Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 березня 2021, 09:02
44044
332

Давид здолав Голіафа. Львів шокував Шахтар в Харкові

Колектив Анатолія Безсмертного тричі виходив уперед за ходом поєдинку

| Оновлено 22 березня 2021, 09:02
44044
332
Давид здолав Голіафа. Львів шокував Шахтар в Харкові
ФК Шахтар Донецьк

Флагмани українського футболу вже встигли призвичаїтися грати в паралельному відносно один одного режимі, тому побачити їхнє протистояння проти львівських команд зразка 19-го туру Прем'єр-ліги в один тимчасовий слот не було несподіванкою. Здивувала лише локація проведення матчу за участю чинного чемпіона країни. Донецький «Шахтар», уперше після свого від'їзду з Харкова, повернувся на ОСК «Металіст», але при цьому саме ПФК «Львів» у розкладі був зазначений як домашня команда. Причина подібної зміни локації досить проста – рідне місто львів'ян уразив коронавірус COVID-19, а на столичному НСК «Олімпійський» у цей час свій матч проти «Руху» грало київське «Динамо».

Підопічні Луїша Каштру прекрасно пам'ятали, як це – грати на полі до болю знайомого для них стадіону, тому виглядали на старті активнішими, ніж суперники. Сценарій матчу першого кола з трьома швидкими м'ячами від «гірників» цілком міг би повторитися, однак Жуніор Мораес упустив дві можливості відкрити рахунок уже до восьмої хвилині зустрічі. В окремих епізодах викликала питання гра голкіпера Костика, проте саме під час першої спробі форварда суперників він зробив усе, аби захистити ворота від голу.

«Шахтар» помітно захоплювався грою на чужій половині поля, необачно оголюючи свої далеко не самі надійні тили. Як підсумок, Вітао на 10-й хвилині ненадовго втратив концентрацію, відбивши до цього головою дальній удар Брікнера, а вже в наступній атаці суперників захисник подарував м'яч Назарію Ничу, але Анатолію Трубіну вдалося зробити дійсно видатний сейв під час виходу сам на сам зі сторони суперника.

Донеччани зробили чергові спроби відкинути суперників подалі від своїх воріт, але на 24-й хвилині грубо помилилися в центрі поля. Маркос Антоніо був атакований з боку Шини, після чого бразилець утік до правого флангу чужого штрафного, звідки знайшов на дальній штанзі вільного співвітчизника Альваро. «Шахтар» був шокований, а в повітрі запахло спогадами про нещодавні ігри проти римської «Роми».

На щастя, для «гірників», їх практично миттєво розвіяв Соломон блискучою підкруткою в дальню дев'ятку з лівого флангу штрафного на 31-й хвилині. Установивши нічийний рахунок на табло, підопічні Каштру багато часу проводили в атаках на чужій половині, однак суперники призвичаїлися гальмувати їх розіграш дрібним фолом, за що, утім, отримали кілька необов'язкових попереджень. Насправді, це була досить невелика плата за на гру з побоюванням із боку чинного чемпіона країни проти головного аутсайдера.

Головний тренер «Шахтаря» не став довіряти Маркосу Антоніо ігровий час у другому таймі, а за рахунок Алана Патріка гості хотіли отримати більш стабільний контроль м'яча. Замість цього, «гірники» пропустили другий гол. Проста втрата м'яча від Додо в центрі поля завершилася швидким пасом Чир'яка на хід Ничу в зону перед чужим штрафним. Те, що зробив форвард із Вітао після цього, точно має змусити тренерський штаб переглянути місце в стартовому складі для бразильця. Тим часом, м'яч вже благополучно був відправлений під Трубіним.

Донеччани з гарячою головою пішли відіграватися, і досить швидко пізнали успіх. Шина нічого не зміг зробити з Соломоном у правому фланзі свого штрафного, після чого Костик провалив вибір позиції, і пропустив удар низом у ближній кут. 56-я хвилина матчу мала місце на той момент, тому «Шахтар» і не думав здавати оборони. Усе залежало тільки від «Львова», і колектив Анатолія Безсмертного зумів шокувати всіх.

Третій рішучий випад львів'ян у контратаку, який стався на 72-й хвилині, завершився падінням Шини в правому фланзі чужого штрафного, після контакту з ногою Трубіна. Голкіпер «гірників» точно не винен, що його лінія оборони в черговий раз пустила суперників собі за спину. Проте, удар потерпілого гравця з пенальті по центру воріт вивів господарів поля втретє вперед за рахунком. А далі – усім відомий сценарій: «Шахтар» значними зусиллями намагається подолати низький блок, працює в завершальній третині, але до успіху так і не приходить. Не в перший раз у цьому сезоні, еге ж?

У наступному турі, який відбудеться вже після матчів національних збірних, ПФК «Львів» зіграє на виїзді проти дніпровського «Дніпра-1», а на донецький «Шахтар» чекає гостьове протистояння проти полтавської «Ворскли».

 Українська Прем'єр-ліга. 19-й тур.

ПФК «Львів» – «Шахтар» - 3:2

 Альваро, 24, Нич, 48, Шина, 73 (пен.) – Соломон, 31, 56

Шина, 7, Брікнер, 16, Чир’як, 33, Костик, 90+3 – Мораес, 32, Алан Патрік, 65, Трубін, 72

ПФК «Львів»: Костик – Якімець, Махмутовіч, Романчук, Грисьо (Бусько, 77) – Брікнер (Довгий, 64) – Шина (Семенів, 77), Альваро (Сабіно, 64), Чир’як, Ернест (Ременяк, 90+4) – Нич.

«Шахтар»: Трубін – Матвієнко, Вітао (Коноплянка, 77), Кривцов, Додо – Маркос Антоніо (Алан Патрік, 46), Майкон – Соломон, Марлос, Тете (Дентіньо, 71) – Мораес.

Арбітр: Микола Балакін (Київська обл.).

Стадіон: ОСК «Металіст» (Харків).

Удари (у площину): 5 (2) – 16 (7)
Кутові: 1 – 9
Оффсайди: 2 – 1.

ПФК ЛЬВІВ-ШАХТАР.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 2°C

 
Оцініть матеріал
(148)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 332
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
grig
И это "Львов" - команда занимающая последнее место в чемпионате.
Pixelman
Динамо - Чемпион! Кроты - по норам!
Aleks04
Есть интрига за второе место. Пока что Заря фаворит
Юра Вареник
Львов Красава! Шахтер ДНО!
turist86
Матчі з Ромою провалені, Кубок України провалений (причому з клубом ПЕРШОЇ ліги). У ЧУ Шахтар не може обіграти Колос, програє Зорі і Львову. Шахтар ніколи не був таким слабким, як у 2021 році.
Каштру треба негайно гнати в шию. Гірше не буде. Тайсона відправити працювати на плантацію.
Александр Петров
Шахтер выходит из кризиса
zzg77
Предлагаю провести голосование в поддержку Каштру! Он должен остаться в Шахтёре!!!
zelia73
заря--давай на второе место
bullyUA
Никто не знает, почему Каштру не попал в тройку лучших тренеров Украины?
garik_trinity
Агробизнес, Львов. Кто следующий?
forestcat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
pricolist
Поздравляю заранее Динамо с семпионством. Не верю, что в оставшихся матчах киевляне растеряют преимущество в 7 очков.
zelia73
БРАВО ЛЬВОВ--бомжам даже десять минут не помогли
0-7
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
axylinam
Поздравляю Динамо с заслуженным чемпионством
pricolist
А Каштру топовый тренер. За месяц слился со всех турниров. Еще и абсолютно никакой игры у Шахтера
Oleh Nahornyi
Де це чмо 7777?...Захлинувся власним гівном?
VAD
Агробизнес! Львов! Кто следующий
Local78
Шахтар знову програв Ромі, на цей раз львівській... )
avk2307
Болеем за Зорю и ждем шоу Пенисова. Впервые в этом году хочу глянуть.