Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 березня 2021, 21:12
4921
5

Платити не хочуть? Сарагоса знову відтягує виплати Шахтарю за Матузалема

На цей раз арагонський клуб хоче продовжити термін виплат за боргами до 2030 року

| Оновлено 16 березня 2021, 21:12
4921
5
Платити не хочуть? Сарагоса знову відтягує виплати Шахтарю за Матузалема
Getty Images/Global Images Ukraine. Матузалем

Керівництво «Сарагоси» звернулося в один з арагонських судів з проханням внести зміни в поточну угоду кредиторів клубу, що дозволило б відстрочити виплати за боргами з 2025 до 2030 року.

Обгрунтовуючи своє прохання кризою, викликаною пандемією коронавірусу, «Сарагоса» хоче пропорційно розбити виплати за боргами, що залишилися, на більш тривалий період. При цьому, арагонці хочуть внести пункт, який передбачає, що в разі вильоту з Сегунди (на даний момент клуб від зони вильоту відділяє всього одне очко), «Сарагоса» буде звільнена від виплат до періоду, поки знову не підвищиться в класі. Якщо ж арагонський клуб вийде в Ла Лігу, то буде зобов'язаний платити на 20% більше, що дозволить швидше виплатити суму боргів.

Щоб рішення було прийнято, «Сарагосі» необхідно отримати схвалення від більш ніж половини кредиторів, але найбільші з них, якими є «Шахтар» і «Мілан», однозначно будуть проти подібної ініціативи, оскільки початкова угода була підписана ще в 2012 році, потім зазнала змін в 2016-му, а перші виплати «Сарагоса» почала здійснювати лише в 2018-му.

У минулому році «Сарагоса» нічого не платила кредиторам, отримавши дозвіл від суду, який мотивував його негативними наслідками пандемії коронавірусу.

Нагадаємо, «Сарагоса» виплатить лише 40% від суми свого боргу перед кредиторами. «Шахтарю» іспанський клуб всього винен 5,4 мільйони євро з 13,5 мільйонів, раніше присуджених «гірникам» в рамках гучної «справи Матузалема».

Детальніше про цю ситуацію Sport.ua раніше розповідав в спеціальному матеріалі - «Шахтар» продовжує суперечки з «Сарагосою» по боргу за Матузалема».

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
tima fialko
За що таке поблажливе ставлення УЄФА? 20 років не платять,та ще й половину боргу "Сарагосі" списали.Жаль,що американці прочистили тільки конюшню ФІФА
alzhovtyak
«арагонский клуб хочет продлить срок выплат по долгам до 2030 года»
а н@хyй пойти арагонский клуб не хочет? Уже больше 20 лет прошло, а они только пару лет назад начали деньги выплачивать. Кто мешал это раньше сделать?
Dmytro Dmytro
))))))))) а Шахтар заплатив КАРПАТАМ за Лещука?)))) Ні!!!!!!!!!!
Alex86 1
Игрока не брали бы и не было бы долга, а так вообще удивило что и наказания особо-то то и не было, а этот цирк с рассрочкой на 5О лет даже смешно как-то, уже игрок карьеру завершил и цены 1ОО раз изменились
Andre066
Что живы?