жиру.

Але поступово французи впали у сплячку. І українці скористалися своєю можливістю зрівняти рахунок. Після удару Сидорчука з-за меж штрафного м'яч у свої ворота зрізав невдаха Кімпембе.

Потім Дідьє Дешам вніс кілька змін: Погба та Дембеле замінили Жиру і Комана, а потім Марсьяль вийшов замість дуже втомленого Кіліана Мбаппе. Однак, якщо не брати до уваги удар Лукаса Ернандеса, «сині» не створили нічого небезпечного.

В одинадцяти протистояннях між Францією і Україною це четверта нічия (перша з рахунком 1:1 після двох 0:0 і 2:2) при шести перемогах «синіх» і всього одній поразці», — пише L'Équipe.

Видання не обійшло увагою і головного антигероя матчу в складі збірної Франції — 25-річного захисника ПСЖ Преснеля Кімпембе.

«Суддя трохи більше прискіпливий, ніж пан Штілер, міг би призначити пенальті за підкат проти Яремчука на 43-й хвилині. У підсумку, Кімпембе забив у свої ворота, коли постав на шляху м'яча після удару Сидорчука, який навіть не влучив би у ворота. Надзвичайно поганий вечір для Кімпембе», — додає L'Équipe.

«Сині» розчарували...

Після гарного першого тайму і відмінного голу Грізманна французи вийшли без особливого настрою. Українці скористалися можливістю зрівняти рахунок в матчі, автоголом відзначився Кімпембе», — йдеться в заголовку прославленого видання France Football.

«Судячи з усього, збірна Франції — дволика команда. Саме це вона довела в середу ввечері на стадіоні «Стад де Франс». Матч вийшов гранично далеким від останнього візиту сюди збірної України, коли «синьо-жовті», постраждалі від коронавірусу, програли з рахунком 1:7. Однак здавалося, що і на цей раз у підопічних Андрія Шевченка буде непростий вечір, особливо після перших хвилин. Захист української команди був збитий з пантелику різкими ривками Кінгслі Комана, який перегравав Миколу Матвієнка.

Факт залишається фактом: господарі відверто зловживали своєю перевагою над українцями. Вони були краще і на папері, і на полі... Але другий тайм потрібно було зіграти так само, як і перший. Тому що в перші 45 хвилин збірна Франції виглядала цілком привабливо. Оборону господарів тільки злегка потривожив удар Миколенка на 37-й хвилині. Дуже активно підключалися до атак захисники Лукас Ернандес і Павар.

Все це вилилося в гол Грізманна. Невдалий винос Сергія Кривцова головою і пізня підстраховка Сергія Сидорчука залишили достатньо простору для бомбардира «Барселони», який завдав чудовий удар у верхній кут воріт Бущана. У «синіх» були і ще моменти, зокрема удар Жиру, але чогось не вистачало, щоб їх реалізувати.

Після перерви гра збірної Франції разюче змінилася. «Сині» грали пасивно, чим Україна і скористалася. Після рідкісного невдалого виносу у виконанні Н'Голо Канте м'яч підхопив Олександр Караваєв і прострілив на вдалого Сергія Сидорчука. Футболістові дуже пощастило, тому що м'яч після його удару влучив у Кімпембе і різко змінив траєкторію польоту. На 57-й хвилині рахунок став 1:1. Не зумівши на це зреагувати, «сині» втратили чудову нагоду з перемоги стартувати у відборі на ЧС-2022. Сподіваємося, цей матч стане для збірної Франції вакциною від вірусу самозаспокоєння.

Найкращий гравець збірної Франції в матчі — Грізманн. Найгірший — Мбаппе», — розповідає про поєдинок France Football.

«Сині», яких ми не очікували

Несмачна і нудна, збірна Франції вже втратила два очки на старті відбору на ЧС-2022. Наступні два поєдинки будуть повинні виправити цей казус», — дивується видання Le Parisien.

«Збірна Франції мала десять хороших хвилин — між ударом Олів'є Жиру на 10-й хвилині зустрічі до гола Антуана Грізманна на 19-й. Незважаючи на мінімальну перевагу господарів, опоненти не несли серйозної загрози. Україна розчарувала, але удача була на її боці — м'яч, який летів повз ворота, влучив у невдачливого Кімпембе, який і зробив рахунок 1:1 на 57-й хвилині зустрічі. В Уго Льоріса був один з найбільш спокійних вечорів, якщо порахувати кожен з його 121-го матчів за збірну, але він все одно пропустив.

«Барселоні» доведеться змиритися: Грізманн працює в Каталонії, час від часу допомагає команді, забиваючи по 8 голів у чемпіонаті, але його справжнім клубом залишається збірна Франції. Це та команда, де він відчуває себе невимушено, сп'янілий від своєї свободи, своїх переміщень, своїх функцій. Він забив ще один важливий гол, м'яч влетів у верхній кут воріт українського голкіпера.

У другому таймі виділявся тільки Н'Голо Канте, але ми ж не можемо його клонувати. Щоб сподіватися на кращий результат, треба було б ще десять таких, як він», — вважає Le Parisien.

Французькі ЗМІ вкрай незадоволені пасивністю своєї команди у другому таймі, але при цьому вони дуже скупі на похвали на адресу збірної України.

У матеріалі використані фото Павла Кубанова (УАФ).

Оцініть матеріал
(354)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тренер збірної України U-17 визначив заявку на Євро
Футбол | 03 травня 2024, 09:05 3
Тренер збірної України U-17 визначив заявку на Євро

Наставник юнацької збірної України Юрій Мороз визначився з заявкою на Євро U-17

Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна
Футбол | 03 травня 2024, 12:33 0
Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна

«Манчестер Юнайтед» націлився на українського воротаря

Коментарі 74
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pont0017
Французам надо помнить, что гол они забили из офсайда, и радоваться ничейному результату.
Paha_Dnipro
Спросите у французского ТВ, почему они момент с попаданием мяча в руку француза ниразу в повторе не показали?!
Сергій Лаврик
Нехай Україна завжди так розчаровує своїх суперників!)
AgroZaryaRomaLviv
Про підкат Яремчука і ймовірний пенальті на 43 хв, вони згадали, а як м'яч потрапив у руку французькому гравцеві так не написали, ну зрозуміло загалом, але то все вже історія
kravets_2010
Не фортануло французам, хоча по грі вони і не були на голову сильніше за нашу збірну. Спрацювала тактика Шевченка із багатьма оборонцями. Бажаю успіхів збіірній у наступних матчах.
zzg77
Вот почему нас боялась сборная Швейцарии!!!
NM16071
Не вистачало Циганкова, такі матчі для нього. В усякому разі Караваєв мав кілька нагод втекти в контратаку, якщо б ці нагоди мав Циганков, Французи могли витягнути ще не один м'яч. Але і так добре.
GrzegorzBrzeczyszczykiewicz
Вдумайтесь, за последние полтора года мы обыграли действующих чемпионов Европы, одну из сильнейших команд в мире - испанцев, и сыграли вничью с чемпионами мира на их поле. Будущее нашей сборной выглядит довольно многообещающе
osso
Франция вообще не воспринимают Украину как соперника. Французская пресса тому пример. " Украине тупо повезло" , " мы раслабились и потому потеряли 2 очка". Самоувереная петушня!
Alexsandr B
Ахах) Серьёзно? А то что французы с вне игры забили и момонет с попаданием в руку вообще не показали...скажите спасибо что не проиграли судье
Graider
Зіграли як Італія. На відбій не били, грали через пас. Це те, що і було треба
Robert Monroe
Кого розчарувала - Францію? Так це факт.
adidas777
Естественно мы их разочаровали!
Не дали себя обыграть!
А если учесть их левый гол и пенальти не поставленный в их ворота.
То французы должны спасибо сказать, за ничейный результат.
Луганчанин
А мне вот что интересно. Французская трансляция не показала ни один повтор спорных моментов в атаке украинской стороны. Очень хотелось бы посмотреть подкат на Яремчуке и игру рукой французов. Как по мне просто наплевательское отношение. Нужно в ответном поединке нашим такую же трансляцию организовать. Дабы впредь неповадно было!!!
Turnok
Ах как хотят французские СМИ "отмазать" свою сборную. А разве Франция не разочаровала?
Муґунот Уух
ага, розчарувала - не дала французам набрати 3 очка
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Turnok
Ах как хотят французские СМИ "отмазать" свою сборную. А разве Франция не разочаровала?
grig
Наглые эти французы. Пусть радуются, что нам засчитали их гол с офсайдом. А то если бы по правилам - было бы 0:1.
DKTheBest2
А чому у відповідь не написати статтю, що Франція нічого не показала, Мбаппе наші захисники з'їли і він нічого не зміг показати і безславно пішов з поля? Гол Грізмана, хоч і чудовий, але був забитий після помилки арбітрів, які мали фіксувати оіфсайд у гравця французськоі збірної за мить до пасу на Грізмана. І в цілому французам повезло, що за допомогою арбітрів вони змогли зіграти в нічию. А ще написати, що в Україні порвемо ту Францію.
Хай нервують. 😁