Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 21 березня 2021, 18:44
1303
3

В'ячеслав ШЕВЧУК: «Я чекав від Шахтаря більшого»

Спеціаліст – про виліт «гірників» з Ліги Європи

| Оновлено 21 березня 2021, 18:44
1303
3
В'ячеслав ШЕВЧУК: «Я чекав від Шахтаря більшого»
Футбол 1/2/3. В'ячеслав Шевчук

Колишній захисник збірної України В'ячеслав Шевчук прокоментував поразку донецького «Шахтаря» від італійської «Роми» (1:2) в матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи.

«Після першого матчу, який відбувся в Римі, я не чекав камбеку. У тому стані, в якому знаходиться Шахтар зараз, це було б складно зробити. Однак я очікував зміни в стартовому складі, що і сталося.

Я очікував побачити Тете і Соломона, оскільки вони провели чудові останні 30 хвилин в матчі з Десною. Це майбутнє Шахтаря, Каштру правильно зробив, що поставив їх в старт. Гра це показала.

Перший тайм у виконанні Шахтаря був напевно кращим у цьому сезоні. Я вперше побачив, щоб Шахтар протягом 45 хвилин надавав дуже добрий тиск. Був високий пресинг, хороший контрпресинг, були надійні в обороні. Команда була досить компактною. Перший тайм виявився дуже енерговитратним для Шахтаря, що позначилося на другому таймі. У другій половині уже не вистачило сил, не вистачило фізичної підготовки, яка була в першому таймі. Плюс перебудувалася Рома.

У другому таймі Рома почала грати вище, стала більше тиснути. На початку другого тайму при втраті концентрації в обороні, Рома забиває м'яч, потім відразу знову два моменти, практично стовідсоткових. Однак потім забив Шахтар.

Звичайно, для Жуніора це дуже важливий м'яч, тому що він після коронавірусу втратив психологічну стійкість. Після цього, я думаю, його прорве.

Хотів би відзначити в епізоді із забитим голом відмінну передачу на дальню у виконанні Тете. Дуже круто, що Патрік скидає, а не б'є по воротах, як багато гравців це роблять. У нього була незручна позиція, він скинув уздовж, і Жуніор здорово в підкаті прямо заганяє цей м'яч в ворота.

Рома перебудувалася. Вони стали вище грати, з'явився більш середній і високий пресинг. Плюс командна гра в обороні Шахтаря. Шахтар в обороні повинен, все-таки, відбирати м'яч. Ми знаємо, що Степаненко грає ключову роль, але він не може один відбирати м'яч, коли він на полі. Повинна вся команда реагувати на відбір м'яча, а не просто стояти в позиції.

Був відмінний момент з проривом Матвієнко в штрафний майданчик. Для мене там був пенальті. Але ми повинні розуміти - ось таке суддівство і в Лізі Європи.

Вважаю, що якщо Шахтар був би в оптимальних кондиціях, як в фізичних, так і в психологічних, той Шахтар, який був в минулому сезоні, то цю Рому обіграли б без проблем.

Якщо оцінювати цей євросезон за п'ятибальною шкалою, то це трійка. Я чекав від Шахтаря більшого. Хочу, щоб Шахтар показував більш видовищний футбол», - сказав Шевчук.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця АПЛ після перемог лідерів та поразки Манчестер Юнайтед?
Футбол | 07 травня 2024, 12:00 2
Як виглядає таблиця АПЛ після перемог лідерів та поразки Манчестер Юнайтед?

3–6 травня відбулися матчі 36-го туру чемпіонату Англії 2023/24

«У нас реально є проблеми». Тренер Жирони стурбований відходом гравців
Футбол | 07 травня 2024, 18:48 0
«У нас реально є проблеми». Тренер Жирони стурбований відходом гравців

Мічел побоюється, що команду залишить велика кількість провідних футболістів

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
hanter83
Так,а что Слава,как топить за Шахту на ФУТБОЛАХ с Денисовым и Леоненко (о молодцы,как отдал,вот замкнул) А тут недоволен,а что ты хотел или что Вы ожидали,ану пусть Леон что-то ПРИТРУСИТ(типа нехватило опыта,молодость)
nicksaf
А я не чекав
Сергей Шепеленко
Майкон и Витао просто провалили матч, а Каштру меняет Патрика- лучшего игрока Шахты на данный момент. До этого матча я был лучшего мнения о Каштру..