Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 березня 2021, 20:12
16673
2

Демарш Тайсона, поразка Шахтаря, Маріуполь вдома, пророцтво Гармаша

Найцікавіші події 19-го туру УПЛ – в нашому традиційному огляді

| Оновлено 22 березня 2021, 20:12
16673
2
Демарш Тайсона, поразка Шахтаря, Маріуполь вдома, пророцтво Гармаша
СК Дніпро-1

Головна сенсація туру - поразка «Шахтаря» в Харкові від аутсайдера «Львова». У паралельному поєдинку «Динамо» розгромило «Рух» і зміцнилося на першому місці в таблиці. Тепер перевага команди Луческу над командою Каштру обчислюється сімома балами. Осічкою поки що чинного чемпіона не змогла скористатися «Зоря», яка могла наблизитися до «гірників» впритул в разі перемоги в Ковалівці. Але підопічні Скрипника поступилися «Колосу». Програла в цьому турі і «Десна», пропустивши на четверту позицію «Ворсклу».

Цифри і факти. Найважливіші події 19-го туру УПЛ

Дебют туру

Більше року «Маріуполь» не проводив в чемпіонаті країни домашні матчі на своїй арені через реконструкцію газону. І ось нарешті в 19 турі приазовці провели в рідних стінах перший домашній поєдинок сезону. Однак на підсумковому результаті проти «Минаю» цей факт мало позначився: нульова нічия. Та й якість газону явно залишала бажати кращого. «Поле не готове зараз, щоб грати в швидкий, комбінаційний футбол. Потрібен час для газону, щоб він зміцнів, а то зовсім пісок», - ось таку оцінку «реконструйованому» полю дав головний тренер «Маріуполя» Остап Маркевич.


Фото - ФК Маріуполь

Рука туру

Гра в Маріуполі не була багатою на небезпечні моменти. Тому не дивно, що зустріч «Маріуполя» і «Миная» завершилася нульовою нічиєю. Найбільш резонансний момент в матчі трапився на останніх секундах гри, коли м'яч в штрафному майданчику гостей влучив у руку захиснику «Миная» Маємбе. Арбітр Абдула мав всі підстави призначити пенальті, але не зафіксував порушення правил. ВАРу на матчі не було.

Гість туру

На грі «Маріуполь» - «Минай» був присутній голова Комітету збірних УАФ і за «сумісництвом» батько головного тренера маріупольців Остапа Маркевича - Мирон Маркевич. Причому не тільки на самому поєдинку, але і, за чутками, Мирон Богданович заглянув на тренувальне заняття. Навіщо? Ось як цю подію прокоментував Маркевич-молодший: «Було так сплановано, що батько хотів приїхати на наш перший домашній матч. Приїхав підтримати, поспілкуватися. Він скучив за роботою».

Чутка туру

Напередодні туру багато писалося про хитке становище головного тренера «Миная» Василя Кобіна, якому в разі невдачі в матчі проти «Маріуполя» загрожує відставка. Сам «винуватець торжества» після гри на предмет можливої відставки сказав наступне: «Я готовий до будь-яких дій з боку керівництва. При негативних результатах потрібно щось робити - міняти тренера або гравців. Я готовий до всього, не боюся. Якщо мене хочуть замінити, то я піду з високо піднятою головою». Поки що високо піднімати голову тренерові не треба: він залишається.


Фото - ФК Маріуполь

Матч туру

Справжнє футбольне видовище видали в Чернігові місцева «Десна» і «Дніпро-1». Команда Рябоконя вперше у другому колі провела домашній поєдинок на своїй арені. Але вона не стала для неї щасливою в грі проти «дніпрян». Хоча слід зазначити, що «сіверяни» створили безліч небезпечних моментів біля чужих воріт, але невезіння, каркас і Юрчук, який відмінно зіграв на останньому рубежі, не дозволили «Десні» забити. А ось гості забити зуміли. Причому зробили це двічі, і обидва рази - в компенсований час (і до першого тайму, і до другого). Команда Йовічевіча у другому колі поки не програє і перемістилася в середину турнірної таблиці, а ось «Десна» після двох поспіль поразок не втрималася на четвертому місці.

Герой туру

Результат зустрічі в Чернігові вирішили два точні удари півзахисника «Дніпра-1» Чуже. Спочатку на останніх секундах першого тайму Маріо скористався відмінною передачею Пихальонка, увійшов до штрафного майданчика чернігівців і, перегравши захисника, переграв і голкіпера в ближньому бою. Другий гол хорват теж забив за безпосередньої участі Пихальонка: Олександр виконав штрафний удар, голкіпер м'яч відбив, а Чуже першим зіграв на добиванні. Ці забиті м'ячі - перші для Чуже в складі «Дніпра-1».

Слова туру

Після чернігівського матчу тренер «Десни» Олександр Рябоконь не приховував свого розчарування підсумковим результатом: «Не можу сказати, що я розчарований нашою грою, але повністю розчарований результатом. Суперник був більш вдалим за нас. Планували активно почати матч, пресингувати, були моменти в самому початку гри, могли забивати пару м'ячів, але не пощастило сьогодні. Грали дві команди, забивала - одна, тому результату немає і оцінити не можу красу футболу. Тренера повинні оцінювати по результату, а наскільки красива гра була? Напевно, тому, хто виграв, більше сподобалася».

Прогрес/регрес туру


Фото - ФК Ворскла

«Максимов зустрів мене добре, тепер потрібно зробити «відповідь» на полі» - так говорив перед грою в Полтаві головний тренер «Олімпіка» Калитвинцев, який грав проти свого колишнього одноклубника по київському «Динамо», котрий очолює на даний момент «Ворсклу». Але з «відповіддю» не зрослося. Команда господарів повністю переграла команду гостей. За рахунок чого «олімпійці» могли претендувати хоча б на нічию, так і залишилося загадкою. Після цієї поразки програшна серія донеччан досягла шести матчів, і команда скотилася в нижню частину таблиці, хоч і декларує боротьбу за зону єврокубків. А ось «Ворскла» після цієї перемоги обійшла «Десну» і вийшла на чисте четверте місце.

Конфлікт туру

На гру проти «Львова», яка відбулася в Харкові, «Шахтар» не взяв Тайсона. Півзахисник «гірників» був оштрафований на більшу частину місячної зарплати і переведений в дубль. Причиною стала відмова бразильця від виходу на заміну в грі Ліги Європи проти «Роми». Про демарш Тайсона повідомив директор «Шахтаря» Даріо Срна. Сам же «дебошир» в інтерв'ю одному зі ЗМІ зазначив, що причиною такої його поведінки стала суперечка з головним тренером «Шахтаря» Луїшем Каштру.

Сенсація туру

Ніколи такого не було, і ось знову. «Шахтар» грав проти аутсайдера - «Львова» - на виїзді. Але не на «Арені Львів», а на «Металісті», в Харкові. Грав на тлі невдачі в протистоянні з «Ромою» в ЛЄ і заяв про те, що команда всю свою енергію спрямує на чемпіонат України. Поки що не виходить. «Гірники» зіграли проти «Львова» так, немов це був не аутсайдер УПЛ, а як мінімум «Рома». Команда Безсмертного дуже грамотно побудувала гру: від оборони, на контратаках, швидко вибігаючи на чужу половину поля і використовуючи помилки суперника. А помилок цих було чимало. Один лише Вітао «привіз» відразу два голи. Але не тільки в захисті в цей вечір у донеччан було все погано. Власне, погано було всюди. Один лише Соломон пахав і за себе, і за інших хлопців. Але один в полі не воїн. Не цього разу.

Гол туру

Ізраїльський легіонер «Шахтаря» Соломон відзначився двома хорошими м'ячами у воротах «Львова». Особливо шикарним вийшло його перше взяття воріт. Манор отримав передачу від партнера на лівому куті штрафного майданчика і дуже красивим крученим ударом «поклав» м'яч фактично в верхній кут воріт Костика.

Одкровення туру

На головного тренера «Шахтаря» Луїша Каштру під час гри проти «Львова» було боляче дивитися. Після матчу він знайшов в собі сили визнати, що чемпіонська гонка практично завершена, і що в багатьох негативних речах є і його вина: «Оборона сьогодні створила дуже багато помилок. Коли пропускаємо три м'ячі - дуже складно виграти. Незважаючи на те, що домінували в грі повністю, у нас були дуже великі проблеми, коли м'яч доходив до нашої лінії оборони. У цей момент намагаються знайти одного винного. Я повторюся: в обороні помилка моя - в першу чергу. Я відповідаю за всю команду, тому що вся команда повинна оборонятися. Щодо чемпіонської гонки - дуже складно. Математично, звичайно, можливо. Має відбутися щось».

Пенальті туру

У дебюті зустрічі «Динамо» - «Рух» арбітр Козиряцький призначив пенальті у ворота гостей. Рішення судді - вельми спірне: м'яч після сильного удару Миколенка саме влучив у руку Карасюка, а не рука знайшла м'яч. Де Пена вже готувався пробивати з «точки», але в цей час арбітр ВАР Шурман порекомендував Козиряцькому подивитися епізод по «телевізору». Той дивився довго, але свого початкового рішення не змінив. Де Пена таки виконав «соло», але Бандуру не переграв: кіпер вгадав напрямок польоту м'яча і парирував удар.

Оракул туру


Фото - ФК Динамо Київ

Півзахисник «Динамо» Олександр Караваєв у грі проти «Руху» відзначився дублем. Це перші голи універсального футболіста за столичну команду. Після матчу Караваєв зізнався, що цей успіх напророчив йому Гармаш. За словами Олександра, Денис сказав перед грою: «Ти вийдеш сьогодні і заб'єш». Гармаш, він же «Кум», як в воду дивився.

Збірна туру

Юрчук – Кравченко, Яворський, Махмутович, Миколенко – Пихальонок, Шина, Караваєв, Соломон, Чуже – Степанюк.

Валерій Василенко
Оцініть матеріал
(73)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
VAD
Фраза "сортирный юмор" теперь заиграла новыми красками
mayjumanji
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил