Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 24 березня 2021, 00:30
8264
24

Андрій ШЕВЧЕНКО: «Після 1:7 з Францією зробили висновки»

Головний тренер збірної України - про початок відбору ЧС-2022

| Оновлено 24 березня 2021, 00:30
8264
24
Андрій ШЕВЧЕНКО: «Після 1:7 з Францією зробили висновки»
УАФ. Андрій Шевченко

Наставник збірної України Андрій Шевченко відповів на запитання журналістів перед початком відбору ЧС-2022.
 
- Ви розповідали, що Макс Кілман знаходиться в процесі отримання громадянства. Вчора з'явилася інформація, що навіть якщо він отримає паспорт, то у нього не буде можливості грати за збірну України через те, що він заграний за збірну Англії з футзалу. Це правдива інформація?
- Зараз ми зробили запит у ФІФА, чекаємо відповіді. Запит стосується його виступів за національну збірну Англії з футзалу. Коли буде більш-менш точна інформація, тоді вже ми все розповімо. Але такий запит ми зробили.
 
- З'явилася новина про те, що Степаненко не зможе зіграти на чемпіонаті Європи через травму коліна. Можете якось підтвердити або спростувати?
- Я спілкувався з Тарасом і з лікарем «Шахтаря» два тижні тому. Йому робили певні процедури, стан гравця стабільний. Я теж трохи здивувався інформації, яка з'явилася. Думаю, що якщо його коліно добре відреагує на ті фізичні навантаження, які він буде отримувати, то Тарас буде готовий зіграти з командою. У мене є інформація, що у нього зараз все добре.
 
- Яким чином ваша команда буде грати завтра? Чи були зроблені висновки після результату (1:7 - прим.), який ви отримали в попередньому матчі в жовтні минулого року? Чи є проблеми зі складом?
- Висновки були зроблені. В першу чергу, ми граємо офіційний матч. Це абсолютно інша концентрація. Ми знаємо силу французької збірної. Я поважаю цю команду, тренера, гравців. Вони не просто так стали чемпіонами світу. Ми серйозно готуємося до цього матчу, у нас є план на гру. Що стосується складу, у нас є втрати, кілька травмованих футболістів: Степаненко, Циганков, Бесєдін. Це гравці, на яких ми розраховували, але у зв'язку з травмами вони не зіграють. Під питанням буде участь Андрія Ярмоленка.
 
Незважаючи на це команда готується. У нас є певні задумки. На жаль, дуже мало часу. Ми виходимо з ситуації, що перший раз ми граємо три офіційні ігри. Тому в цьому теж є складність. Але сьогодні ввечері ми з хорошим настроєм вилітаємо і буде готуватися до завтрашнього матчу.
 
- «Динамо» і «Шахтар» вилетіли з єврокубків, донеччани ще й програли в чемпіонаті «Львову». Як ви оцінюєте моральний і функціональний стан гравців після таких невдач?
- Коли гравці приїжджають з клубів до національної команди, вони повинні відразу ж забувати свої попередні ігри, будь вони вдалі або невдалі. Це зовсім інший рівень, зовсім інша концентрація. Тут гравці зобов'язані перебудовуватися. Як би не було добре чи погано у них в клубах, тут зовсім інша історія. Сподіваюся, що гравці прислухаються до моїх слів і вони розуміють, які тут вимоги. Сподіваюся, що вони будуть готові на ці три офіційні ігри.
 
Останні два тижні для українського футболу були не зовсім приємними. Є певний спад, особливо у лідерів, судячи з останніх ігор. Думаю, що це тимчасова річ, що гравці перебудуються, будуть готові насамперед психологічно до трьох дуже важливих ігор національної команди.

— Андрій Пятов і Андрій Лунін не грають за клуб. Анатолій Трубін виступає за «Шахтар», Георгій Бущан мав деякі труднощі в жовтневому матчі з Францією. Хто з них буде грати завтра?
— Я повинен прийняти рішення, ймовірно, завтра, перед грою. Якщо ми повернемося до товариського поєдинку в жовтні, то нашому голкіперу не пощастило. Це була перша гра для Бущана за збірну. Але він може виступати по-іншому. У даній ситуації в мене є великий вибір серед воротарів», - сказав Шевченко.

До кінця березня збірна України зіграє проти Франції (24 на виїзді), Фінляндії (28 вдома) і Казахстану (31 вдома).

Оцініть матеріал
(51)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Динамо – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 18 травня 2024, 02:30 17
Динамо – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Майбутня гра вже не має турнірного значення, але перемогти намагатимуться обидві команди

Ф'юрі зізнався, чому відмовився проводити дуель поглядів з Усиком
Бокс | 17 травня 2024, 06:31 6
Ф'юрі зізнався, чому відмовився проводити дуель поглядів з Усиком

Бій за титул абсолютного чемпіона світу відбудеться в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія)

Коментарі 24
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
olex.mykhailov
Якщо грамотно сядуть в захист то можуть і на нічию розраховувати! Хотілося б перемоги,але в це мало віриться! Бажаю збірній в трьох матчах взяти 7 очок
uge-madrid
Можете мене закидати камінням,але якщо ми "влетимо" не більше ніж у 2 м'ячи,то буде норм.
Trasher311987
Получается в наличие есть коноплянка Зубков Марлос
Из вингеров на чемпионов мира.
Бедный наш вратарь.
umnuy2
ничего нам не светит с францией-а вот других надо перчить
Bismuth
Худшее время для таких игр.
Одни в унынии, другие уже пьют шампанское мысленно, третьим - абы отметиться, четвёртые в лазарете, и может быть по стратегическим задачам клуба, и тд...
Век воли не видать.
Как только французские 2:0, так сразу иду спать
Vsegda_Za_Metall (Finland)
После 7-1 Шева сделал выводы и сумел перестроить атакующую игру сборной в защитную. Мы неплохо сражались в Лиге Наций и именно благодаря французскому уроку имели все шансы остаться в Лиге А. Но Швейцарцы такие кантоны!
Франция сильная - это факт, Мбапе, Бензема... они ошибок не простят и сдержать их будет очень и очень сложно. Не думаю, что сможем выиграть, но мяч круглый-поле ровное.
Удачи нашей сборной!!!
Remark
Ща накинутся на меня "истинные" патриоты, но я думаю опять разгром!
Франция сейчас просто машина.
Виктор Алтухов
Если отбросить главную проблему сборной - самого Шевченко, то, дальше, проблема голкипера: Бущан - вратарь, предрасположенный к ошибкам, Трубин слаб, и это продемонстрировала игра со Львовом, где 2 мяча - его, Лунин - без практики, Ризник, как я понимаю, хоть и лучший из всех, но его не поставит простоватый Шевченко, да и он, в последних играх, стал ошибаться. Есть другие, типа кипера Колоса, но их Шевченко и его высокопородистый штаб, не знают и не пытаются знать. Поставит Бущана и тот пару, как минимум, своих бабочек, поймает.
Михаил Степанов
Ага, ждем всего то 0-3
Igor Krasnenko
пропустять на гол меньше? чи 5 воротарів буде міняти кожні 15 хвилин
pavelka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей Журавко
Да всё нормально будет.С Францией ничья и две победы.Все сборные будут только вкатываться в отбор, так что шансы на успех неплохие.
MaҜs7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
MaҜs7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил