Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 20 березня 2021, 01:22
6629
27

Чуваки, нам вас шкода,але нічого зробити не можемо? Гливинський про Лозанну

CAS відхилив апеляцію УАФ з приводу техпоразки збірної України

| Оновлено 20 березня 2021, 01:22
6629
27
Чуваки, нам вас шкода,але нічого зробити не можемо? Гливинський про Лозанну
Faсebook. Олександр Гливинський

Прес-секретар збірної України Олександр Гливинський прокоментував рішення CAS – відхилити апеляцію УАФ з приводу техпораженія збірної України в грі Лізі націй проти Швейцарії:

«Ще до винесення рішення Спортивним судом у Лозанні для себе визначив, що рішення стане лакмусовим папірцем для характеристики європейського спортивного правосуддя: суд у Швейцарії розглядає апеляцію на рішення авторитетної міжнародної організації зі штаб-квартирою у цій же країні.

Рішення УЕФА про технічну поразку Україні, з якого ракурсу на нього не дивися, є несправедливим – команда готова була грати, а якщо місцева влада не дозволила цього зробити – чому організація, котра проводить змагання, карає через це саме гостьову команду і не дає зіграти матч пізніше, хоч до початку нового сезону залишається майже два роки? Матч, як усі пам’ятають – турнірно важливий і визначає подальшу належність команди до вищої чи нижчої ліги.

Що ж, рішення CAS не лише перевершило будь-які найгірші очікування, а підняло на небачену досі висоту планку абсурдності:

«Ніхто просто не міг передбачити або спрогнозувати дії місцевих швейцарських органів влади у зв'язку з їхнім рішенням про карантин. Будь-яка національна збірна команда могла зіткнутися із ситуацією, яку можна порівняти із ситуацією з УАФ, що також демонструє справа Норвегії. Відповідно, апелянт не винен, а є ще однією випадковою жертвою пандемії COVID-19».

То скажіть мені, для чого тоді потрібен суд, якщо він визнає, що сторона, яка подала апеляцію, є жертвою і при цьому залишає рішення, проти якого виступає жертва у силі? Це що у нас – рефлексія інквізиції, повернення середньовічних часів, васальне право, яке дає або забирає феодал? Типу, чуваки нам вас шкода, але нічого зробити не можемо? Як це не можете? У вас же для цього всі важелі є! Пожурили, погладили по голівці і сказали – ідіть?

Ми тут, у себе, затаврували Печерський та інші українські суди, звинувачуючи їх у корумпованості і сподіваючись, що десь, за західним кордоном, таки існує об’єктивне та незалежне судочинство, а воно ось як? Я й зараз упевнений, що незалежний та об’єктивний суд у світі існує, але тепер так само упевнений, що так уже ніколи не зможу сказати про спортивний суд у Лозанні.

Не можу сказати точно, що саме трапилося у Лозанні: це – корупція чи така собі «корпоративна підтримка» великих гравців світового спорту, але це однозначно – неподобство, огульне засудження, кричуща несправедливість – синоніми можна ще підбирати. Наше влучне українське «ганьба» тут підходить якнайкраще. Це справжнісінька ганьба! Нам типу вказали наше місце? «Ви просто жертва, вам не пощастило».

Тоді для чого усі ці ігри у рівність змагальних принципів? Для когось, виходить, правила рівніші, а когось можна карати, бо це не такі важливі для УЕФА команди чи гравці рекламного ринку?

Якщо у CAS боялися створити прецедент щодо апеляцій на сумнівні рішення УЕФА, то створили інший прецедент – зневіри у тому, що спортивний суд є шансом для відновлення справедливості. Яка до біса справедливість? їм, певно, головне відпрацювати свої онлайн – години і піти спокійно пити післяобідній коктейль. Хтось скаже, чого дивуватися – те ж саме, що і безхребетність Європи у питанні санкцій щодо російського агресора. Може й так, але миритися з цим не хочеться. От що тепер робити? Навіть не знаю – зло бере!».

Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі
Футбол | 19 квітня 2024, 06:45 15
Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі

Гірники можуть потрапити напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду
Футбол | 18 квітня 2024, 12:44 1
Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду

Тренер воротарів «Реала» вважав, що не стрибати варто лише в одному випадку з трьох можливих

Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
hanter83
Уроды Швейцарцы!!! Сциканули они СБУ!!! Они матч на Ч.М. вспомнили и сциканули.
Игорь Стецик
Шо саме прикре, що ніхто в Європі на цю ситуацію і уваги не зверне. А ми пожаліємось один одному, замнемо і забудем.
Life Life
Мені здається, треба знятись з Ліги Націй, бо після такого плювка в обличчя брати участь в турнірі це значить погодитись з цим рішенням!Тим більше, що по великому рахунку він нічого не вирішує...
Олександр Явтушенко
Всё-таки надо было в Печерский суд сразу идти....)
bonv
Дійсно зло бере від того що нічого змінити не можна.. Швейцарія ви моральні уроди!
Олександр Явтушенко
Лига Наций - это, конечно, далеко не тот турнир из-за которого мы сильно будем горевать. Но, считаю, нельзя просто так спускать эту ситуацию на тормозах. В первом матче Лиги Наций всем игрокам и тренерам сразу после розыграша мяча в центре поля символически одеть медицинские маски и покинуть поле в масках. Фантастика? Возможно. Но это привлечёт внимание во всём футбольном (и не только) мире. Как поётся в одной песенке "Я ухожу - ухожу красиво".
KIPR ALECS
Швейцария живёт по сути за счет влкадов убийц и воров 20 века...а вы на их мораль надеетсь
locator-x
Зараз замінусуєте, але все ж...
Ми всі вболівальники рідної збірної. І мислимо як вболівальники.
А швейцарці в CAS юристи. І вони мислять як юристи.
Ковідні правила найвищі чиновники від укрфутболу (які в них ЗП, усі в курсі) мали б знати. А також про прецедентне право і послідовність дій, іноді навіть всупереч здоровому глузду.
Але наші вирішили зіграти в "русскую рулетку", сподіваючись саме на здоровий глузд: нібито це форс-мажор, переграти матч можна завжди протягом року. Замість того, щоб 24 години не спати, обдзвонити всіх, влаштувати брейн-сторм, відправити умовну "Десну" чи "Колос" туди грати і т.п. А, може, повезе, відмінимо і на Мальдіви полетимо, а потім в суд знов-таки не за свої гроші.
Не повезло. Здоровий глузд не діє, а діють правила. Вболівальники і футболісти це не зобов'язаані знати. Але чиновники нам на що??
Vyacheslav Kruts
Я думаю чт апеляцию нужно постоянно подавать,2 года еще есть,недавать им спокойной жизни,и потом писать во все инстанции и в европе и америке чтобы все знали что Лозана это дермо,и швейцария есть корупционная страна.
Віталій Ткачук
Та Павелко і Ко. не дуже й напрягалися. Прикро те, що справа була виграшна.
MAks7777⚒
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
KIPR ALECS
И теперь понятно как Металлист проиграл суд Суркису (чинуше Уефа) тогда за липовый дог с карпатами
Владимир Копяк
А куда пропал наш представитель в Исполкоме УЕФА - павелка? Неужели срочно чартером полетел в Лозанну мочить в сортире судей, которые отклонили нашу апелляцию? Да нет, оно ему триста лет не нужно,как он может что-то вякать против УЕФА,если он за бабки туда попал (я так думаю, и не только я один). Он в Исполкоме - пустое место. Потому к футбольной Украине так и относятся,к сожалению... Вообще то, я ожидал сообщения в СМИ,что после этого вердикта, тело павелки с огнестрельным ранением в висок,обнаружили в квартире его содержантки... Но он,как всегда,оказался слабаком....
zzg77
Надо в суд США подать апелляцию!!!
El_Maestro
Сашко, какое международное право, равенство итд??? Ты взрослый мужик, а веришь в этот фарс!!!!
У когда бабулес и власть тот и прав!!! И так +- во всем мире!
P.s. Брат рассказывал, что у них на прошлой неделе в Канаде местный полуолигарх-полубарыга застрелил двоих пацанов на парковке, так его даже не взяли под арест или там залог какой-то. Фишка в том, что вся родня у него далеко не рядовые прокурорские в каком-то там поколении!
MAks7777⚒
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил