Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 24 березня 2021, 19:59
516
0

Сергій КОНОВАЛОВ: «Нічия з Францією була б прийнятним результатом»

Екс-гравець збірної України - про матч проти Франції

| Оновлено 24 березня 2021, 19:59
516
0
Сергій КОНОВАЛОВ: «Нічия з Францією була б прийнятним результатом»
Sport.ua. Сергій Коновалов

Колишній гравець збірної України Сергій Коновалов поділився очікуваннями від матчу відбору на ЧС-2022 проти Франції (24 березня):

- Нашій збірній доведеться грати проти потужного суперника, знову чемпіонів світу, який проповідує атакуючий футбол, тим більше граючи вдома. Все навантаження ляже на оборону, особливо на пару центральних захисників. І тут викликає занепокоєння, що з сильними командами наші гравці виглядають непереконливо. Це ми бачили в Лізі Європи, коли в двох матчах проти «Вільярреала» Забарний і Сирота програли все, що можна, і з їхньої зони забивали голи. Те ж можна сказати і про Кривцова з Матвієнком в матчі з «Ромою», їхня гра викликала багато запитань. Проблема для наставника збірної?
- Є таке, і це правильно підмічено. Якщо «Шахтар» у матчі-відповіді більш-менш намагався показати гру і зачепитися за нічию, то «Динамо» практично нічим не здивувало, і вилізли назовні глобальні проблеми в обороні. І це є больовою точкою не тільки для клубів, але і збірної, і природно для тренерського штабу. Може вони знайдуть якесь альтернативне рішення для центральних захисників наших провідних двох команд. На сьогоднішній день цю проблему видно навіть не фахівцям. І з таким суперником, як Франція, доведеться ущільнювати центральну зону, може, навіть за рахунок опорного півзахисника, який буде грати нижче, більше діючи у відборі м'яча в допомогу двом центральним захисникам.

- Таким безцінним гравцем міг бути Степаненко, але він травмований.
- І це питання для головного тренера, на кому зупинить свій вибір? Якщо з атакою у нас начебто все нормально, то з обороною головний біль для тренерського штабу. Збірна це не «Шахтар» і не «Динамо», а сукупність гравців, багато з яких виступають в топових зарубіжних чемпіонатах, і вони можуть становити кістяк для команди. І тут найголовніше, щоб хлопці забули, що вони грають за «Шахтар», «Динамо», «Манчестер Сіті» або «Аталанту». Це національна збірна, і вони повинні вміти переключатися на іншу хвилю.

- Чи не буде тяжіти на гравців недавня поразка 1:7 в контрольному матчі?
- Вони повинні були давно забути цю гру, зробити висновки і йти далі. Нехай краще згадують приємні моменти, як наприклад, після цієї поразки змогли зібратися і в Києві обіграти не менше грізного суперника, збірну Іспанії. Потрібно готуватися на позитиві!

- І на який результат може розраховувати наша збірна?
- Потрібно завжди відштовхуватися від гіршого, і сподіватися на краще. Спочатку потрібно побудувати так гру, щоб не пропустити. Буде важко, але що може бути краще сильного суперника, на тлі якого є можливість перевірити свої можливості і претензії на майбутнє. Нічийний результат був би прийнятним результатом. Побажаємо нашим хлопцям хорошої гри і позитивного результату. Чекаємо цікавого футболу.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тен Хаг – на вихід? Ман Юнайтед зазнав ганебної поразки від Крістал Пелас
Футбол | 06 травня 2024, 23:59 7
Тен Хаг – на вихід? Ман Юнайтед зазнав ганебної поразки від Крістал Пелас

«Орли» розгромили «червоних дияволів» з рахунком 4:0 у 36-му турі АПЛ

Турнірна таблиця УПЛ. Яка ситуація перед Класіко між Шахтарем та Динамо
Футбол | 06 травня 2024, 06:30 1
Турнірна таблиця УПЛ. Яка ситуація перед Класіко між Шахтарем та Динамо

Гірники гарантували собі місце у кваліфікації Ліги чемпіонів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.