Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Реал Мадрид
16.03.2021 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 1:0 3 : 1
Ліга чемпіонів
| Оновлено 17 березня 2021, 11:13
19353
21

Фатальна помилка. Аталанта з Малиновським у старті вдруге поступилася Реалу

Помилки в кожному з таймів залишили команду Гасперіні без шансів на вихід в чвертьфінал

| Оновлено 17 березня 2021, 11:13
19353
21
Фатальна помилка. Аталанта з Малиновським у старті вдруге поступилася Реалу
Getty Images/Global Images Ukraine

Домашня поразка з рахунком 0:1, із розрахунку на двоматчеву дуель, не означає практично нічого для команди, яка сповідує атакуючий футбол. Саме такою і є бергамаська «Аталанта», через що й відправлялася на повторну гру проти мадридського «Реалу» на його полі з чіткою впевненістю, що навіть те, що здається неможливим, іноді може збуватися. Тим паче, коли мова йде про стадію 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА.

Однак, Зінедін Зідан зустрічав гостей стадіону «Альфредо ді Стефано» явно не з порожніми руками. Діючі чемпіони Іспанії використовували майже місячну паузу між поєдинками цієї стадії для того, щоб налагодити взаємодію в схемі з трьома захисниками, що й мали намір протиставити «Богині» з її настирливо атакуючими флангами і щільністю в центральній лінії. Очевидно, що у цьому контексті «Реал» зважився на гру «на полі суперників», і спочатку, іспанській команді було дуже важко що-небудь протиставити більш органічним діям клубу з Бергамо, але поступово і господарі змогли намацати свою гру.

«Аталанта» першою зуміла створити небезпечний момент, коли на третій хвилині матчу Госенсу не вдалося повноцінно пробити на завершені подачі з лівого флангу від Мюріеля на ближній кут воротарського. Потім, колумбійський форвард спробував включити Пашаліча в лівому фланзі чужого штрафного передачею на хід, але відчайдушний підкат Рамоса заблокував загрозу воротам Куртуа. Проблемою італійської команди став час, який вони витрачали на власні невдалі підходи, поки суперники затверджувалися в контролі м'яча з кожною наступною хвилиною.

Як підсумок, у середині тайму ми вже не говорили про пресинг бергамасків на чужій половині поля, замість чого «Реал» почав проводити власні небезпечні випади. Перший дзвіночок для оборони команди Гасперіні стався під час контратаки через три передачі від суперників, яку дивом не дозволив завершити Вінісіусу Джімсіті в підкаті в центрі штрафного. Оборона «Аталанти» явно не встигла зібратися з думками, у підсумку чого вже через кілька хвилин Спортьєлло фактично поховав шанси своєї команди на успіх, подарувавши м'яча Модрічу невдалою передачею зі штрафного, після чого Лука покотив під розстріл для Бензема.

Усі старання і задумки Гасперіні були зведені нанівець у цей момент, а ще однією слабкістю клубу з Бергамо є недостатня гнучкість у тактичному плані. Як підсумок, звична перебудова на гру з двома форвардами була прочитана суперниками, утім і почало давати хоч якусь міць в атаці лише після того моменту, як «Реал» провів свій другий м'яч. Також, за досить дурної ситуації. Ілічич тільки встиг вийти на заміну, але раптово втратив м'яча в центрі поля, після чого Родріго довелося зупиняти фолом у штрафному. Толой порушив правила, а Серхіо Рамос впевненим ударом із пенальті пробив у лівий кут.

Руслан Маліновський допомагав своїй команді грати в атакуючий футбол за ходом усього поєдинку, але в кінцівці зустрічі Мюріель таки забрав у нього право виконати фірмовий штрафний у відмінній позиції перед воротами. На щастя, для бергамасків, колумбієць відправив м'яча прямісінько в праву дев'ятку, але радів недовго. «Аталанта» провела чергову порцію замін, і тут же отримала третій м'яч від Асенсіо, який завершив простріл Васкеса з правого флангу. «Галактікос» так і не дали своїм опонентам підняти голову.

Фінальний свисток головного арбітра Данні Маккелі відправив мадридський «Реал» до чвертьфіналу Ліги чемпіонів УЄФА від цієї пари команд. «Аталанта», разом з Русланом Маліновським, завершила свій єврокубковий шлях у поточному сезоні.

Ліги чемпіонів УЄФА. 1/8 фіналу. Матч-відповідь.

«Реал» – «Аталанта» - 3:1 (перший матч – 1:0)

Бензема, 34, Рамос, 60 (пен.), Асенсіо, 84  – Муріель, 83

 Вальверде, 38, Начо, 73, Кроос, 77 – Толой, 58

«Реал»: Куртуа – Менді, Варан, Рамос (Мілітан, 64), Начо – Модріч, Кроос, Вальверде (Асенсіо, 82) – Вінісіус (Родріго, 69), Бензема, Васкес.

«Аталанта»: Спортьелло – Джимсіті, Ромеро, Толой (Паломіно, 61) – Госенс (Ілічіч, 57), Пессіна (Кальдара, 84), де Роон, Мехле – Пашаліч (Сапата, 46), Маліновський – Муріель (Міранчук, 84).

Арбітр: Данні Маккелі (Віллемстад, Кюрасао/Нідерланди).

Стадіон: «Альфредо Ді Стефано» (Мадрид, Іспанія).

Удари (у площину): 12 (6) – 13 (5)
Кутові: 0 – 5
Оффсайди: 0 – 0.

РЕАЛ-АТАЛАНТА.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 14°C

Оцініть матеріал
(49)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 22
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 03:30 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Pol Chopa
Еще до ошибки вратаря было видно что игроки Реала более техничны,и как следствие много ошибок в передачих игроков Аталанты,что и привело к такому результату.
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Орест Орищишин
Воротар "похоронив Аталанту" ще в 1-му таймі. Такі помилки "Реал" не пробачає
vsevolod fomichov
Реал победил красиво. Аталанта ничего кроме роскошного удара Муриэля не показала.
А в ошибках и "прмвозах" Аталанта виновата сама.
Panda1818
Мое мнение что Гасперини проиграл в выборе тактики. Пошел на штурм с первых минут и в итоге к тридцатой минуте команда уже выдохлась. А Реал это Реал, с ними полудохлым составом не сиграеш
Panda1818
Зря Реал списали в ЛЧ. Сегодня победили налегке. Хотя с другой стороны они сейчас сверх не стабильны. Но до полуфинала минимум дойдут имхо
Mac_Gyver
Реал победил играючись. Все-таки класс игроков другой.
Pavel Yakimovich
был бы гомез в старте - был бы тот же результат. игрок группы атаки на такой привоз - слабо влияет
а 3 гол - меня не покидает ощущение, что команды в перерыве зарядили на тб3.5, это вообще дичь
Владислав Антонов
Все, далі без італійських клубів. Вчора Реал знову нагадав той клуб зразка 2014-18 років - холоднокровний, мудрий і безжальний. Рамос, Модріч і Бензема - сила.
bzzzzz
как никак ранняя красная карточка в первом матче задала вектор для всего двухматчевого противастояния. жаль.
хоть аталанта и не супер сложный соперник, но при нулях в первом матче уверен игра была бы другой и возможно исход в целом.
Bismuth
Это Реалу и Аталанте не Шахтёр!